Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Met een apothekerskast grijpt u nooit mis

De apothekerskast is een van de beste uitvindingen op keukengebied. U kunt namelijk aan 2 kanten bij uw spullen, omdat deze kast werkt als een lade. Wilt u dat pak suiker helemaal achterin, dan hoeft u dus niet op uw kop het keukenkastje in te duiken. U trekt de apothekerskast eenvoudig open en het pak suiker komt vanzelf naar u toe. Net als bij onze andere keukenkasten valt er qua modellen en uitvoeringen heel wat te kiezen. Onze deskundige keukenadviseurs kennen alle mogelijkheden en helpen u graag.

Wat is een apothekerskast?

Een apothekerskast voor in de keuken is een smalle hoge voorraadkast. Wilt u iets uit de kast pakken? Dan trekt u hem in zijn geheel naar voren, net als een lade. Omdat we een apothekerskast op maat kunnen maken, kunt u elke ruimte opvullen met deze ideale opberger. De meeste mensen gebruiken de kast voor hun kruiden en aangebroken pakken pasta, rijst, bloem en suiker. De inrichting van een apothekerskast is daarop afgestemd en bestaat uit draadmanden of planken met een zijsteun zodat uw kruiden en voorraadpotten keurig op hun plek blijven. Onze klanten noemen de apothekerskast praktisch, overzichtelijk en efficiënt.

De apothekerskast heeft vooral voordelen

Een keuken met apothekerskast staat vaak hoog op het wensenlijstje van onze klanten. Logisch, want deze kast heeft veel praktische voordelen. Natuurlijk wilt u weten of er ook nadelen zijn. Daarom zetten wij de plussen en minnen voor u op een rijtje.

+ Binnen een beperkte breedte kunt u veel spullen kwijt
+ U kunt aan beide kanten bij uw spullen
+ Uw spullen staan overzichtelijk op een rij
+ U kunt makkelijk bij de spullen die achterin staan

- Hoge pakken of potten passen niet altijd in de kast
- Als u klein bent, kunt u minder makkelijk bij de bovenste rekken
- De draadmanden zijn minder praktisch wanneer een pak of potje lekt.
- De prijs is net wat hoger dan een gewone hoge keukenkast

Een apothekerskast in elke gewenste stijl

De apothekerskast moet natuurlijk mooi staan bij de rest van uw keuken. Daarom is hij er net als onze andere keukenkasten in vele kleuren en materialen. Kiest u voor een ingebouwde apothekerskast dan kunnen we met het frontje elke stijl creëren die u wilt. Een stijl die matcht bij de rest van de keuken of juist zorgt voor contrast. Contrast is ook een goede optie als u gaat voor een losse apothekerskast in uw keuken. Denk aan een oude industriële apothekerskast van staal of ijzer in een landelijk interieur. Of aan een vintage houten apothekerskast in een moderne omgeving. Alles kan!

Een apothekerskast past altijd

De smalle apothekerskast van 30 centimeter breed is populair. Maar ze zijn er in veel verschillende formaten. Zo hebben we ook een grote apothekerskast van 60 of 40 centimeter breed en een kleine van 25 of 20 centimeter. Zelfs voor een ruimte van 15 centimeter hebben wij een passende kast. De meeste mensen kiezen voor een hoge apothekerskast, maar ook de lage apothekerskast biedt veel praktische opbergruimte. Heeft u een andere afmeting op het oog? Geen probleem! Wij kunnen de apothekerskast in elke maat maken die u graag wilt.

Laat u inspireren

Voordat u een apothekerskast gaat kopen, wilt u misschien zelf ervaren hoe fijn zo’n apothekerskast is. Kom dan eens langs in een van onze showrooms. In veel van onze keukens zit wel zo’n handige apothekerskast. Onze deskundige keukenadviseurs laten u graag de verschillende modellen zien. U bent van harte welkom in ons huis van keukens.

Meer kasten bekijken?

Bekijk hier een overzicht van alle keukenkasten van Mandemakers Keukens.

Bekijk hier een overzicht van alle keukenkasten van Mandemakers Keukens.

Lees verder

Bekijk hier een overzicht van alle keukenkasten van Mandemakers Keukens.