Granieten werkblad in de keuken – Mandemakers

Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Granieten werkbladen

Granieten werkblad

Een granieten werkblad is dé manier om uw keuken een luxe uitstraling te geven. Niet alleen de luxueuze uitstraling maakt dit materiaal populair, ook praktische eigenschappen zoals de hittebestendigheid maken een granieten werkblad uiterst geschikt voor in de keuken.

Uniek werkblad

Graniet is een prachtige, eeuwenoude natuursteen. Het materiaal is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Vraag bij onze adviseurs naar de mogelijkheden. Zo kun je kiezen uit de volgende varianten:

  • Gepolijst: Gesloten en glanzende afwerking. Hierdoor is het oppervlak minder poreus en de kans op vlekken kleiner.
  • Gezoet: Door 'droog' schuren ontstaat een mat oppervlak, hierdoor vlekgevoeliger.
  • Antiek: Door het werkblad bloot te stellen aan hoge temperaturen en te borstelen ontstaat een matte reliëf afwerking, hierdoor vlekgevoeliger.
  • Leather: Het keukenblad wordt bewerkt met een staalborstel. Hierdoor ontstaat een matte reliëf afwerking die qua uiterlijk tussen gezoet en antiek in valt. Ook deze variant is vlekgevoeliger.

Omdat elk granieten werkblad een 100% natuurlijk product is, is ieder werkblad uniek. Zo krijgt uw keuken direct een bijzondere uitstraling.

Hitte- en krasbestendigheid

Graniet is een van de hardste materialen waardoor de kans op krassen kleiner is. Wij raden u echter wel aan altijd een onderzetter te gebruiken bij hete of koude producten. Op deze manier minimaliseert u de kans op schade aan uw aanrecht. Ook het gebruik van snijplanken is om die reden aan te raden. Een granieten werkblad vertoont niet snel tekenen van slijtage en is daarom een duurzame aanwinst voor uw keuken.

Onderhoudstips

Een granieten werkblad is gemakkelijk te onderhouden. Om er zeker van te zijn dat uw granieten werkblad zo lang mogelijk als nieuw oogt hebben we enkele tips voor u op een rijtje gezet.

  • Let op bij het gebruik van vette producten, theezakjes en/of rode wijn. Verwijder deze zo snel mogelijk na gebruik van het aanrecht om vlekken te voorkomen.
  • Gebruik nooit een schuurspons, agressieve reinigingsmiddelen of groene zeep maar een vochtig doekje met een zacht schoonmaakmiddel.
  • Gebruik 2 keer per jaar een speciale onderhoudsset, dit zorgt voor een vuilafstotende werking.

Wilt u meer weten over graniet? Onze adviseurs kunnen u hier uiteraard alles over vertellen wanneer u in de showroom bent. Indien u het goed onderhoudt, kan een granieten werkblad jarenlang mee. Het is niet voor niets dat granieten werkbladen tot de favorieten van vele keukenkopers behoren.

Terug
Sluiten

Hoe kan ik u helpen?