Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

De hoge keukenkast: voor alles een plekje

Een hoge kast in uw keuken creëert een zee aan opbergruimte. De hoge keukenkast is een combinatie van een onderkast en bovenkast én de ruimte daar tussenin. U begrijpt het al: in deze hoogwerker kunt u heel wat servies en kookgerei kwijt. En wilt u uw keukenapparatuur mooi wegwerken? Dan bent u bij de hoge keukenkast aan het juiste adres. Onze deskundige keukenadviseurs adviseren u graag over een slimme indeling.

Een hoge keukenkast kiezen: de modellen, het materiaal en de uitvoering

Voor alle keukenprinsen en -prinsessen is de hoge keukenkast onmisbaar. Een grote jongen waar alle kookspullen overzichtelijk op de planken staan. Zo voor het grijpen. En er is altijd een hoge kast die past bij uw keuken. Er zijn gekaderde houten kasten voor een klassieke of landelijke keuken, maar ook greeploze strakke kunststof kasten, als modern meer uw stijl is. Er zijn verschillende hoge keukenkasten. We zetten ze voor u op een rij:

 • Ingebouwde hoge keukenkast
  Deze hoge keukenkast is in lijn met de rest van uw keuken: hetzelfde materiaal, dezelfde uitvoering. Zo vormt het een rustig geheel.
   
 • Losse hoge keukenkast
  De losse hoge kast is ideaal als extra servieskast of voorraadkast. Is uw keuken wit? Dan kunt u natuurlijk voor dezelfde kleur gaan. Maar denk ook eens aan zwart. Of hout. Moet u eens zien wat dat doet met uw keuken!
   
 • Smalle hoge keukenkast
  Bang dat een hoge keukenkast massief is? Kies dan voor een smalle hoge keukenkast. Die oogt rank en slank. Populair zijn de smalle uittrekbare hoge kasten. De zogenaamde apothekerskasten.
   
 • Hoge hoekkast
  Met een hoge hoekkast boekt u dubbele ruimtewinst. U benut de hoge ruimte en de loze hoekruimte. Vaak is de hoge hoekkast ingebouwd. Maar denk ook eens aan een losse hoekkast. Hiermee tovert u een dode hoek om tot een opberggigant.
   
 • Hoge ladekast
  Liefhebber van lades? Dan hebben we goed nieuws, want in het onderste deel van uw hoge keukenkast kunnen we eenvoudig een aantal lades plaatsen. U bergt uw spullen overzichtelijk op en u kunt er gemakkelijk bij.

De hoge keukenkast is ideaal voor uw apparatuur

De hoge kast in uw keuken is niet alleen geschikt voor schalen en pannen, het is een ideale kast voor uw apparatuur. U kunt apparaten zoals uw combimagnetron of oven netjes wegwerken. Wel zo opgeruimd. Groot voordeel is bovendien dat u de apparaten op werkhoogte kunt plaatsen. Dus, geen warme ovenschaal meer pakken ergens boven uw hoofd en niet meer bukken om dat pak melk uit de koelkast te halen. En vergeet bij het indelen van de hoge keukenkast de vaatwasser niet. Ook zo’n dagelijkse uitdaging voor uw rug.

Hoge keukenkasten in de kleur die u wilt

Het zal geen verrassing zijn dat hoge keukenkasten er in vrijwel alle kleuren zijn. Vaak is de hoge kast onderdeel van de inbouwkeuken en kiest u voor alle kasten dezelfde kleur. Veel mensen hebben een witte keuken en kiezen dus een hoge keukenkast in mat wit of hoogglans wit. Maar smaken verschillen en ons kleurenpalet daarom ook. Dat varieert van pasteltinten tot knalkleuren, van mintgroen tot vuurrood. Dus aan u de keuze, gaat u voor een frisse accentkleur of voor een rustige natuurtint?

Maten hoge keukenkasten

Er is altijd een hoge keukenkast die past. De meeste hoge keukenkasten zijn 40 tot 60 centimeter breed. De smalle variant, zoals de apothekerskast is vaak 30 centimeter. Als u voor de hoge keukenkast dezelfde breedte kiest als voor uw overige keukenkastjes, dan brengt dat rust. Denk ook aan de apparaten die u in de hoge keukenkast wilt plaatsen. De kast moet voldoende breed zijn daarvoor. Natuurlijk kunnen we een hoge kast ook precies op maat maken voor u.

Komt u onze hoge keukenkasten bekijken?

In onze showrooms staan veel keukenopstellingen met hoge kasten. Een bezoekje geeft u een goed beeld van de mogelijkheden. Kom dus binnenkort eens langs om inspiratie op te doen. En maak bij uw bezoek gebruik van de kennis en ervaring van onze deskundige keukenadviseurs. Zij helpen u graag. Als u een afspraak maakt, nemen ze alle tijd voor u. U bent van harte welkom in ons huis van keukens.

Meer kasten bekijken?

Bekijk hier een overzicht van alle keukenkasten van Mandemakers Keukens.

Bekijk hier een overzicht van alle keukenkasten van Mandemakers Keukens.

Lees verder

Bekijk hier een overzicht van alle keukenkasten van Mandemakers Keukens.