Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Houten werkbladen: warm en tijdloos

Met een houten werkblad haalt u sfeer, warmte en een stukje natuur in huis. Een werkblad van hout oogt bovendien stijlvol en tijdloos. Combineer het eenvoudig met andere kleuren en materialen, variërend van steen tot staal en van mat zwart tot een knalkleur. Met een houten aanrechtblad creëert u altijd een unieke keuken. Benieuwd of een keuken met houten blad iets voor u is? Mandemakers vertelt u meer over de stijlmogelijkheden, voor- en nadelen en het onderhoud.  

houten aanrechtblad
Houten aanrechtblad
houten keukenblad

Houten keukenblad voor iedere stijl

Een houten werkblad is een verrijking van iedere keukenstijl. Vanwege de warme en nostalgische uitstraling zien we houten bladen vaak in een landelijke of houten keuken. Anderzijds is een strak, beuken werkblad ook in een moderne of design keuken een schitterende toevoeging.

Houdt u van een levendige uitstraling met veel houtnerven? Kies dan voor een eikenhouten blad. Of wat dacht u van een robuust, massief houten keukenblad als finishing touch van uw industriële keuken? Doordat u kiest uit verschillende houtsoorten en –tinten creëert u altijd de gewenste uitstraling.

De voor- en nadelen van een houten werkblad

Een houten werkblad heeft een warme, levendige uitstraling die met geen enkel ander materiaal te evenaren is. Daarnaast is ieder houten aanrechtblad anders: zoals geen enkele boom hetzelfde is, geldt dat ook voor ieder stuk hout. Uw keuken krijgt hierdoor een uniek uiterlijk.

Wilt u een houten keukenblad kopen? Dan is het belangrijk om te weten dat hout een relatief onderhoudsgevoelig materiaal is. Zo is het gevoelig voor hitte en ‘werkt’ het onder invloed van vocht. Goed en regelmatig onderhoud is daarom van groot belang om uw houten blad mooi te houden.

Houten aanrechtblad in de keuken

Onderhoud van een houten werkblad

Een houten aanrechtblad heeft onderhoud nodig, zowel dagelijks als periodiek. Een dagelijkse schoonmaak met een licht vochtige doek is voldoende. Wanneer er vocht of vuil op het werkblad terecht komt, is het belangrijk om dit direct te verwijderen om te voorkomen dat het intrekt. Vermijd het gebruik van zeep, schuurmiddelen of een schuurspons, aangezien deze het oppervlak blijvend aantasten.

Tevens is het raadzaam om onderzetters te gebruiken voor hete pannen, aangezien deze mogelijk warmtekringen in uw blad veroorzaken. Om uw houten keukenblad optimaal te beschermen kunt u twee tot drie keer per jaar de speciale OHSET 1 en 2 gebruiken voor hout. Deze behandeling zorgt voor een beschermende laag op het werkblad, zodat u vuil- en vochtopname zo veel mogelijk voorkomt. Wilt u meer weten over het schoonmaken en onderhouden van een houten keukenblad? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Zij staan altijd voor u klaar om u te voorzien van advies.

Welk werkblad past in uw keuken?

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en...

Lees verder

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.

Kiest u voor een houten werkblad?

Is een houten of houtlook werkblad wat voor u? Breng dan een bezoek aan één van onze showrooms. Onze deskundige adviseurs staan hier voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Bij Mandemakers Keukens kunt u terecht voor een houten blad op maat en ontdekt u diverse houtsoorten: van een modern eiken werkblad tot stoer, massief hout. Kom langs en aanschouw het aanbod met eigen ogen.

Terug
Sluiten