Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Een kastenwand in uw keuken creëert rust en ruimte

Een kastenwand in de keuken is populairder dan ooit. En dat is niet zo gek. Deze moderne keukenoplossing heeft veel opbergruimte en oogt rustig. Met een kastenwand tovert u uw keuken om tot een praktische en stijlvolle leefruimte, waar u met plezier die nieuwe recepten gaat proberen of vrienden uitnodigt voor gezellige etentjes. Een kastenwand is in bijna elke keuken mogelijk. Onze deskundige adviseurs helpen u graag!

De voordelen van een kastenwand in de keuken

Een wandkast in de keuken bestaat uit een aantal hoge kasten naast elkaar. Vaak met een ombouw. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een hoge kastenwand, omdat het volop voordelen heeft:

  • Allereerst natuurlijk de enorme opbergruimte. U kunt niet alleen uw kookspullen en servies met gemak kwijt, ook uw apparatuur werkt u mooi weg in de wand.
     
  • Verder ziet een kastenwand er strak en rustig uit, omdat de kasten 1 geheel vormen.
     
  • Tot slot benut u de wand optimaal. U heeft geen tussenruimte, zoals bij een boven- en onderkast.

Benieuwd hoe zo’n kastenwand in uw keuken zal staan? Onze handige 3D-planner laat het u zien.

De kastenwand los of ingebouwd?

Kastenwanden zijn er in verschillende soorten, maar grofweg delen we ze in 2 categorieën in: de inbouw kastenwand en de losse kastenwand. De ingebouwde kastenwand valt weg in de muur, waardoor uw keuken er strak uitziet. Daarnaast kunt u een kastenwand los plaatsen tegen een muur. Het voordeel is u uw keuken eenvoudig kunt uitbreiden met een losse kastenwand en dat het installeren lekker makkelijk is. U hoeft de kasten alleen maar neer te zetten en klaar!

Een kastenwand voor elke keukenindeling

Iedere keuken is anders. Maar hoe uw keuken ook ingedeeld is, de kans is groot dat het mogelijk is om een kastenwand te plaatsen. Bij deze keukenindelingen kunt u denken aan een kastenwand:


Keuken met kookeiland

Een favoriete combinatie is de keuken met kookeiland en kastenwand. De kastenwand zorgt voor opbergruimte, het keukeneiland voor werkruimte.


Rechte keuken

In een kleine of smalle keuken is een rechte keukenopstelling met hoge kastenwand ideaal om opslagruimte te creëren. Het werkblad kunt u parallel aan de wandkast plaatsen.


Hoekkeuken

Ook de hoekkeuken zien we veel. Maak van 1 van de 2 zijdes van uw hoekkeuken een kastenwand. Zo heeft u bergruimte en werkruimte dicht bij elkaar.


U-keuken of L-keuken

Deze 2 keukenopstellingen komen vaak voor en hebben allebei een lange wand die vaak gebruikt

Een kastenwand past dus bijna altijd. Dat komt ook omdat u de wandkast zo breed kunt maken als u zelf wilt: 2, 3 of 4 hoge kasten naast elkaar. Of meer zelfs als uw keuken groot genoeg is. Houd in dat geval wel rekening met de zogenaamde keukendriehoek van koelkast, kookplaat en spoelbak. Deze 3 elementen plaatst u het beste zo dicht mogelijk bij elkaar. Dat werkt prettig en veilig.

Kastenwand met nis

Een gewilde variant voor zowel losse en ingebouwde wandkasten is de kastenwand met een nis. Handig als er bijvoorbeeld een raam zit op de plek waar u een kastenwand wilt plaatsen. De nis ziet er speels uit en biedt extra werkruimte. Het is trouwens ook een fijne plek voor uw mooie espressomachine, uw verzameling kookboeken of de antieke keukenweegschaal van uw grootouders. Ideeën opdoen? Blader eens door ons inspirerende keukenmagazine.

De kastenwanden van Mandemakers Keukens, komt u kijken?

Enthousiast geworden over de keuken kastenwand? Begrijpelijk! Nu nog een kastenwand samenstellen die mooi en praktisch is. Kiest u hetzelfde hoogglans wit als de rest van uw keuken of juist een afwijkende kleur? Plaatst u uw apparatuur op werkhoogte? Wilt u zo’n speelse nis? Het kan allemaal en omdat u vast niet elke dag een kastenwand uitkiest, laten wij in onze showrooms zoveel mogelijk opties zien. Komt u langs? Onze adviseurs staan voor u klaar!

Meer kasten bekijken?

Bekijk hier een overzicht van alle keukenkasten van Mandemakers Keukens.

Bekijk hier een overzicht van alle keukenkasten van Mandemakers Keukens.

Lees verder

Bekijk hier een overzicht van alle keukenkasten van Mandemakers Keukens.