Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

De buffetkast als blikvanger

De buffetkast is het pronkstuk in uw keuken, eetkamer of woonkamer. Door zijn flinke afmeting komt hij het beste tot zijn recht tegen een lange muur. De buffetkast is uniek, omdat hij uit 2 delen is opgebouwd. De wat bredere onderkast met gesloten deuren is een ideale opberger. De ondiepe bovenkast is open of heeft glazen deuren, zodat u uw mooie spullen kunt laten zien.

Een buffetkast aanschaffen? 4 goede redenen!

Overweegt u bij het opnieuw inrichten van uw woonkamer of keuken een buffetkast? Na hetlezen van deze 4 argumenten bent u vast en zeker overtuigd.

 1. Uw mooiste spullen in de kijker
  Het bovenste deel van de buffetkast is vaak afgesloten met glazen deuren. Staat uw buffetkast in de keuken, dan kunt u hem inrichten als servieskast, met uw porseleinen borden, kristallen wijnglazen of die mooie karaf. Liever geen servies in het zicht? De vaas van oma, het Boeddhabeeldje uit Azië of de babyfoto’s van de kinderen komen ook prachtig tot hun recht in de buffetkast.
   
 2. Uw dagelijkse spullen uit het zicht
  Het onderste deel van de buffetkast heeft vaak lades of is afgesloten met kastdeuren. Dit deel is dieper dan het bovenste deel. Hierdoor heeft u zeeën van ruimte voor de spullen die u dagelijks gebruikt, maar die u liever uit het zicht bewaart. Denk aan de post, de spelletjes van de kinderen of de oude koffiemokken waar u geen afscheid van wilt nemen.
   
 3. Een pronkstuk in de ruimte
  Kiezen voor een buffetkast, betekent kiezen voor een echt pronkstuk in uw keuken of kamer. Niet alleen de afmeting van de kast trekt de aandacht, ook de vitrine met uw mooie spullen zorgt dat alle ogen op de buffetkast gericht zijn.
   
 4. Voor elk interieur een passende buffetkast
  Buffetkasten zijn er in veel soorten en maten en natuurlijk in ondenkbaar veel kleuren. U vindt dus altijd een buffetkast die past bij de stijl van uw keuken, eetkamer of woonkamer. Of dat nou landelijk is, modern of industrieel.

Hoe kiest u een buffetkast?

De kogel is door de kerk: een buffetkast is precies wat uw interieur nodig heeft. Maar welke past nu het beste bij de rest van uw meubels? Welke keuzes heeft u als het gaat om uitvoering en kleur? Doorloop deze stappen en vind de ideale buffetkast:

 • Allereerst is het goed om u af te vragen welk materiaal u wilt. Er zijn metalen en stalen buffetkasten, maar vaak is de buffetkast van hout. Gaat u voor een robuuste houten buffetkast, dan hebben we verschillende houtsoorten waar u uit kunt kiezen. Denk aan eiken-, mango-, teak-, of steigerhout.
 • Vervolgens bepaalt u of u voorkeur heeft voor een dichte of open buffetkast. Wilt u de kast graag kunnen sluiten, dan kunt u kiezen uit buffetkasten met deuren van glas, met dichte deuren, met schuifdeuren of met lades.
 • U bent er bijna. U heeft de uitvoering bepaald, nu de kleur nog. Wordt uw buffetkast of servieskast zwart, wit, grijs of een hele andere kleur? Hoogglans of mat? Vaak heeft de binnenkant van het bovendeel een afwijkende kleur. Dat geeft een speels effect.
 • Tot slot de extra’s. Deze maken uw buffetkast helemaal af. Denk aan een buffetkast met verlichting, met een spiegel of zelfs een wijnrek.

Buffetkasten in verschillende stijlen

De buffetkast is er in veel stijlen. Oriënteer u vooraf goed. Bezoek onze showroom of blader door ons inspiratieboek. Welke stijl past het beste bij uw keuken of kamer? We noemen er een paar:

 • Industrieel
  Een industriële buffetkast of servieskast is stoer en stevig. Dat zit hem in het materiaal, maar vaak ook in de donkere kleur.
 • Modern
  De moderne buffetkast heeft strakke, gladde lijnen. Deze servieskast is vaak wat lichter van kleur.
 • Landelijk
  Veel buffetkasten hebben een landelijke uitstraling. Kenmerkend zijn de natuurlijke kleuren en materialen. Meestal zijn ze van hout.

Afmetingen buffetkast

Er zijn geen standaardafmetingen als het gaat om buffetkasten. Er zijn lage buffetkasten, maar de meeste zijn hoog. Net als de hoogte variëren ook de diepte en de breedte van de buffetkast. Er zijn smalle, ondiepe buffetkasten voor wat kleinere ruimtes, maar als u een lange muur heeft, kunt u kiezen voor een groot en breed model. Vindt u ondanks alle mogelijkheden niet wat u zoekt? Geen enkel probleem. Wij maken de kast voor u op maat. U kiest dan zelf de hoogte, diepte en breedte van de buffetkast.

Kom inspiratie opdoen!

Buffetkasten genoeg! Verstandig dus om u vooraf goed te oriënteren op de nieuwe blikvanger in uw huis. Een rondje door een van onze showrooms geeft u een helder beeld van de mogelijkheden. U bent van harte welkom. Onze deskundige keukenadviseurs adviseren u graag.

Meer kasten bekijken?

Bekijk hier een overzicht van alle keukenkasten van Mandemakers Keukens.

Bekijk hier een overzicht van alle keukenkasten van Mandemakers Keukens.

Lees verder

Bekijk hier een overzicht van alle keukenkasten van Mandemakers Keukens.