Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Granieten werkblad

Een granieten aanrechtblad zien we wereldwijd veel terug in de keukens. Graniet bestaat al eeuwenlang en is een stollingsgesteente dat uit lava is ontstaan. Met een graniet keukenblad geniet u namelijk van diverse voordelen. Een natuursteen keukenblad is namelijk keihard en ieder exemplaar is uniek. Wij vertellen u graag meer over het granieten aanrechtblad!

Verschillende kleuren granieten aanrechtblad

Een granieten aanrechtblad is mede zo populair omdat het verkrijgbaar is in veel verschillende kleuren. Een zwart granieten keukenblad sluit prachtig aan bij de huidige keukentrends. Een keukenblad in zwart graniet heeft een strakke, stijlvolle uitstraling. Ook een wit granieten aanrechtblad is een stijlvolle keuze. Hiermee creëert u een open, ruimtelijke uitstraling. Daarnaast behoren het grijs granieten aanrechtblad en zelfs het rood granieten aanrechtblad tot de mogelijkheden. 

Verschil tussen graniet en composiet

Graniet en composiet zijn beide enorm sterke natuurmaterialen die gebruikt worden voor keukens. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee materialen? Ten eerste wordt graniet anders geproduceerd dan composiet. Graniet is een stollingsgesteente dat uit lava is ontstaan. Composiet is een samengesteld materiaal. Het is gemaakt van zand en graniet, polyesterhars en kleurpigmenten. Door dit productieproces is een composiet werkblad verkrijgbaar in talloze verschillende kleuren, terwijl graniet enkel verkrijgbaar is in de kleuren grijs, zwart, wit en rood. 

Onderhoud granieten keukenblad

Een aanrechtblad van graniet maakt u schoon met een vochtig doekje en eventueel mild schoonmaakmiddel zoals bijvoorbeeld Clean Pro. Graniet is erg hard materiaal en goed bestand tegen krassen. We raden wel altijd aan om een onderzetter te gebruiken bij hete pannen om een thermoshock te voorkomen. Maak tijdens het bereiden van gerechten ook altijd gebruik van een snijplank.  Bijtende en zure stoffen kunnen de bovenste laag van het aanrechtblad aantasten. Vermijd daarom contact met deze middelen.

Granieten aanrechtblad kopen

Is een granieten aanrechtblad iets voor u? De kosten van een granieten keukenblad kunnen erg variëren. Zo is de prijs onder andere afhankelijk van de dikte van het blad, de groeve en waar hij vandaan komt. Momenteel ligt de prijs van een granieten aanrechtblad gemiddeld op 250 euro per strekkende meter. 

Meer weten? Maak nu een afspraak.

Wilt u meer weten over de granieten aanrechtbladen? Wij helpen u graag verder. Maak daarom een afspraak met één van onze keukenadviseurs. Zij helpen u verder. Liever eerst meer inspiratie opdoen op het gebied van keukentrends? Bestel dan ons gratis keukenmagazine en laat u inspireren. 

Welk werkblad past in uw keuken?

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en…

Lees verder

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.