Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Parallel keukens

Bij een parallel keuken staan twee rechte keukens tegenover elkaar gepositioneerd. Een keuken in parallel opstelling wordt veelal gebruikt in een afgesloten keuken. Voornamelijk in een kleine ruimte is een keuken in parallel erg geschikt. Er zijn maar twee wanden nodig voor deze keukenopstelling. Parallel keukens zijn dus erg praktisch en halen het maximale uit uw keuken. Bovendien zijn parallel keukens in diverse stijlen beschikbaar en er zijn een tal van mogelijkheden. Bent u op zoek naar een parallel keuken of wilt u meer weten over keukens in parallel opstelling? Mandemakers vertelt u hier graag meer over.

Mogelijkheden van een parallel keuken

Wanneer u een parallel keuken wilt aanschaffen, is het van belang om op een aantal aspecten te letten. Een parallel keuken is namelijk niet geschikt in elke ruimte. Beschikt u over de geschikte ruimte? Dan kiest u de stijl van de parallel keuken die bij u past. Er zijn namelijk diverse stijlen en er is veel mogelijk.

Praktische tips

Omdat de twee keukens recht tegenover elkaar staan, is het van belang dat er voldoende afstand tussen de keuken zit. De keukenkastjes horen namelijk niet tegen elkaar aan te komen. Bovendien is het belangrijk dat u over voldoende werkruimte beschikt. Echter is te veel afstand ook niet praktisch. U moet dan meer afstand overbruggen als u eten bereidt. Wij adviseren een afstand tussen de keukens van ongeveer twee meter. Zo heeft u voldoende bewegingsvrijheid en raken de kastdeurtjes elkaar niet. Bedenk daarnaast hoe u de parallel keuken wilt indelen. Een praktische optie die tegenwoordig veel wordt gebruikt, is door aan de ene kant een kastenwand te plaatsen en aan de andere kant de werkruimte. Zo beschikt u gelijk over voldoende opbergruimte.

Parallel keuken inspiratie

Een parallel keuken wordt vaak geplaatst in een kleine ruimte. Daarom is het van belang om ruimtelijkheid te creëren zodat uw keuken groter oogt. Plaats daarom zo min mogelijk losse keukenapparatuur in uw keuken. Hierdoor lijkt de ruimte rustiger en daardoor ruimtelijker. Maak daarnaast ook zo veel mogelijk gebruik van inbouwapparatuur. Wilt u uw parallel keuken plaatsen in een grotere keuken? Dat is ook mogelijk! Kies dan voor een opstelling waarbij een gedeelte los staat van de wand. Plaats vervolgens barkrukken aan één kant. Zo creëert u uw eigen parallel keuken met bar.

Diverse stijlen

De meeste parallel keukens hebben een recht design en gladde afwerking. Een witte keuken in parallel opstelling komt dan al snel tot zijn recht in een modern interieur. Kiest u liever voor een andere stijl dan een moderne parallel keuken? Dat kan, want er is nog veel meer mogelijk. Kijk dan bijvoorbeeld eens naar keukens met houten materialen. Natuurlijke materialen, zoals hout en steen, zijn kenmerkend voor de landelijke keuken. Maak gebruik van elegante, ronde vormen in uw keuken. Kiest u liever voor een stoere, robuuste afwerking? Dan is wellicht een betonnen keuken of een betonlook keuken wat voor u. Dit past weer prachtig in een industriële keuken. Kortom, er zijn diverse mogelijkheden en er is voor iedereen een geschikte parallel keuken.

Bekijk de parallel keukens

Wilt u de diverse mogelijkheden met eigen ogen zien? Kom dan gerust langs en bekijk de collectie parallel keukens in de showroom. Wenst u persoonlijk advies? Maak dan vooraf een afspraak met een van onze adviseurs. Onze adviseurs luisteren naar uw wensen en stellen met u een complete hoekkeuken samen naar uw stijl.

Voor iedere ruimte een juiste keukenopstelling

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het maximale uit de beschikbare ruimte. We zetten de meest populaire varianten op een rijtje.

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het…

Lees verder

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het maximale uit de beschikbare ruimte. We zetten de meest populaire varianten op een rijtje.