Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Voorraadkast: als u meer spullen heeft dan keukenkastjes

De voorraadkast is dé oplossing voor het eeuwige gebrek aan opbergruimte. We kennen het allemaal wel, dat je thuiskomt van de supermarkt met pakken koffie die in de aanbieding waren, of vaatwasmiddel of blikjes frisdrank. Altijd handig zo’n voorraadje, maar waar laat je het? De keukenkastjes zitten vaak al behoorlijk vol. Een ruime voorraadkast is daarom in elk huishouden een handige musthave. Onze deskundige medewerkers adviseren u graag over de mogelijkheden.

Een voorraadkast aanschaffen? Goed plan!

De ervaring leert dat de meeste mensen opslagruimte te kort komen in hun keuken. Een voorraadkast is daarom een uitkomst. Zo’n opbergkast heeft een handige indeling en u kunt er dus lekker veel in kwijt. U kunt hem als proviandkast gebruiken, maar u kunt er ook met gemak uw gereedschap in kwijt. Of de knutselspullen van de kinderen. Bent u van plan een voorraadkast te kopen voor uw keuken? Wij weten zeker dat u daar straks heel blij mee gaat zijn.

Kies de kleur en uitvoering van uw voorraadkast

Dat u veel extra bergruimte creëert met een voorraadkast is duidelijk. Maar hoe ziet uw ideale voorraadkast eruit? Wordt het een open stellingkast of een dichte opbergkast met een slot? Of de gulden middenweg: een voorraadkast met glas? En krijgt de voorraadkast lades of deuren? En hoeveel planken komen erin? Genoeg keuzes te maken als het om de uitvoering gaat. En dan mag u ook de kleur en het materiaal nog bepalen. Veel mensen kiezen voor rust en houden de voorraadkast in dezelfde stijl als de rest van de keuken. Dus een witte kast in een witte keuken bijvoorbeeld. Maar een afwijkende kleur of ander materiaal kan ook een mooi effect geven. Een zwarte voorraadkast in een lichte keuken bijvoorbeeld. Of juist een van metaal of hout. Duizelt het u al van alle keuzes? Ons keukenmagazine schiet u te hulp.

Waar gaat u de voorraadkast plaatsen?

Er zijn verschillende soorten voorraadkasten. Een apothekerskast is een goed voorbeeld. Maar ook een onderkast met lades is heel geschikt voor uw potten, pakken en blikken. Vaak zien we dat mensen kiezen voor een losse voorraadkast. Handig, want deze kunt u plaatsen waar u maar wilt. In veel gevallen is dat in de keuken, maar het kan ook in de bijkeuken of de garage zijn natuurlijk. Het is wel verstandig om de voorraadkast een beetje in de buurt van de keuken te zetten. Dat scheelt heel wat meters lopen als u tijdens het koken een pak rijst, blik erwtjes of rol aluminiumfolie nodig heeft.

Afmetingen voorraadkast

De grootte van uw voorraadkast bepaalt u zelf. Er is geen standaard afmeting. De diepte, breedte en hoogte hangen vooral af van de ruimte die u heeft. Een grote, hoge voorraadkast biedt het meeste bergruimte, maar voor zo’n enorme jongen moet natuurlijk wel plek zijn. En misschien vindt u een kleine, lage voorraadkast wel gewoon mooier. Voorraadkasten zijn er in alle soorten en maten, dus de bal ligt bij u.

Ontdek de mogelijkheden

Een voorraadkast zorgt voor een opgeruimde keuken. Er is voor alles een plekje. In ons huis van keukens vindt u volop voorraadkasten, dus er is er altijd een naar uw smaak. U bent van harte welkom in een van onze vestigingen om ze te komen bekijken en uit te proberen. Onze deskundige adviseurs staan voor u klaar als u vragen heeft.

Meer kasten bekijken?

Bekijk hier een overzicht van alle keukenkasten van Mandemakers Keukens.

Bekijk hier een overzicht van alle keukenkasten van Mandemakers Keukens.

Lees verder

Bekijk hier een overzicht van alle keukenkasten van Mandemakers Keukens.