Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Composiet werkblad

Een composiet aanrechtblad is erg sterk en stijlvol in elke keuken. Composiet is gemaakt van zand en graniet, polyesterhars en kleurpigmenten. Dit materiaal is momenteel het meest gebruikte materiaal als aanrechtblad. Het is enorm sterk, verkrijgbaar in talloze verschillende kleuren en heeft een stijlvolle, natuurlijke uitstraling. Wij vertellen u graag meer over composieten aanrechtbladen.

Verschillende soorten en kleuren composiet

Composiet is mede zo populair omdat het verkrijgbaar is in verschillende soorten en kleuren. Hierdoor weet u zeker dat het composiet keukenblad bij uw stijl past. Welke kleur u ook wenst, bij een composiet aanrechtblad is dat vrijwel altijd mogelijk. Een wit composiet keukenblad past in vrijwel elke interieurstijl. De lichte kleur zorgt voor een open, ruimtelijke uitstraling.

Of houdt u meer van een zwart composiet aanrechtblad? Hiermee creëert u een strak en elegant geheel. Daarnaast is de composiet marmerlook ook erg populair. Echt marmer is een stuk prijziger dan composiet. Met een marmerlook composiet aanrechtblad geniet u van de marmeren uitstraling én de praktische voordelen van composiet.

Hetzelfde geldt voor het composiet aanrechtblad in betonlook. Een betonlook aanrechtblad van composiet heeft dezelfde stoere uitstraling als een echt betonnen aanrechtblad, maar met de voordelen van composiet.

Verschil tussen graniet en composiet

Composiet en graniet zijn beide erg populair als aanrechtblad in de keuken. Daarnaast zijn het beide natuurmaterialen en hebben ze veel overeenkomsten in uiterlijk en praktische kenmerken. Maar wat is dan eigenlijk het verschil? Composiet is een samengesteld materiaal van zand en graniet, polyesterhars en kleurpigmenten. Hierdoor is het materiaal verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Graniet is een stollingsgesteente dat uit lava is ontstaan. Dit materiaal is enkel verkrijgbaar in grijs, zwart, wit en rood.

Verschil tussen composiet en keramiek

Net als composiet is keramiek gemaakt van natuurmaterialen. Een keramisch keukenblad wordt industrieel vervaardigd op hoge temperatuur. Keramiek is harder en daardoor kras- en hittebestendiger. Ook ligt de prijs van een keramiek aanrechtblad iets hoger dan die van een composiet aanrechtblad. Een aanrechtblad van keramiek is net als composiet verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en afwerkingen.

Onderhoud composieten keukenblad

Een aanrechtblad van composiet maakt u schoon met een vochtig doekje en eventueel mild schoonmaakmiddel zoals bijvoorbeeld Clean Pro. Composiet is erg hard materiaal en bestand tegen krassen. We raden wel altijd aan om een onderzetter te gebruiken bij hete pannen om een thermoshock te voorkomen. Maak tijdens het bereiden van gerechten ook altijd gebruik van een snijplank.  Bijtende en zure stoffen kunnen de bovenste laag van het aanrechtblad aantasten. Vermijd daarom contact met deze middelen. 

 

Composiet aanrechtblad kopen

Is een composiet aanrechtblad iets voor u? De kosten van een composiet keukenblad kunnen erg variëren. Zo is de prijs onder andere afhankelijk van de dikte van het blad, de groeve en waar hij vandaan komt. Momenteel ligt de prijs van een composiet aanrechtblad gemiddeld op 150 euro per strekkende meter. 

Meer weten? Maak nu een afspraak

Wilt u meer weten over de composiet aanrechtbladen? Wij helpen u graag verder. Maak daarom een afspraak met één van onze keukenadviseurs. Zij helpen u verder. Liever eerst meer inspiratie opdoen op het gebied van keukentrends? Bestel dan ons gratis keukenmagazine en laat u inspireren. 

 

Welk werkblad past in uw keuken?

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en…

Lees verder

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.