Keramisch werkblad: zeer praktisch – Mandemakers Keukens

Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Keramisch werkblad

Onbezorgd koken met een keramisch werkblad

Een keramisch werkblad is sterk, hygiënisch en hittebestendig. Om deze reden is een keramisch werkblad uitermate geschikt voor in de keuken. Naast deze praktische voordelen heeft een keramisch werkblad een natuurlijke en stoere look. Lees verder en ontdek of dit type werkblad iets voor uw (nieuwe) keuken is.

Natuurlijke uitstraling 

Keramiek heeft een natuurlijke look. Voor velen is dit materiaal dan ook niet te onderscheiden van natuursteen. Naast deze natuurlijke uitstraling heeft het materiaal iets stoers. Dit komt door de lichte kleurverschillen. Een keramisch werkblad is daarentegen ook geschikt wanneer u uw keuken juist een luxueuze uitstraling wilt geven. Want wist u dat u met keramiek een werkblad kunt krijgen van slechts 12 millimeter dik? Hiermee springt uw werkblad direct in het oog!

De voordelen van een keramisch werkblad

Een keramisch werkblad is zeer handig in gebruik. Zo kunt u hete pannen of ovenschalen op het aanrecht plaatsen zonder dat dit schade aanricht, hierdoor is het gebruik van onderzetters niet noodzakelijk. Ook over het maken van krassen hoeft u zich geen zorgen te maken. Een keramisch werkblad is namelijk erg hard en dus krasbestendig. Tot slot is het materiaal behoorlijk vlekbestendig en hygiënisch. Kortom, alles wat u in de keuken maar kunt wensen!

Goed om te weten

Ieder materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen. Bij een keramisch werkblad zijn er echter maar een paar nadelen te noemen. De belangrijkste is dat keramiek niet goed tegen puntbelasting kan. Dit wil zeggen dat er een stukje van het werkblad kan afbreken wanneer u per ongeluk met een zwaar voorwerp tegen een hoek of de rand van het werkblad stoot. Daarnaast is een keramisch werkblad niet bestand tegen bijtende stoffen, zoals zuren en chemische producten. Wanneer deze op het werkblad terecht komen, is het belangrijk dat deze zo snel mogelijk verwijderd worden.

Meer informatie? Kom langs in één van onze winkels

Wilt u meer weten over keramische werkbladen en de verschillende mogelijkheden met eigen ogen bekijken? Kom dan langs in één van onze winkels waar we allerlei voorbeelden van keramische werkbladen hebben liggen. Bovendien kunt u hier ook andere materialen zien en voelen. Zo krijgt u een compleet beeld van alle verschillende werkbladen!

Terug
Sluiten

Hoe kan ik u helpen?