Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

De perfecte keukenopstelling

Een nieuwe keuken valt of staat bij de keukenindeling. De keuze is extra lastig omdat de ideale keukenopstelling niet bestaat. Dit is namelijk helemaal afhankelijk van de beschikbare ruimte voor de keuken en wat uw wensen zijn. Er zijn gelukkig talloze mogelijkheden voor de indeling van de keuken. Bent u benieuwd naar de juiste keukenopstelling voor uw keuken? Lees dan verder, Mandemakers heeft voor u inspiratie en keuken indeling tips op een rijtje gezet.

Het kiezen van een keukenopstelling

Met de juiste keukenindeling haalt u het maximale uit de ruimte van uw keuken. Bij het kiezen van de keukenopstelling is het van belang dat u de ruimte in kaart brengt en weet wat uw wensen zijn. Beschikt u over een kleine ruimte? Een handige keukenindeling hiervoor is een rechte keuken of L-keuken.

Daarnaast is het ook belangrijk om na te gaan wat u belangrijk vindt in de keuken. Wilt u bijvoorbeeld gezellig met uw gasten dichtbij koken? Met een kookeiland kunt u maaltijden klaarmaken terwijl uw gasten aan het eiland zitten. Daarnaast biedt deze opstelling een ruimtelijke uitstraling. Andere tips voor een gezellige keuken met gasten zijn een open keuken of een G-keuken. Met een open keuken betrekt u de keuken met de woonkamer, zodat u niet alleen in een aparte ruimte kookt. Een G-keuken beschikt over een extra uitbouw, perfect om barkrukken voor uw gasten te plaatsen.

Voor iedere ruimte een juiste keukenopstelling

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het maximale uit de beschikbare ruimte. We zetten de meest populaire varianten op een rijtje.

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het…

Lees verder

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het maximale uit de beschikbare ruimte. We zetten de meest populaire varianten op een rijtje.

Van tekening tot eindproduct

De mogelijkheden met keuken opstellingen zijn eindeloos. Toch is het erg belangrijk om de juiste indeling te kiezen voor u overgaat tot aankoop. Maak daarom een schets van de verschillende keuken indelingen met onze 3D keukenontwerper. Bekijk de mogelijke keukenopstellingen en maak voorbeelden voor uzelf. Wanneer u een keukenopstelling gaat tekenen, houd dan ook rekening met bijvoorbeeld de spoelbak en kookplaat. Maak een logische en veilige indeling. Zorg daarnaast voor voldoende ruimte op het werkblad, voornamelijk tussen de kookplaat en spoelbak in. Ook over de opbergruimte moet u goed nadenken. Bovenkastjes zijn erg handig in kleinere keukens, maar een eilandkeuken heeft deze mogelijkheid vaak niet. Wanneer u kiest voor een eilandkeuken kunt u beter grote lades verwerken in uw keuken. Let ook op de hoogte van het werkblad, deze moet goed afgestemd zijn op de gebruiker(s) van de keuken.

Keuken interieur tips

Wanneer u de juiste keukenopstelling hebt gekozen, kiest u het interieur van uw keuken. Welke uitstraling wilt u dat uw keuken heeft? Waar komen de apparaten te staan? Bedenk welke apparaten u veel gebruikt en plaats deze op werkhoogte in de keuken. Op deze manier hoeft u niet telkens te bukken. De keukenstijl bepaalt voor een groot deel de uitstraling. Een landelijke of klassieke keuken kenmerkt zich door de ronde, elegante vormen. Kies een moderne keuken als u liever een strak, recht design keuken heeft. Een combinatie zorgt voor een unieke sfeer. Een stenen werkblad met houten kastdeurtjes bijvoorbeeld, dit geeft een warme en stijlvolle uitstraling.

Keukens op maat

Wilt u er helemaal zeker van zijn dat de keuken perfect in de ruimte past? Laat dan uw keuken op maat maken door Mandemakers. Niet alleen benut u hiermee op de juiste manier de ruimte voor uw keuken, maar u heeft daardoor ook een uniek ontwerp naar wens. Met een keuken op maat kunt u ook diverse stijlen combineren voor een persoonlijke stijl. Maak van een moderne keuken op maat een uniek geheel met landelijke sferen. Of kies voor een design keuken op maat met stoere, robuuste accenten. Enkel het keukenblad op maat laten maken is uiteraard ook mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een extra groot keukenblad zodat u meer werkruimte heeft. 

Kom naar de showroom

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor uw keuken? Neem dan gerust een kijkje in een van onze showrooms. Zo beleeft u zelf welke keukenindeling naar uw smaak is. Komt u er zelf niet helemaal uit? Geen probleem! Wij helpen u graag. Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs voor gratis en vrijblijvend advies.

100 pagina's!
Mandemakers keukenboek
Kostenloos inspiratie magazine?

Laat u inspireren door de allernieuwste trends in hét huis van keukens. Nú gratis thuisbezorgd!