Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Betonnen aanrechtblad

Een betonnen aanrechtblad is gemaakt van cement. Het heeft een erg mooie en stoere uitstraling. Vooral voor industriële keukens is een betonnen keukenblad de perfecte toevoeging. Een aanrechtblad van beton is erg sterk, hittebestendig en slijtvast. Maar daarnaast is beton erg zwaar en poreus. Hiernaast zijn er tegenwoordig talloze mogelijkheden in betonlook aanrechtbladen van diverse andere materialen. Zo geniet je van de stijlvolle betonnen uitstraling maar dan van een ander materiaal. Wij vertellen u graag meer over betonnen en betonlook aanrechtbladen!

Betonlook aanrechtbladen van diverse materialen

Veel materialen die gebruikt worden in de keuken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo ook in betonlook. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Kies daarom een betonlook keukenblad van het materiaal dat het beste bij u past. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een betonlook aanrechtblad van kunststof, wat relatief goedkoop is maar niet hittebestendig. Een betonlook aanrechtblad van composiet is erg sterk, maar niet bestand tegen agressieve schoonmaakmiddelen. Of is een keramiek betonlook keukenblad meer iets voor u? Dit materiaal is weer erg bestendig tegen krassen.

Betonnen aanrechtblad combineren met verschillende kleuren

Een betonnen aanrechtblad kunt u stijlvol combineren met diverse kleuren. Met een zwarte keuken met beton blad creëert u een stoere, industriële uitstraling. Met robuust hout maakt u het plaatje helemaal compleet. Houdt u meer van de open, landelijke uitstraling? Combineer dan uw betonnen aanrechtblad met wit. Een witte keuken met betonnen werkblad is stijlvol en brengt direct sfeer naar de ruimte.

Onderhoud betonnen keukenblad

Betonnen werkbladen zijn behandeld met een unieke coating die de karakteristieke uitstraling van beton en terrazzo versterkt én bescherming biedt tegen vlekken. Om eventuele beschadigingen te voorkomen is het aan te bevelen de volgende tips te volgen: 

  • Laat de coating de eerste twee weken ademen. Dek het werkblad dus niet gelijk af en wees voorzichtig met vloeistoffen of voorwerpen die te lang op het werkblad blijven staan. De coating bereikt zijn uiteindelijke hardheid pas na deze twee weken. 
  • Plak geen tape op het betonnen oppervlak. 

Voor een langere levensduur is het aan te bevelen de volgende tips te volgen: 

  • Gebruik een snijplank bij alle snijwerkzaamheden en plaats pannen op een onderzetter.
  • Gebruik geen schuurspons, schuurmiddel of andere schurende producten. 


Meer weten? Maak nu een afspraak

Wilt u meer weten over de betonnen aanrechtbladen? Wij helpen u graag verder. Maak daarom een afspraak met één van onze keukenadviseurs. Zij helpen u verder. Liever eerst meer inspiratie opdoen op het gebied van keukentrends? Bestel dan ons gratis keukenmagazine en laat u inspireren.

Welk werkblad past in uw keuken?

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en…

Lees verder

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.