Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Marmeren werkbladen: uniek en luxueus

Marmer is een natuurlijke steensoort met een luxueuze en chique uitstraling en daarom een mooie toevoeging in de keuken. Marmer is een natuurlijk product en bestaat grotendeels uit kalkzandsteen. Geen enkel stuk marmer is hetzelfde en daarom bent u verzekerd van een exclusieve look. Bovendien behoort marmer tot een van de grootste keukentrends van dit jaar. Bent u benieuwd wat de mogelijkheden van een marmeren werkblad zijn en hoe u dit kunt toepassen in uw keuken? Lees dan snel verder.

marmeren keukenblad
Marmeren aanrechtblad
marmeren werkblad

De mogelijkheden met marmer

Het sterke steensoort leent zich perfect als aanrechtblad in de keuken. Er bestaan verschillende varianten marmer. Zo kunt u kiezen voor de gepolijste variant, dat een minder poreus oppervlak heeft en zo de kans op vlekken verkleint. Deze eerste marmersoort is het meest geschikt voor de keuken, omdat deze het minst gevoelig is voor vlekken. 

Gezoet marmer is droog geschuurd en heeft een mat oppervlak. Door het marmer bloot te stellen aan hoge temperaturen en te borstelen ontstaat er antiek marmer met een matte reliëf afwerking. 

Tot slot valt de leather variant precies tussen gezoet en antiek marmer in. Na het kiezen van het soort marmer, is het belangrijk om na te denken over de toepassing ervan. Zo kunt u het marmer slechts gebruiken voor het keukenblad, maar u kunt het werkblad ook laten doorlopen op de achterwand. Een marmeren achterwand in combinatie met een marmeren werkblad versterkt de exclusieve look in uw keuken. Tot slot is marmer ook geschikt voor het populaire PITT cooking. Hiermee combineert u twee keukentrends in één. 

Het onderhouden van marmer

Om zo lang mogelijk te genieten van uw marmeren keukenblad is het belangrijk om deze van het juiste onderhoud te voorzien. Het natuurlijke materiaal dient met zorg te worden onderhouden, om zo blijvende schade te voorkomen. Dagelijks maakt u het werkblad schoon met een vochtige doek en een zacht schoonmaakmiddel. Ditzelfde geldt voor het verwijderen van hardnekkige vlekken.

Eenmaal per maand dient u het marmeren keukenblad te voorzien van een schoonmaakbeurt met een speciale onderhoudsset voor marmer. Deze zorgt ervoor dat de poriën verzadigd raken en het oppervlak vuilafstotend wordt. Wilt u meer weten over het schoonmaken van uw marmeren keukenblad? Onze adviseurs helpen u graag verder.

Marmeren keukenblad met spoelbak

Welk werkblad past in uw keuken?

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en...

Lees verder

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.

Meer weten over marmeren werkbladen?

Wilt u meer inspiratie opdoen over de mogelijkheden met marmer en de mogelijkheden voor uw keuken ontdekken? Breng dan een bezoek aan een van de showrooms. Hier bekijkt u het materiaal met eigen ogen en bewondert u bovendien diverse voorbeeldkeukens ter inspiratie. Onze professionele keukenadviseurs staan hier bovendien voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. 

Terug
Sluiten