Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Nieuwe keukenkast? Zo bereidt u zich goed voor bij het kiezen.

Nieuwe keukenkasten uitzoeken, doet u niet tussen de soep en de aardappelen door. Het is verstandig om daar de tijd voor te nemen, want een mooi design en een slimme indeling dragen bij aan veel woongenot. Maar welke keukenkastjes passen nou het beste in uw keuken? Dat hangt natuurlijk af van uw stijl, uw wensen en uw kookgewoontes. Onze deskundige keukenadviseurs kennen alle mogelijkheden en helpen u graag.

Welke kasten passen er in uw keuken?

Vind de keukenkast die bij uw stijl past en ontdek alle mogelijkheden. Iedere keuken is volledig naar uw eigen wensen aan te passen.

Vind de keukenkast die bij uw stijl past en ontdek alle mogelijkheden.…

Lees verder

Vind de keukenkast die bij uw stijl past en ontdek alle mogelijkheden. Iedere keuken is volledig naar uw eigen wensen aan te passen.

Keukenkast kiezen: waar houdt u rekening mee?

Als u uw keukenkastjes gaat vervangen of een nieuwe keuken gaat aanschaffen, dan komt er een moment waarop u uw keuken gaat indelen. Waar staat straks de blender die u maar af en toe nodig heeft en waar de pannen die u dagelijks gebruikt? Als alles een eigen plekje heeft, is uw keuken heerlijk opgeruimd. Houd bij het kiezen van keukenkastjes rekening met de volgende punten:

Heeft u voldoende opbergruimte?
Zorg dat er voor alles een plekje is. Bedenk welke spullen u wilt opbergen en ook waar. Wel zo handig als de koffiekopjes straks bij het koffiezetapparaat te vinden zijn en de pollepels in de buurt van het fornuis.

Is de indeling in de keukenkasten logisch?
Er zijn verschillende manieren waarop u uw keukenkast kunt indelen. Hoeveel planken heeft u nodig? Of kiest u liever voor het gemak van lades? En reserveert u een plaatsje voor de afvalemmer in een van uw keukenkastje?

Benut u de ruimte optimaal?
Zeker als u geen zeeën van ruimte heeft in uw keuken, is het handig om elk plekje efficiënt te benutten. Een hoge kast biedt dan bijvoorbeeld extra opbergruimte. Heeft u ruimte genoeg in uw keuken? Dan is een inbouwkast die wegvalt in de wand een mooie optie.

Heeft de keuken de uitstraling die u zoekt?
U heeft vast al nagedacht over de frontjes van de keukenkasten, want die bepalen de uitstraling van uw keuken. Welke kleur kiest u? Welk materiaal? Wilt u keukenkastjes met of zonder deurtjes? Allemaal belangrijke keuzes. Daarom besteden we er hieronder extra aandacht aan. 

Materialen, kleuren en handgrepen van uw keukenkast

Grote kans dat uw keuken het hart van uw woning is. U begint er de dag met een gezond ontbijtje, u geniet er van een lunch met vrienden en u spreekt er ’s avonds de dag door met het gezin. Omdat u zoveel tijd doorbrengt in uw keuken, wilt u zich er prettig voelen. De kleuren, materialen en handgrepen zijn grote sfeerbepalers en verdienen dus extra aandacht.


Materialen

De materialen bepalen de stijl van uw keuken. Misschien houdt u van strak en kiest u een keukenkast in wit hoogglans. Of u houdt van landelijk en gaat voor hout. Maar overweeg ook eens speciaal keukenkastjes-folie. Hiermee zijn alle kleuren en prints mogelijk die u maar kunt bedenken. Materialen bepalen trouwens ook de kwaliteit van de kast. Denk aan het soft close-systeem voor een lade of de scharnieren van een kastdeurtje. Die moeten heel wat keren open en dicht. In ons huis van keukens werken wij alleen met kwaliteitsmerken, zoals ons prachtige huismerk, de unieke VT-Wonen collectie en het topmerk Barletti. 


Kleuren

Uw keuken maakt onderdeel uit van uw woning. Kies dus een kleur die past bij de rest van uw interieur. Denk bij het bepalen van de kleur ook aan de ruimte. Is uw keuken niet zo groot, dan kan een lichte kleur wonderen doen. Daarentegen is zwart juist weer helemaal hip. Komt u er niet uit? Kleuren combineren kan ook! Dat is leuk en slim. Lichtere bovenkastjes en donkere onderkastjes laten uw keuken groter lijken.


Handgrepen

Tot slot zijn ook de handgrepen belangrijk voor de uitstraling. Of het weglaten van de handgrepen, want een greeploze keuken zie je steeds vaker. Zo’n keuken ziet er strak en rustig uit. Toch kan een stoere handgreep precies zijn wat uw keuken nodig heeft als u een industriële look wilt creëren.

Maten keukenkast

Past precies! Dat wilt u natuurlijk. Of u nu een nieuwe keuken aanschaft of alleen de keukenkastjes vervangt: het moet mooi aansluiten. Logisch en we gaan er uiteraard voor zorgen dat de maten van uw nieuwe keukenkastjes helemaal kloppen. Toch is het alvast goed om te weten welke opties u heeft.

Standaard afmetingen
Eén standaard maat voor keukenkasten is er niet. Er zijn meerdere afmetingen die allemaal behoren tot de categorie standaard. Het voordeel van standaardafmetingen is dat u voordeliger uit bent. De maten van de keukenkasten zijn als volgt: 

  • Breedte bovenkasten: 30, 40, 45, 50 of 60 centimeter 
  • Breedte onderkasten: 30, 40, 45, 50, 60, 80, 90, 100 of 120 centimeter
  • Hoogte:  45, 75 of 90 centimeter
  • Diepte: hiervoor is geen standaard maat, omdat deze afhankelijk is van uw keukenblad

Keukenkasten op maat
Gaan de standaardafmetingen niet passen of voldoen ze niet aan uw wensen? Geen probleem, u kunt bij ons uw keukenkastjes op maat laten maken. Zo kunt u voor extra brede keukenkasten kiezen als u rust wilt creëren. Of stel dat u lang bent, dan kunnen we de hoogte van de onderkasten aanpassen, zodat u straks fijn rechtop achter uw werkblad staat. Het voordeel van keukenkasten op maat is dat de mogelijkheden oneindig zijn.