Betonnen werkblad in de keuken – Mandemakers

Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Betonnen werkbladen

Betonnen werkblad: stoer en stevig

Waar een betonnen werkblad jaren geleden een hoge uitzondering was, zien we dat de populariteit van het materiaal de laatste tijd aanzienlijk is gestegen. Een betonnen werkblad heeft een stoere uitstraling en verandert uw keuken in een karaktervolle ruimte. Een toegevoegde waarde voor iedere keuken!

Robuust karakter

Een betonnen werkblad is erg gewild vanwege het robuuste karakter waarmee u uw keuken een eigentijdse look bezorgd. U kunt onder andere kiezen voor een geïntegreerde spoelbak wat perfect aansluit bij industriële, moderne en design keukens. Wilt u de stoere uitstraling iets doorbreken? Kies dan voor een afwijkende wasbak. Dit zien we vaak terugkomen bij klassieke en landelijke keukens. Een betonnen werkblad is dus niet alleen stoer, maar ook zeer stijlvol.

Stevige basis

Een betonnen werkblad is letterlijk en figuurlijk een stevige basis voor iedere keuken. U geniet van betrouwbaar materiaal met een lange levensduur. Het type beton waarmee onze werkbladen worden gemaakt is steviger dan 'normaal' beton, door gebruik van zogenoemde glasvezelwapening. Ondanks dat dit soort beton relatief goed tegen hitte kan, raden wij altijd aan een onderzetter te gebruiken bij hete of koude voorwerpen, zoals pannen. Onze werkbladen worden voorzien van een vuilafstotende coating, die eventueel ook repareerbaar is. Wanneer u kiest voor een betonnen werkblad is het raadzaam om dit al snel kenbaar te maken, omdat dit hogere eisen stelt aan de keukenkastjes.

Onderhoudstips voor een betonnen werkblad

De poreuze aard van beton maakt dat dit materiaal vlekgevoelig is. Om blijvende vlekken te voorkomen moet een betonnen werkblad regelmatig van een speciale beschermlaag worden voorzien. Zoals eerder genoemd worden onze betonnen werkbladen vaak voorzien van een vuilafstotende coating. Deze zorgt ervoor dat vochtvlekken niet direct in het aanrecht trekken. Voor dagelijks onderhoud kunt u vlekken het beste verwijderen met een vochtig doekje en een zacht schoonmaakmiddel. Periodiek is het aan te raden het werkblad zo nu en dan af te nemen met een sopje met vloeibare groene zeep. Heeft u echte hardnekkige vlekken, doe dan een beetje Glorix op de vlek, dek vervolgens de vlek af met een natte doek en laat het een uur intrekken. Neem tot slot het werkblad af met een flinke hoeveelheid water. Gebruik nooit schuurmiddelen en/of een schuurspons en vermijd contact met agressieve reinigingsmiddelen zoals metaalreinigers en gootsteenontstoppers.

Terug
Sluiten

Hoe kan ik u helpen?