Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Kleine keuken tips: zo deel je hem praktisch in

Ben jij be(na)deeld met een kleine keuken? Dat is helemaal niet zo erg als het lijkt! Als je rekening houdt met een aantal zaken, kun je in een kleine keuken ook je draai vinden. Maar hoe deel je je keuken efficiënt in? Hoe zorg je ervoor dat de ruimte groter lijkt? En hoe creëer je rust? Mandemakers Keukens zocht het voor je uit!
 

Pannen in de lucht, messen aan de muur

Als je een kleine keuken hebt is het handig om optimaal gebruik te maken van de ruimte boven je aanrecht. Hoge hangkasten zijn ideaal om extra ruimte te winnen. Er zijn zelfs kasten van ruim een meter hoog. Gebruik ook de ruimte bovenop je kasten om spullen te plaatsen die je niet dagelijks gebruikt. Daarnaast kun je er voor kiezen om je pannen aan een plafondrek te hangen of je servies op een plank neer te zetten. Dit past ook nog eens perfect in de bourgondische keuken trend. In een kleine keuken neemt een messenblok wellicht te veel ruimte in. Gelukkig zijn er diverse andere opties. Hang je messen bijvoorbeeld aan een magnetische metalen strip aan de muur!

Inbouwen en combineren

Het spreekt wellicht voor zich, maar in een kleine keuken is het handig om voor inbouwapparatuur te kiezen. Magnetrons, ovens, koelkasten, vriezers en vaatwassers zijn - tegenwoordig - nou eenmaal noodzakelijke apparaten die veel ruimte innemen. Natuurlijk wil je in een kleine keuken wel van alle gemakken voorzien zijn. Kies voor gecombineerde apparaten, zoals een koelkastvriezer en een ovenmagnetron.

Kleine keuken? Ga voor lichte kleuren

Houd met het uitzoeken van een kleine keuken extra rekening met de kleuren, lampen en de inval van het licht. Een lichte keuken lijkt altijd ruimer. Een lichte ruimte geeft je onbewust een prettiger gevoel. Als je heel wat uurtjes in de keuken doorbrengt is het dus sowieso slim om lichte kleuren aan te houden. Inbouwverlichting is ideaal voor een kleine keuken. Spotjes nemen weinig ruimte in en geven meteen veel rust. Het is ook mogelijk om voor reflecterende oppervlaktes te kiezen die licht weerkaatsen. Zo lijkt je kleine keuken optisch groter. Spiegels, glanzende tegels en roestvrij staal hebben hetzelfde effect.

Creëer rust en eenheid

Het is te hopen dat je geen drukke smaak hebt als je bent gezegend met een kleine keuken. Druk bewerkte spullen zorgen ervoor dat kleine keukens nog kleiner lijken. Rust is belangrijk en makkelijk te bereiken met de juiste spullen. Zorg voor eenheid door bijvoorbeeld altijd voor RVS, grijs of zwart te kiezen als je een nieuw keukenapparaat aanschaft. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor kleine keukens? Vraag dan het nieuwe (en gratis) keukenboek aan! Minstens 100 pagina's met inspiratie en tips voor keukens in alle vormen en maten.

100 pagina's!
Mandemakers keukenboek
Kostenloos inspiratie magazine?

Laat u inspireren door de allernieuwste trends in hét huis van keukens. Nú gratis thuisbezorgd!

Voor iedere ruimte een juiste keukenopstelling

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het maximale uit de beschikbare ruimte. We zetten de meest populaire varianten op een rijtje.

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het…

Lees verder

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het maximale uit de beschikbare ruimte. We zetten de meest populaire varianten op een rijtje.