Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

De talloze mogelijkheden van hoekkeukens

De hoekkeuken is een veelgebruikte keukenopstelling in Nederland. En dat is niet voor niets. Een keuken in hoekopstelling neemt relatief weinig ruimte in beslag en biedt veel werkruimte. Is uw keukenruimte niet zo groot? Dat is met een hoekkeuken geen enkel probleem. Doordat de hoekkeuken efficiënt gebruik maakt van de ruimte is de keuken in hoekopstelling geschikt voor zowel grote als kleine ruimtes. Bovendien kunt u uw hoekkeuken volledig naar wens maken. Er zijn talloze variaties in opstellingen voor uw keukenapparatuur en keukenkastjes. Daarnaast zijn hoekkeukens verkrijgbaar in diverse keukenstijlen. Bent u op zoek naar een hoekkeuken voor in uw woning of wilt u meer weten over de mogelijkheden van hoekkeukens? Lees dan verder. Wij vertellen het u graag. 

Hoekkeukens geschikt voor elke ruimte

De mogelijkheden van hoekkeukens zijn behoorlijk uiteenlopend. Wat voor u de beste optie is, is afhankelijk van onder andere de ruimte voor de keuken. Voor grote ruimtes zijn er andere mogelijkheden dan voor een kleine ruimte.

Kleine hoekkeuken

Een keuken in hoekopstelling is erg geschikt voor een kleine ruimte. Met een kleine hoekkeuken kunt u al vele kanten op. Een hoekkeuken neemt altijd maar twee wanden in beslag. Heeft u een gesloten keuken of een open keuken die aansluit op de woonkamer? In beide gevallen is een hoekkeuken geschikt. 

  • Wanneer u de mogelijkheid heeft, kies dan voor een hoekkeuken met een raam naar buiten. Hierdoor komt extra licht naar binnen. Hoe lichter het in uw keuken is, hoe ruimtelijker het oogt. 
  • Ook het gebruik van lichte kleuren in de ruimte versterkt de ruimtelijke sfeer. 
  • Zorg er voor dat er niet te veel losse keukenspullen in uw keuken staan en kies zo veel mogelijk voor inbouwapparatuur. Met deze handige aanpassingen lijkt uw keuken in een oogopslag groter. 
  • Een compacte hoekkeuken is het bovendien ook mogelijk om voldoende opbergruimte te creëren. Omdat de ruimte redelijk beperkt is, raden we u aan om vooral de hoogte in te gaan. Keukenkastjes boven het werkblad zijn hiervoor bijvoorbeeld ideaal. Hierin kunt u veel servies of andere keukenspullen kwijt zonder veel ruimte op te offeren. En doordat het keukenblad in de hoek doorloopt, beschikt u ook over voldoende werkruimte. 

De open hoek is vaak de perfecte plek om de eettafel met stoelen te plaatsen.

 

100 pagina's!
Mandemakers keukenboek
Gratis keukenboek?

Laat u inspireren door de allernieuwste trends in hét huis van keukens. Nú gratis thuisbezorgd!

Grote hoekkeuken

Beschikt u over een grotere ruimte voor uw keuken? Dan is een hoekkeuken in groter formaat ook zeker geschikt voor u. Met een grotere ruimte kunt u nog meer kanten op. Een prachtige optie is een hoekkeuken met keukeneiland. Het keukeneiland staat los van de muur en past perfect in de open hoek van de keuken. Bovendien kunt u gemakkelijk met meerdere personen in de keuken staan. Op het keukeneiland kunt u bijvoorbeeld een kookplaat en spoelbak plaatsen zodat u in een ruimtelijke setting uw eten bereidt. 

Heeft u niet voldoende ruimte voor een keukeneiland, maar groot genoeg om er iets anders mee te doen? Kies dan voor een hoekkeuken met schiereiland. Een schiereiland zit met de zijkant tegen de muur. Deze uitstraling van een hoekkeuken met schiereiland is stijlvol en uniek. Met het schiereiland heeft u extra werkruimte om uw eten te bereiden. Om het nog gezelliger te maken kunt u barkrukken plaatsen aan de andere kant van het schiereiland. Zo kunnen uw gasten of huisgenoten gezellig aan de keuken zitten terwijl u kookt.

Hoekkeukens in diverse stijlen

Hoekkeukens zijn er in talloze verschillende stijlen. Zo is er voor elke stijl een hoekkeuken. De stijl van een keuken in hoekopstelling wordt vooral bepaald door kleur en afwerking. Een moderne hoekkeuken beschikt over een strakke, rechte afwerking. Bovendien zijn glanzende kleuren kenmerkend voor de moderne stijl. Wanneer u kiest voor een hoekkeuken voor een modern interieur, ga dan bijvoorbeeld voor een hoekkeuken in hoogglans wit. Een hoekkeuken in het wit oogt naast modern ook ruimtelijk. 

Een witte hoekkeuken past daarnaast ook prachtig in een landelijkekeuken. Door de witte keuken te combineren met natuurlijke elementen zoals hout, optimaliseert u de landelijke sfeer. Hout en andere natuurlijke materialen zijn kenmerkend voor een landelijke stijl. 

 

Houdt u meer van een stoere, robuuste look? Ook daarin zijn veel mogelijkheden. Wat dacht u van een stijlvolle, zwarte hoekkeuken? Of kies voor een betonlook grijze hoekkeuken die erg mooi past in een industriële stijl. Kies de stijl die bij u past. Voor elke stijl is er een unieke, mooie hoekkeuken mogelijk.

Bekijk de hoekkeukens in onze showroom

Wilt u de diverse mogelijkheden aan hoekkeukens met eigen ogen zien? Kom dan gerust langs en bekijk uw ideale hoekkeuken in een van onze showrooms. Wenst u persoonlijk advies? Maak dan vooraf een afspraak met een van onze adviseurs. Onze adviseurs luisteren naar uw wensen en stellen met u een complete hoekkeuken samen naar uw stijl. 

Voor iedere ruimte een juiste keukenopstelling

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het maximale uit de beschikbare ruimte. We zetten de meest populaire varianten op een rijtje.

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het…

Lees verder

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het maximale uit de beschikbare ruimte. We zetten de meest populaire varianten op een rijtje.