Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Granieten werkblad

Het granieten keukenblad is gemaakt van diverse soorten natuursteen en heeft een luxe uitstraling. Graniet is redelijk krasbestendig, hard en slijtvast en daardoor erg geschikt materiaal als aanrechtblad. Een granieten aanrechtblad beschikt over diverse mogelijkheden in zowel kleur als structuur en is stijlvol in elk interieur. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een granieten aanrechtblad in uw keuken? Lees dan verder voor tips en inspiratie van Mandemakers.

Granieten aanrechtblad
Granieten aanrechtblad
Granieten werkblad keuken


Structuur en kleur van een granieten werkblad

Granieten werkbladen zijn er in allerlei structuren en kleuren. Zo vindt u altijd het granieten keukenblad dat bij u en uw keuken past. Graniet is een natuurlijk product en daardoor is geen enkel granieten aanrechtblad hetzelfde. Een zwart granieten keukenblad met een gepolijste afwerking voldoet prachtig in een moderne keuken. Met een gepolijste afwerking is de kans op vlekken minder en ontstaat er een glanzend geheel.

Gaat u liever voor een landelijke interieurstijl? Kies dan voor een wit granieten keukenblad. Met een gezoete afwerking is de structuur iets ruwer, wat past bij een landelijke interieurstijl. De granieten keukenbladen zijn tevens verkrijgbaar in andere kleuren, zoals grijs en roze. Kiest u liever voor een aanrechtblad gemaakt van ander materiaal, maar wel met dezelfde unieke uitstraling? Dan is een composieten aanrechtblad wellicht wat voor u. Een composieten aanrechtblad is ook gemaakt van natuurlijke materialen, zodat u van dezelfde luxueuze uitstraling geniet. Wilt u meer weten over de verschillen tussen een granieten en composieten keukenblad? Kom dan langs in onze showroom, onze adviseurs staan altijd voor u klaar om u te voorzien van extra advies.

 

Onderhoud granieten werkblad

Een granieten keukenblad is redelijk krasbestendig, hard en slijtvast, maar toch is er bij een granieten keukenblad onderhoud vereist. Het is wel belangrijk om altijd een snijplank te gebruiken. Het onderhoud van een granieten aanrechtblad verschilt per afwerking. Bij een gepolijst aanrechtblad is de kans op vlekken minder dan bij een gezoet aanrechtblad. Echter dienen vlekken altijd gelijk schoongemaakt te worden om te voorkomen dat deze in het keukenblad trekken.

Het granieten aanrechtblad kan redelijk goed tegen hitte, maar het is wel van belang om altijd een onderzetter te gebruiken bij hete of koude producten. Gebruik daarnaast twee keer per jaar een speciale onderhoudsset, die zorgt voor een vuilafstotende werking. Daarnaast is het belangrijk dat het granieten keukenblad dagelijks wordt gereinigd met vochtig, lauwwarm doekje en mild afwasmiddel. Droog het aanrechtblad vervolgens af en zo kunt u extra lang genieten van een mooi, net granieten keukenblad.

 

Houten keuken met granieten werkblad

Welk werkblad past in uw keuken?

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en...

Lees verder

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.

Kiest u voor een granieten keukenblad?

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn van granieten aanrechtbladen in uw keuken? Kom dan eens langs in een van onze showrooms. Onze adviseurs staan daar voor u klaar om u te helpen bij het kiezen van het juiste granieten aanrechtblad. Is een granieten blad toch niet helemaal geschikt in uw keuken? Misschien is dan een composieten of keramieken keukenblad iets voor u.

Terug
Sluiten