Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Terrazzo werkbladen

Het materiaal Terrazzo, ook wel bekend onder de naam Granito, vindt zijn oorsprong in Italië. Een mix van marmer- en granietkorrels, gebonden door cement, vormt samen dit unieke materiaal. Oorspronkelijk werd Terrazzo in Italië gebruikt voor de terrassen rondom de huizen, maar tegenwoordig behoort dit materiaal tot een van de meest recente keukentrends. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en wilt u meer te weten komen over de eigenschappen van dit materiaal? Lees dan snel verder en ontdek het bij Mandemakers Keukens.

De voordelen van Terrazzo

Terrazzo is een sterk en stevig materiaal. Een werkblad van Terrazzo oogt zeer massief, maar is relatief licht. Het gewicht is vergelijkbaar met een keukenblad van graniet of composiet, wat inhoudt dat een gemiddelde keukenkast een Terrazzo aanrechtblad met gemak aankan. Daarnaast beschikt het materiaal nog over enkele andere voordelen die we hier kort voor u op een rijtje zetten.

  • Het harde Terrazzo is  redelijk krasvast, een belangrijke eigenschap voor een werkblad. Ondanks de stevigheid van dit materiaal raden wij u toch aan om altijd een snijplank te gebruiken om eventuele schade te voorkomen. 

  • De hardheid van Granito zorgt er tevens voor dat het redelijk hittebestendig is. Ook hier raden we u aan om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals bijvoorbeeld het gebruiken van onderzetters, omdat de hitte van hete pannen de beschermlaag kan aantasten. 

  • Granito keukenbladen zijn daarnaast voorzien van een beschermlaag, waardoor vocht minder snel in het oppervlak trekt. Zo kunt u vrij uw gang gaan in de keuken. Geknoeide vloeistoffen dienen echter wel snel van het keukenblad verwijderd te worden om zo blijvende schade te voorkomen. 

Het onderhoud van een Terrazzo keukenblad

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw Granito werkblad is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Zoals eerder genoemd is het van groot belang om geknoeide vloeistoffen zo snel mogelijk van het oppervlak te verwijderen. Dagelijks kunt u het werkblad schoonhouden met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger.

Daarnaast raden wij u aan om het Granito keukenblad eens in het kwartaal in de was te zetten, zodat de beschermlaag intact blijft. 

Terrazzo in de keuken

Welk werkblad past in uw keuken?

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en...

Lees verder

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.

Meer weten over Terrazzo werkbladen?

Bent u benieuwd naar het trendy materiaal Terrazzo en wilt u meer te weten komen over keukenbladen van dit materiaal? Maak een afspraak in een van onze showrooms en stel al uw vragen aan onze keukenexperts. Onze professionele adviseurs helpen u graag met het maken van de juiste keuze en geven u passend en persoonlijk advies. 

Terug
Sluiten