Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Terrazzo werkbladen

Een terrazzo keukenblad geeft uw keuken een traditionele uitstraling. Een terrazzo werkblad wordt geheel met de hand gemaakt en vindt zijn oorsprong in Italië. Het materiaal terrazzo, ook wel bekend onder de naam granito, is een mix van marmer- en granietkorrels, gebonden door cement. Oorspronkelijk werd terrazzo in Italië gebruikt voor de terrassen rondom de huizen, maar tegenwoordig behoort dit materiaal tot een van de meest recente keukentrends. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en wilt u meer te weten komen over de eigenschappen van dit materiaal? Mandemakers Keukens inspireert u graag!

Voor- en nadelen van een terrazzo keukenblad

Een terrazzo keukenblad kent enkele voor- en nadelen. Wij zetten deze graag voor u op een rij om een weloverwogen beslissing te kunnen maken.

Voordelen van een terrazzo keukenblad
Terrazzo staat bekend om zijn sterke en stevige materiaal, geen wonder dat dit materiaal zo populair is in de keukenwereld. Het voordeel van een terrazzo keukenblad is de levendige, unieke en warme uitstraling. Ondanks dat het keukenblad van terrazzo zeer massief oogt, is dit materiaal toch relatief licht van aard. Een gemiddelde keukenkast kan dit werkblad met gemak aan. En nog een pluspunt: als een van de weinige materialen is terrazzo repareerbaar.

Daarnaast is een granito keukenblad redelijk krasvast, een belangrijke eigenschap voor een keukenblad. Ondanks de stevigheid van dit materiaal raden wij u toch aan om altijd een snijplank te gebruiken om eventuele schade te voorkomen. De hardheid van granito zorgt er tevens voor dat het keukenblad redelijk hittebestendig is. Ook hierbij raden we u aan om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals bijvoorbeeld het gebruiken van onderzetters. De hitte van de hete pannen kan namelijk de beschermlaag van het keukenblad aantasten. 

Terrazzo keukenbladen zijn daarnaast voorzien van een beschermlaag, waardoor vocht minder snel in het oppervlak trekt. Vuil en vlekken hebben bijna geen kans om zich te hechten aan het keukenblad. Geknoeide vloeistoffen dienen echter wel snel van het keukenblad verwijderd te worden om zo blijvende schade te voorkomen.

Nadelen van een terrazzo keukenblad
Er zijn enkele nadelen aan een terrazzo aanrechtblad. Ondanks dat het werkblad redelijk hittebestendig is, dient u op te letten met warme pannen. Zonder onderzetters kunnen er verkleuringen en beschadigen optreden. Daarnaast kan het granito materiaal niet goed tegen waterafstotende, bleek of oplosmiddelen. Dit kan de natuurlijke glans aantasten. Laat vocht daarom nooit te lang op het keukenblad liggen, dit kan het blad beschadigen. Met de juiste onderhoud en oplettendheid heeft u voor langere tijd plezier van uw terrazzo keukenblad.

Terrazzo (look) aanrechtbladen in verschillende kleuren en van verschillende materialen

Elk terrazzo werkblad is uniek aangezien deze allemaal met de hand worden gemaakt. Het materiaal bestaat uit een mix van graniet- en marmerkorrels waaraan stukjes glas en kleurpigmenten worden toegevoegd. Op deze manier ontstaat de gewenste kleur en structuur. De terrazzo keukenbladen zijn beschikbaar in diverse kleuren, materialen en samenstellingen. Om het terrazzo-effect nog meer tot zijn recht te laten komen kunt u kiezen voor neutrale tinten zoals wit of beige. Of ga bijvoorbeeld voor een kleurrijk effect met licht en donker gesteente. Een terrazzo keukenblad is geheel naar eigen wens samen te stellen. 

Naast terrazzo aanrechtbladen heeft u ook de keuze uit een terrazzo look aanrechtblad. In dit geval is het keukenblad gemaakt van een ander materiaal zoals bijvoorbeeld kunststof of composiet, maar beschikt het blad over een toplaag met terrazzo structuur. Een terrazzo look aanrechtblad is een stuk voordeliger dan een echt terrazzo werkblad.

Onderhoud terrazzo aanrechtblad

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw terrazzo werkblad is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Zoals eerder genoemd is het van groot belang om geknoeide vloeistoffen zo snel mogelijk van het oppervlak te verwijderen. Dagelijks kunt u het werkblad schoonhouden met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger. Daarnaast raden wij u aan om het granito keukenblad eens in het kwartaal in de was te zetten, zodat de beschermlaag intact blijft. Op deze manier kunt u nog lang genieten van uw terrazzo aanrechtblad.

Terrazzo keukenblad kopen

Zou u graag een terrazzo keukenblad aan willen schaffen en vraagt u zich af wat de kosten hiervan zijn? Deze zijn voornamelijk afhankelijk van de grootte, de inbouw opties en uw persoonlijke wensen. Wilt u graag een prijsindicatie van de kosten voor uw nieuwe keuken? Maak dan een afspraak met een keukenadviseur van Mandemakers Keukens of gebruik onze online budgetplanner.

Meer inspiratie opdoen?

Bent u benieuwd naar een terrazzo keukenblad en wilt u graag advies? Maak dan een afspraak met een ervaren keukenadviseur bij Mandemakers Keukens. Wij adviseren u graag, zowel in de showroom als bij u thuis. Wilt u vanuit huis inspiratie opdoen voor uw terrazzo keukenblad? Bestel dan het gratis keukenboek en ontvang een boek vol keukens.

Welk werkblad past in uw keuken?

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en…

Lees verder

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.