Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Keuken onderkast: praktisch van binnen, mooi van buiten

De naam zegt het al: de onderkast zit onder uw werkblad. Hij vormt dus letterlijk de basis van uw keuken. In deze kasten grijpt u straks dagelijks naar de hapjespan, de pollepel en het pak macaroni. Wel zo fijn als de onderkasten van binnen lekker praktisch ingedeeld zijn. Maar we zorgen er ook voor dat de buitenkant gezien mag worden. Want die bepaalt voor een groot deel de sfeer in uw keuken. Het innerlijk en het uiterlijk van de onderkast verdienen dus allebei de aandacht. Onze deskundige keukenadviseurs begeleiden u graag bij de keuzes die u gaat maken.

Een keuken onderkast kiezen? Zo gaat het in zijn werk! 

De onderkast is het fundament van uw keuken en moet straks dus staan als een huis. Daarom verdient deze kast al uw aandacht. Neem uw tijd bij het doorlopen van de stappen op weg naar de ideale onderkast.

 

 1. Bepaal het soort onderkast
  Er zijn veel soorten onderkasten. Bijvoorbeeld de onderkast met lades. Lekker overzichtelijk en u kunt er veel in kwijt. Of vindt u een onderkast met deurtjes mooier? Dan is het goed om te weten dat die vaak aantrekkelijk geprijsd is. Losse onderkasten zijn er ook. Dat zijn aparte, complete keukenkastjes. Het fijne is dat u die eenvoudig kunt plaatsen en verplaatsen. Ook in de bijkeuken bijvoorbeeld. En tot slot zijn er onderkasten met spoelbak of kookplaat. Er valt dus genoeg te kiezen.
   
 2. Bepaal het model en de afmeting
  Als u besloten heeft welke soort onderkastjes er in uw keuken komen, kunt u het model en de afmeting kiezen. Dit hangt voor een groot deel af van de grootte van uw keuken. Heeft u de ruimte? Dan zorgen brede onderkasten voor een rustige uitstraling. Minder ruimte? Denk dan eens aan een smalle lage apothekerskast. Of kies voor een hoekkast die de loze hoekruimte benut.
   
 3. Bepaal het materiaal en de kleur
  Alle praktische zaken geregeld? Dan is het nu tijd om aandacht te besteden aan de sfeerbepalers: het materiaal en de kleur. Er staan vaak best een aantal onderkasten in de keuken, dus hoe die eruit zien, bepaalt in grote mate de uitstraling van uw keuken. We gaan daarom op deze pagina uitgebreid in op de vele opties. 

De onderkast als sfeerbepaler: kleuren, materiaal en uitvoering 

Vaak heeft een keuken meerdere onderkasten en die nemen een belangrijk deel van de uitstraling van uw keuken voor hun rekening. Kijk daarom zorgvuldig naar het materiaal de uitvoering en de kleur. Veel mensen kiezen voor kunststof witte onderkasten in hun keuken. Dat is stijlvol en tijdloos. Hout zien we ook steeds meer, omdat dat een warme en huiselijke sfeer geeft. En de laatste trend is de onderkast met ledverlichting. Plaatst u de ledlampjes onder het aanrechtblad, dan accentueren ze de vorm van de keuken. U kunt de ledverlichting ook in de kasten plaatsen. Handig, zo vindt u meteen dat steelpannetje waar u naar op zoek was.

Maten onderkast keuken

Er is geen standaard maat als het om de keuken onderkast gaat. Als u de afmetingen van uw keuken weet, adviseren wij u graag over de maten van de onderkastjes. De meest gangbare maten voor de onderkast zetten we op een rij:

 • Breedte reguliere onderkast

50 of 60 centimeter

 • Breedte extra brede onderkast met lades

90, 100 of 120 centimeter

 • Breedte extra smalle onderkast

30 centimeter

 • Diepte onderkast

40 of 50 centimeter, afhankelijk van diepte werkblad

 • Hoogte onderkast

90 centimeter, afhankelijk van uw eigen lengte

Heeft u uw ideale keuken al op uw netvlies staan en zit de juiste kastmaat er niet bij? Of bent u lang en wilt u een extra hoog werkblad? Of loopt de wand in uw keuken een beetje schuin af? Allemaal geen probleem! Wij maken de onderkasten met veel plezier voor u op maat. En dat kan tot op de millimeter nauwkeurig!

U bent van harte welkom!

Als u nieuwe onderkasten gaat plaatsen in uw keuken, dan wilt u vast met eigen ogen zien wat er allemaal mogelijk is. In onze showrooms vindt u onderkasten in alle soorten en maten. Trek gerust de deurtjes en lades open en ontdek wat u niet en wat u juist wel wilt. En kunt u wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van onderkasten? Maak vooraf even een afspraak, dan zorgen wij dat onze adviseur alle tijd heeft voor u.

 

Meer kasten bekijken?

Bekijk hier een overzicht van alle keukenkasten van Mandemakers Keukens.

Bekijk hier een overzicht van alle keukenkasten van Mandemakers Keukens.

Lees verder

Bekijk hier een overzicht van alle keukenkasten van Mandemakers Keukens.