Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

De keukenachterwand maakt het verschil

De achterwand in uw keuken is tegenwoordig een echte eyecatcher. De tijd dat hij alleen maar functioneel was, ligt achter ons. De keukenachterwand is de wand boven uw aanrecht, die doorloopt tot aan de bovenste keukenkastjes, als u die heeft. De muur achter uw fornuis is ook onderdeel van de achterwand en noemen we een spatscherm of spatwand. Onze deskundige keukenadviseurs kennen alle achterwandmogelijkheden en helpen u om het verschil te maken.

Een achterwand voor uw keuken kiezen? Zo gaat u te werk!

Blijft uw muur bij het koken altijd mooi schoon? Bij de meeste mensen lukt dat niet, want waar gewerkt wordt, vallen spetters. Met een keukenachterwand is het even snel een doekje erover en klaar. Lekker functioneel. Maar naast het praktische gedeelte geeft een achterwand uw keuken vooral karakter. Er is zoveel te kiezen, dat u uw keuken op een eenvoudige manier persoonlijk maakt. Niet voor niets besteden mensen veel aandacht aan het kiezen van een achterwand. Ons advies is dus: neem er de tijd voor. Zo gaat u te werk bij het maken van uw keuze:

 • Verdiep u in de mogelijkheden
  Laat u inspireren. Vraag bijvoorbeeld ons keukenmagazine aan. Of kom langs in onze winkel en kijk op uw gemak rond. En bent u op bezoek bij vrienden of familie? Vergeet dan niet een blik te werpen in de keuken. Door alle voorbeelden krijgt uw eigen idee steeds meer vorm.
   
 • Bepaal welke eigenschap de achterwand moet hebben
  Bedenk welke functionele eigenschappen uw achterwand of spatwand moet hebben? Is hitte- en waterbestendigheid belangrijk voor u? Of vooral het eenvoudige schoonmaken? En welke uiterlijke kenmerken moet de achterwand hebben? Kiest u voor strak, industrieel of voor een opvallende eigen stijl?
   
 • Bereken wat de achterwand mag kosten
  Hoe belangrijk is de achterwand in uw keuken? Met andere woorden: hoeveel is hij u waard? Goed om te weten dat de prijs van een keukenachterwand wordt bepaald door het materiaal en de afmetingen.

De keukenachterwand: dit zijn de mogelijkheden

U bent toe aan een nieuwe keuken en de achterwand is daar onderdeel van. Of u gaat uw eigen keuken pimpen met een stijlvolle achterwand, zodat het voelt alsof u een nieuwe keuken heeft. In beide gevallen staat u op het punt een achterwand te kiezen. Handig om dan te weten dat u kunt kiezen uit veel verschillende mogelijkheden. Denk aan verven, stuken of behangen. Maar u kunt ook kiezen voor een van onze stijlvolle materialen, die we verderop noemen. Die zijn niet alleen mooi en sterk, vaak kunnen we ze gewoon over uw oude tegels heen plaatsen. Handig toch?!

De achterwand van uw keuken: aan het materiaal ligt het niet

De keukenachterwand kan van verschillende materialen gemaakt zijn. We vertellen u uit welke materialen u kunt kiezen en wat de belangrijkste eigenschappen zijn:

Glazen achterwand
Plus: makkelijk schoon te maken, hittebestendig, transparant of in verschillende kleuren en prints
Min: glas is kwetsbaar materiaal en kan massief overkomen

Kunststof achterwand
Plus: vuilafstotend, eenvoudig te plaatsen, gaat vaak leven lang mee, diverse kleuren en prints
Min: let op, want niet overal krijgt u de kwaliteit die u bij Mandemakers Keukens krijgt

RVS achterwand
Plus: goed op maat te maken, recht of gebogen, eenvoudig schoon te maken, aantrekkelijk alternatief voor een aluminium achterwand
Min: vette vingers en spetters zijn goed zichtbaar

Houten achterwand
Plus: warme uitstraling, decoratief
Min: onderhoudsintensief en niet volledig hittebestendig

Marmeren achterwand
Plus: gaat levenslang mee en blijft mooi, luxe uitstraling, goed te onderhouden
Min: marmer is kostbaar materiaal

Betegelde achterwand
Plus: goede prijs-kwaliteitverhouding, verschillende motieven en kleuren mogelijk
Min: voegen zijn minder goed schoon te maken

Print achterwand
Plus: er zijn veel dessins, zoals een grafisch patroon, betonlook of natuur. Ook kunt u kiezen voor een persoonlijke print in de vorm van een eigen foto of tekst
Min: wat minder goed water- en vuilafstotend

Tip van onze keukenadviseurs: stem de achterwand van uw keuken af op het werkblad. Kies voor een mooie combinatie of juist voor hetzelfde materiaal.

Achterwand of spatwand voor verschillende keukenstijlen

Zoveel mensen, zoveel stijlen. In ons huis van keukens vindt u ze allemaal. Van landelijk tot industrieel en van design tot rustiek in de vorm van een houten keuken. Gelukkig is er voor elke stijl een passende spat- of achterwand en vormt het totaalplaatje altijd een mooi geheel.

Laat u inspireren

Er is een hoop mogelijk als het gaat om achterwanden voor uw keuken. Wellicht heeft u al een goed beeld van wat u wilt, of misschien heeft u nog geen idee waar u moet beginnen. In beide gevallen helpen onze deskundige keukenadviseurs u graag. Maak een afspraak of kom langs in een van onze showrooms om ideeën op te doen voor uw keukenachterwand. U bent van harte welkom in ons huis van keukens.