Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Houten werkbladen: warm en tijdloos

Een houten keukenblad is een tijdloze keuze die veel warmte en gezelligheid met zich meebrengt. Door de ruime keuze aan houtsoorten zijn er bijzondere combinaties mogelijk met het houten aanrechtblad in uw keuken. Doordat hout een unieke structuur heeft, krijgt u altijd een uniek aanrechtblad. Mandemakers Keukens inspireert u graag en zet diverse mogelijkheden op een rij voor het ideale houten keukenblad.

Verschillende soorten hout

Massief hout
Een massief houten werkblad is volledig gemaakt van hout en heeft een sterke structuur. U kunt uw massief houten blad in meerdere houtkleuren laten ontwerpen. Ook kunnen kleine beschadigingen en vlekken met de juiste producten hersteld worden. Een massief houten keukenblad zorgt daarnaast voor extra sfeer in uw keuken.

Eiken
Een eiken keukenblad is geelbruin tot donkerbruin van kleur en geeft een rustieke uitstraling aan de keuken. Eiken staat bekend als een sterke houtsoort waardoor het uitermate geschikt is voor een keukenblad. De lichte kleur zorgt voor een open uitstraling in uw eiken keuken.

Houtlook
Een houtlook keukenblad is een stijlvol alternatief. Het materiaal is nauwelijks te onderscheiden van echt hout en is ook nog eens voordeliger in prijs. Een houtlook werkblad bevat kleine haarscheurtjes, diverse structuren en lichte en donkere delen. Ook zal de kleur in de loop van de tijd veranderen, waardoor u altijd een unieke uitstraling in de keuken krijgt. Dit aanrechtblad wordt bijvoorbeeld gemaakt van kunststof dat een houtlook uitstraalt. 

Beuken
Houdt u van een lichte houtkleur? Dan is een beuken aanrechtblad zeker iets voor u! Dit houten werkblad heeft een wit tot licht geelbruine kleur en is een van de sterkste massieve houtsoorten. Ideaal wanneer u de keuken intensief gebruikt. 

Boomstam
Met een boomstam aanrechtblad zorgt u voor een warme en gezellige sfeer in de keuken met een natuurlijke tint.  Dit aanrechtblad oogt als een dwarsdoorsnede van een boomstam, een puur stuk hout. Ideaal voor de natuurlijke look. 

Notenhout
Een notenhout werkblad is gemaakt van een sterke houtsoort en geeft een luxueuze uitstraling aan uw keuken. Notenhout is van hoogwaardige kwaliteit en voelt soepel aan. Een werkblad van notenhout kenmerkt zich door zijn verfijnde uitstraling, de diepe warme kleur en de rechte nerf. 

Steigerhout
Een steigerhout keukenblad heeft een bijzondere, rustieke uitstraling. Dit keukenblad straalt warmte uit en past in vrijwel ieder interieur. U kunt alle kanten op met een werkblad van steigerhout. Zo kunt u kiezen voor nieuw of gebruikt steigerhout en er zijn verschillende kleurtinten verkrijgbaar, variërend van licht tot donker. 

Andere mogelijkheden voor een houten keukenblad

Er zijn nog diverse andere mogelijkheden voor een houten keukenblad, denk bijvoorbeeld aan een acacia werkblad. Acaciahout is erg sterk en flexibel. Daarnaast is een houtfineer werkblad ook een uitstekende keuze. Fineer behoudt de natuurlijke uitstraling en kenmerken van echt hout, met authentieke kleur- en patroon verschillen. Maar ook een teak, hardhout of een mangohout keukenblad behoren tot de diverse mogelijkheden. Mandemakers Keukens adviseert u graag bij uw keuze voor een houten keukenblad. 

Houten aanrechtbladen combineren met verschillende kleuren

Een houten keukenblad is gemakkelijk te combineren met diverse kleuren en materialen. Neutrale kleuren combineren met natuurlijke materialen creëren een speels effect en maakt een keuken helemaal compleet. Mocht u een chique en sfeervolle uitstraling willen creëren, dan zijn de witte of de zwart keuken met houten werkblad ideaal. De witte kleur zorgt voor een open en frisse uitstraling. De zwarte kleur is wat gewaagder, maar zorgt voor een prachtig geheel. Of denk aan een grijze keuken met een houten werkblad, perfect voor een rustige en kalme uitstraling.

Onderhoud houten keukenblad

Een houten keukenblad vergt de nodige aandacht voor onderhoud, zowel dagelijks als periodiek. Wanneer u het keukenblad op de juiste manier verzorgt heeft u gegarandeerd langer plezier van uw houten keukenblad. 

Een dagelijkse behandeling met een vochtige doek is al voldoende. Mocht er vocht of vuil op het houten aanrechtblad komen, is het belangrijk dat u dit direct verwijdert. Zo voorkomt u dat stoffen in het houten keukenblad trekken. Daarnaast is het belangrijk dat u  zure schoonmaakmiddelen en schuursponsjes vermijdt. Om uw houten keukenblad optimaal te beschermen kunt u twee tot drie keer per jaar de speciale OHSET 1 en 2 gebruiken voor hout. Deze behandeling zorgt voor een beschermende laag op het werkblad, zodat u eventuele vuil- en vochtopname zo veel mogelijk voorkomt.

Meer inspiratie opdoen?

Bent u benieuwd geworden naar een houten keukenblad en wilt u graag advies? Maak dan een afspraak met een ervaren keukenadviseur bij Mandemakers Keukens Wij adviseren u graag, zowel in de showroom als bij u thuis. Wilt u vanuit huis inspiratie opdoen voor uw houten keukenblad? Bestel dan het gratis keukenboek en ontvang een boek vol keukens. 

Welk werkblad past in uw keuken?

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en…

Lees verder

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.