Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Achterwand voor uw keuken

De achterwand in uw keuken is tegenwoordig een echte eyecatcher die niet meer weg te denken is uit de keuken. De tijd dat een keuken achterwand alleen maar functioneel was, ligt achter ons. Maar wat is een achterwand nou precies? Een keukenachterwand is de wand boven uw aanrecht, die vaak doorloopt tot aan de bovenste keukenkastjes, als u die heeft. De muur achter uw kookplaat is ook onderdeel van de achterwand. Dat gedeelte wordt ook vaak een spatscherm of spatwand genoemd. Onze deskundige keukenadviseurs kennen alle opties en helpen u om een ontwerp te kiezen dat bij u past.

De voordelen van een achterwand in uw keuken

Een achterwand in de keuken is een functioneel element dat de muur beschermt. Dit element is gemaakt van waterbestendige materialen, waardoor de achterwand bestand is tegen spatten van water, olie en andere vlekken die tijdens het koken kunnen ontstaan. Hierdoor is uw keuken achterwand gemakkelijk schoon te maken én blijft de gehele wand schoon en netjes.

Voor elke keukenstijl een passende achterwand

In het huis van keukens hebben we een breed scala aan diverse achterwanden, zodat er altijd een passende keuken achterwand is voor u. Zoveel mensen, zoveel wensen. Houd u van de industriële keukenstijl? Kies dan voor een achterwand in een donkere kleur met een stoer relief. Of vindt een warme achterwand die past in de gezellige sfeer van een landelijke keuken. Voor een tijdloze uitstraling kiest u voor een neutrale achterwand met een uniek patroon dat past in de moderne keuken. Er is voor iedere stijl een passende spat- of achterwand, wat zorgt voor een mooi samenhangend geheel in de keuken.

Een keuken achterwand van verschillende materialen

De keukenachterwand kan van verschillende materialen gemaakt zijn. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wat wij u graag willen meegeven is dat het belangrijk is om de achterwand af te stemmen op het werkblad. Zo creëert u een mooi geheel in de keuken. Kies voor een mooie combinatie of ga voor hetzelfde materiaal als het werkblad. We vertellen u uit welke materialen u kunt kiezen en wat de belangrijkste eigenschappen zijn:

Glazen achterwand
Plus: makkelijk schoon te maken, hittebestendig, transparant of in verschillende kleuren
Min: glas is kwetsbaar materiaal en kan massief overkomen

Kunststof achterwand
Plus: vuilafstotend, eenvoudig te plaatsen, gaat vaak leven lang mee, diverse kleuren en prints
Min: let op, want niet overal krijgt u de kwaliteit die u bij Mandemakers Keukens krijgt

RVS achterwand
Plus: goed op maat te maken, recht of gebogen, eenvoudig schoon te maken, aantrekkelijk alternatief voor een aluminium achterwand
Min: vette vingers en spetters zijn goed zichtbaar

Houten achterwand
Plus: warme uitstraling, decoratief
Min: onderhoudsintensief en niet volledig hittebestendig

Marmeren achterwand
Plus: gaat levenslang mee en blijft mooi, luxe uitstraling, goed te onderhouden
Min: marmer is kostbaar materiaal

Betegelde achterwand
Plus: goede prijs-kwaliteitverhouding, verschillende motieven en kleuren mogelijk
Min: de voegen zijn wat lastiger om goed schoon te maken

Print achterwand
Plus: er zijn veel dessins, zoals een grafisch patroon, betonlook of natuur. Ook kunt u kiezen voor een persoonlijke print in de vorm van een eigen foto of tekst
Min: wat minder goed water- en vuilafstotend

Wandtegels: stijlvol en functioneel

Of u nu gaat voor een tijdloze en klassieke uitstraling of een eigentijdse en moderne look, een achterwand van wandtegels in de keuken is een slimme en esthetische keuze. Er is een breed scala aan materialen, vormen, maten en kleuren, waardoor u eindeloze ontwerpmogelijkheden heeft. Ook voegen wandtegels textuur, patroon en kleur toe aan de keuken en fungeert het als een echt decoratief element. Kies voor een opvallende wandtegel of juist voor een subtiele aanvulling op uw keukenontwerp.

Glazen achterwand: altijd de perfecte look

Een glazen achterwand in de keuken is een moderne en elegante optie voor uw keuken die een unieke en verfijnde uitstraling geeft. In plaats van traditionele wandtegels, biedt een glazen achterwand een strakke en naadloze afwerking die perfect past bij hedendaagse interieurs. Een keuken achterwand van glas geeft de ruimte een moderne uitstraling en doordat het glas licht kan weerkaatsen, creëert het tegelijkertijd een ruimtelijk gevoel.

Kunststof achterwand: praktisch en duurzaam

Een kunststof achterwand is een praktische en budgetvriendelijke optie voor uw keuken. Hoewel ze misschien niet de luxe uitstraling van materialen zoals glas of tegels hebben, bieden kunststof achterwanden toch een aantal voordelen. Een kunststof achterwand in de keuken is over het algemeen veel goedkoper dan glas, tegels of andere materialen die vaak voor achterwanden worden gebruikt. Dit maakt het een budgetvriendelijke optie. Ook is deze achterwand duurzaam en bestand tegen dagelijks gebruik. Hierdoor behoudt een kunststof achterwand langdurig hun uitstraling.

Betonlook achterwand: stoer en modern

Een betonlook achterwand is een eigentijdse en trendy keuze voor uw keuken, die de ruimte een stoere en industriële uitstraling geeft. Deze achterwanden zijn geïnspireerd op de ruwe uitstraling van echt beton, maar zijn bijvoorbeeld gemaakt van materialen zoals composiet of kunststof. Ze bieden een uitstekende manier om een moderne en minimalistische sfeer te creëren in uw keuken.

Een achterwand voor uw keuken kiezen? Laat u inspireren!

Er zijn een hoop mogelijkheden als het gaat om achterwanden voor uw keuken. Wellicht heeft u al een goed beeld van wat u wilt, of misschien heeft u nog geen idee waar u moet beginnen. In beide gevallen helpen onze deskundige keukenadviseurs u graag. Maak een afspraak of kom langs in een van onze showrooms om ideeën op te doen voor uw keukenachterwand. U bent van harte welkom in ons huis van keukens. Liever vanuit huis nog wat meer inspiratie opdoen? Dan kan, vraag dan online ons keukenmagazine aan.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost een nieuwe achterwand voor een keuken?

    Een achterwand voor uw keuken is voornamelijk afhankelijk van de grootte en het type materiaal. Hierom kunnen wij u geen exacte prijs geven. Voor een prijsindicatie voor een achterwand kunt u een afspraak maken met een keukenadviseur. Zij voorzien u graag van alle nodige informatie. 

  • Welk materiaal achterwand in de keuken?

    Elk materiaal achterwand heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Wij adviseren u een glazen, kunststof of betonnen achterwand. Kijk naar welke achterwand aansluit bij uw keuken, wensen en woonstijl.

  • Maken jullie ook keukenachterwanden op maat?

    Bij Mandemakers Keukens is het mogelijk een achterwand op maat te laten maken. Kiest u voor een achterwand bij de aanschaf van een nieuwe keuken? Dan meten we alles netjes in, zodat u zeker weet dat de achterwand perfect aansluit op de rest van de keuken.