Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Keuken inspiratie

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe keuken is op zoek gaan naar keuken inspiratie  waarschijnlijk het eerste dat u doet. De keuken is vaak het hart van het huis, een plek waar maaltijden bereid worden en waar familie en vrienden samenkomen. Met een keuken die past bij uw wensen, verrijkt u het huis met een warme en gastvrije sfeer. En daarom is het extra belangrijk dat u keuken ideeën opdoet. Besteedt hierbij aandacht aan welke kleur, stijl of keukenstelling bij u en uw huis past. 

Inspirerende keuken blog vol ideeën en trends

In onze blogs vertellen we u alles over de laatste keukentrends. Zo kunt u keuken ideeën opdoen om uw (nieuwe) keuken in te richten. Natuurlijk zitten onze blogs boordevol inspiratie voor de keuken. Hiermee willen we u helpen om uw ideale keuken te realiseren. Van het bepalen van een stijl tot het kiezen van de juiste kleurencombinaties. Bent u benieuwd geworden? Lees dan verder en laat u inspireren.

De mooiste stijltips voor uw droomkeuken

De ideale keuken is een functionele ruimte die uw persoonlijkheid weerspiegelt én waar u met plezier tijd doorbrengt. Hier zijn enkele tips om keuken inspiratie op te doen om uw ideale keuken te creëren:

- Kies een stijl
Bepaal eerst welke stijl u wilt voor uw keuken, er zijn namelijk enorm veel keukenstijlen om uit te kiezen. Kiest u voor een moderne keuken met een rustige uitstraling, een landelijke keuken met veel hout en warme tinten, of juist een strakke, industriële keuken? Het bepalen van een thema helpt u om een samenhangende stijl te creëren.

- Hoogwaardige materialen
Investeer in hoogwaardige materialen voor uw keuken, zoals houten kasten, natuurstenen werkbladen of hoogwaardige tegels. Deze materialen geven de keuken een luxueuze uitstraling en gaan vaak langer mee, waardoor het een duurzame investering is.

- Open rekken en vitrinekasten
Naast gesloten keukenkasten kunnen open rekken en buffetkasten een stijlvolle manier zijn om uw servies, glaswerk en decoratieve items tentoon te stellen. Zorg ervoor dat u items kiest die esthetisch aantrekkelijk zijn en bijdragen aan de algehele uitstraling van uw keuken.

- Kleurencombinaties
Kies kleuren die elkaar complementeren. Overweeg om een neutrale basis te gebruiken en kleurrijke accenten toe te voegen met accessoires, zoals kussens, keukengerei, of een opvallende achterwand. Dit zorgt voor een verfrissende en levendige uitstraling zonder dat het overweldigend wordt. Of kies een stoere of gewaagde kleur als statement in de ruimte.

- Focal point
Creëer een blikvanger in uw droomkeuken, zoals een opvallende lamp, een prachtig kookeiland, een unieke achterwand met mozaïektegels of een artistiek ontworpen afzuigkap. Dit geeft de keuken karakter en maakt het een ruimte waar u graag tijd doorbrengt.

- Personalisatie
Last but not least; voeg persoonlijke accenten toe aan uw keuken, zoals een krijtwand waarop u inspirerende recepten of boodschappen kunt schrijven, familiefoto's of een prikbord met herinneringen. Dit maakt de keuken uniek en persoonlijk.

Onthoud dat uw nieuwe keuken niet alleen mooi moet zijn, maar ook praktisch en functioneel. Denk daarom goed na over de indeling en het gebruiksgemak.

Inspiratie voor elke keukenopstelling

De juiste keukenopstelling is essentieel voor een efficiënte en functionele ruimte. Wanneer u beschikt over een compacte ruimte, dan kan een hoekkeuken de ideale opstelling zijn. Deze opstelling heeft een efficiënte indeling, het biedt namelijk veel werkbladruimte. Heeft u een smalle ruimte? Bekijk dan de mogelijkheden van een parallel keuken. Hierbij staan twee losse, rechte keukenelementen recht tegenover elkaar. Vaak wordt deze opstelling gekozen bij een gesloten keuken die los staat van het woon- en eetgedeelte. Beschikt u over een grote, open ruimte? Dan kan een kookeiland een geweldige aanvulling zijn in de ruimte. Het kookeiland biedt extra werkruimte en kan ook dienen als ontbijtbar of plek om gasten te ontvangen tijdens het koken.

Stel uw ideale keuken samen of kom langs in de showroom

Heeft u genoeg inspiratie voor een keuken opgedaan? Of liever nog wat meer keuken ideeën opdoen? Kom langs in een van onze showrooms en laat u inspireren door ons ruime aanbod. Maak gemakkelijk een afspraak zodat onze adviseurs u kunnen helpen met advies op maat. Ook kunt u online onze showroomkeukens bekijken om zo alvast wat keuken inspiratie op te doen. Kunt u niet wachten om uw ideale keuken te zien? Ontwerp dan uw eigen keuken met de keuken ontwerptool van Mandemakers Keukens.