Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

De bovenkast in uw keuken zorgt voor broodnodige opbergruimte

De bovenkast is de ultieme opberger in de keuken. En een opgeruimde keuken geeft rust. Zeker als u wat kleiner woont, is het handig om de ruimte boven uw werkblad maximaal te benutten met bovenkasten. Voor uw spullen óf voor uw apparatuur. En door de verschillende stijlen, materialen en uitvoeringen creëert u met bovenkasten niet alleen een functionele, maar vooral ook een mooie keuken. Eentje die u elke dag blij maakt. Onze deskundige adviseurs vertellen u graag over de mogelijkheden.

Een bovenkast in de keuken, ja of nee?

Kiest u voor een keuken met of zonder bovenkastjes? Om die vraag te beantwoorden is het verstandig om vooraf te bedenken welke spullen u graag bij de hand heeft in uw keuken en of u die allemaal kwijt kunt. Is de keuken niet al te groot, dan wint u met bovenkasten een zee aan opbergruimte voor uw borden, glazen, schalen en apparaten. Bovenkasten ophangen is in bijna alle keukens mogelijk. Als er geen raam boven uw aanrecht zit, kan het. Als u de knoop voor een bovenkast heeft doorgehakt, neem dan de tijd om een keuze te maken uit alle opties. Denk aan verschillende dieptes, hoogtes en kleuren. Maar ook aan het beslag zoals de greepjes en de scharnieren.

Een bovenkast kiezen: de uitvoering, het materiaal en het model

Er gaan bovenkasten komen in uw keuken. Fijn, dat besluit staat vast. Nu hoeft u alleen nog na te denken over de uitvoering, het materiaal en het model. Wat er allemaal te kiezen valt, zetten we voor u op een rij. Dat maakt de weg naar de ideale bovenkast een stuk gemakkelijker.

 • Model
  Bij het kiezen van het model kijkt u allereerst naar de vorm van uw keuken. Komen de bovenkastjes tegen een rechte wand, of komt er een bovenkast in een hoek? Onze hoekbovenkasten hebben meestal een handig carrouselsysteem, zodat u goed bij uw spullen kunt. Ook de diepte en hoogte van de bovenkast is iets om goed over na te denken. Een diepe, hoge bovenkast geeft extra veel opbergruimte, maar is wel aanwezig in uw keuken. Een ondiepe, lage bovenkast oogt minder massaal en geeft een gevoel van rust en ruimte.
   
 • Deuren
  Dicht of open? U mág kiezen, maar het hóeft niet. Want een combinatie van bovenkasten met en zonder deuren is ook mogelijk. Wordt het dicht? Dan is een bovenkast met traditionele deuren een goede optie. Maar ook schuifdeuren zijn erg populair. Hiermee loopt u nooit risico dat u uw hoofd stoot aan dat openstaande deurtje. Dat geldt trouwens ook voor de bovenkast met klep. De klep opent naar boven en zit dus nooit in de weg. Maak tot slot de deur van uw bovenkast af met een mooie handgreep of kies voor een greeploos push-to-opensysteem.

 

 • Apparatuur
  Dat een bovenkast een fijne opberger is, wist u waarschijnlijk al. U kunt er stapels borden en kopjes in kwijt. Maar een bovenkast biedt meer mogelijkheden. Zo is het een prima plek om apparatuur, zoals uw magnetron, mooi en functioneel in te bouwen. En wat dacht u van uw afzuigkap. Deze kunnen we bijna onzichtbaar wegwerken onder een van uw bovenkasten.
   
 • Materiaal
  Last but not least: het materiaal van de bovenkast. U kunt natuurlijk kiezen voor dezelfde uitvoering als de onderkasten in uw keuken, maar dat hoeft niet. Een ander materiaal kan juist een speels effect geven of een andere uitstraling van uw keuken. U creëert eenvoudig een industriële look met een rvs bovenkast. Een warme uitstraling met hout. Of een luxe gevoel met een bovenkast van glas. Met zo’n glazen bovenkast creëert u als het ware een buffetkast of vitrinekast. Een goed idee als u servies heeft dat gezien mag worden.

De maten van de bovenkast

Voor de bovenkast in de keuken zijn er een paar gangbare maten. Vaak is een bovenkast tussen de 30 en 60 centimeter breed. De standaard maat is 50 centimeter. Een klepkast is vaak breder. Meestal 90 centimeter. De diepte is bijna altijd 30 centimeter. Passen deze standaard maten niet in uw keuken, of wilt u gewoon liever wat anders? Geen probleem! We maken de keukenbovenkast voor u op maat. Precies zoals u hem wilt hebben.

De bovenkast: kleur bekennen

U bent er bijna. De laatste stap bij het samenstellen van de ideale bovenkast is het bepalen van de kleur. De kleurkeuze is persoonlijk. Bij Mandemakers Keukens zien we dat de witte bovenkast populair is. Mat wit en hoogglans wit doen het allebei goed. Ze vallen als het ware weg tegen een witte muur. Daarnaast zien we in de keuken veel bovenkasten in natuurtinten als olijfgroen, okergeel en bordeauxrood. Maar de keuze is natuurlijk aan u. Of u nu van Ferrarirood houdt of van babyblauw, het kan allemaal. En wat het ook wordt, als u kleur bekent, komt uw keuken tot leven.

Laat u inspireren en adviseren over de bovenkasten in uw keuken

Duizelt het u van de vele keuzes? Niet nodig! Onze deskundige keukenadviseurs helpen u graag. Zij begeleiden u bij het samenstellen van de bovenkast tot u tevreden bent. Maak een afspraak of kom langs in een van onze showrooms voor inspiratie. U bent van harte welkom in ons huis van keukens.

Meer kasten bekijken?

Bekijk hier een overzicht van alle keukenkasten van Mandemakers Keukens.

Bekijk hier een overzicht van alle keukenkasten van Mandemakers Keukens.

Lees verder

Bekijk hier een overzicht van alle keukenkasten van Mandemakers Keukens.