Composiet werkblad: ijzersterk en luxueus – Mandemakers

Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Composieten werkbladen: ijzersterk en luxueus

Een composiet werkblad kenmerkt zich niet alleen door een luxe en natuurlijke uitstraling, maar ook door de vele praktische voordelen die het materiaal biedt. Onder andere de stevige aard van het materiaal maakt een composiet werkblad zeer geliefd in de keuken. Kies voor een kleur en afwerking die past bij uw keukenstijl en geniet van een prachtig en bovendien praktisch werkblad.

Composieten werkbladen van Mandemakers Keukens 

De naam composiet is afgeleid van het Engelse woord composed. Composieten werkbladen zijn samengestelde werkbladen, bestaande uit zand, kwarts (het bestanddeel van graniet), harsen en kleurpigmenten. De verschillende materialen worden onder hoge druk tegen elkaar geperst wat resulteert in een buitengewoon stevig aanrechtblad. Dankzij de toe te voegen kleurpigmenten zijn onze composieten werkbladen verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hierdoor laat u het werkblad helemaal aansluiten op de stijl en sfeer van uw keuken.

Eigenschappen van een composieten werkblad

Onderstaand hebben we enkele bijzondere eigenschappen van het materiaal composiet voor u onder elkaar gezet:

  • Hittebestendigheid: Composiet is redelijk hittebestendig. Het is echter wel aan te raden om altijd een onderzetter te gebruiken bij hete pannen of ovenschalen.
  • Krasbestendigheid: Omdat in een keuken geleefd wordt, is de kans op krasjes en beschadigingen aanwezig. Met een composieten werkblad heb je hier minder last van. Toch is het verstandig om altijd een snijplank te gebruiken. 
  • Onderhoud: Van nature is composiet redelijk vlekgevoelig waardoor het werkblad meer onderhoud vereist. Door het composiet te polijsten wordt het oppervlak minder poreus en daardoor de kans op vlekken kleiner. Bovendien is een gepolijst composieten werkblad makkelijker schoon te maken dan een ruw blad. Voor dagelijks onderhoud is het voldoende om een vochtig doekje te gebruiken met een zacht schoonmaakmiddel. Heeft u kalkaanslag? Dit kunt u verwijderen met Viakal of Antikal. Spoel dit goed na met water.

Voor elke stijl een geschikte afwerking

Wanneer u uw keuken wilt voorzien van een composieten werkblad hebt u de keuze uit drie soorten afwerkingen: hoogglans, matglans en geborsteld. Een hoogglans afwerking bevordert de luxe uitstraling van uw keuken en kan met allerlei kleuren en materialen gecombineerd worden. Zowel de matglans als geborstelde afwerking heeft dankzij de matte uitstraling een robuustere look. Deze varianten komen onder andere in een design keuken prachtig tot hun recht.

Kom langs in de winkel

Bent u op zoek naar een luxe en natuurlijk werkblad dat tegen een stootje kan? Dan is composiet het materiaal wat aan uw wensen voldoet. Kom langs in één van onze winkels en bekijk de verschillende composieten werkbladen uit ons assortiment.

Terug
Sluiten

Hoe kan ik u helpen?