Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Keramiek werkblad

Een keramiek werkblad is een absolute aanrader voor uw keuken. Keramiek staat namelijk bekend als een uniek materiaal door zijn kwaliteiten en het duurzame karakter. Heeft u graag een kleurvast keukenblad wat weinig onderhoud vergt? Dan is een keukenblad van keramiek de oplossing. Wilt u weten of een keramieken aanrechtblad iets voor u is? Mandemakers Keukens vertelt u graag meer over de verschillende mogelijkheden en voordelen van een keramisch werkblad.

Wat is keramiek?

Keramiek is een stevig materiaal wat gemaakt wordt uit een mengsel van klei, porselein, kleurstoffen en keramische bindmiddelen. Deze ingrediënten worden vervolgens onder hoge druk gebakken en vervormd tot een stevig materiaal. Een keukenblad van keramiek geeft een stoere en natuurlijke uitstraling aan uw keuken.

Het keramieken aanrechtblad heeft daarnaast twee verschillende varianten, de gepolijste en gezoete variant. De gepolijste variant heeft een strakke, glanzende afwerking. De gezoete variant is daarentegen ‘droog’ geschuurd, en heeft daardoor een matte afwerking.

Verschillende kleuren en looks keramieken aanrechtbladen

Een keramiek aanrechtblad is beschikbaar in allerlei natuurlijke kleuren en vormen. Dit komt doordat het een geproduceerd materiaal betreft. Denk bijvoorbeeld aan een wit of zwart keramiek keukenblad, ideaal voor een stijlvolle look.

Daarnaast kunt u voor een keukenblad kiezen met een stenen patroon, zoals een keramiek keukenblad met marmerlook of een keramiek keukenblad met betonlook. Op deze manier creëert u een werkblad wat nog natuurlijker oogt in de ruimte.

Voor- en nadelen keramieken aanrechtbladen

Een keramisch keukenblad kent enkele voor- en nadelen, wij zetten deze graag voor u op een rij om een weloverwogen beslissing te kunnen maken.

Voordelen van een keramisch keukenblad
Een voordeel van een keramiek keukenblad is dat deze stijl in elk interieur tot zijn recht komt. Keramiek oogt natuurlijk en is gemakkelijk met andere kleuren en materialen te combineren. Vandaar dat u diverse kanten op kunt met een keramisch werkblad. Nog een ander pluspunt is dat het werkblad van keramiek geheel kleurvast gemaakt wordt voor u. Op deze manier bent u altijd gegarandeerd van een mooi keukenblad. 

Daarnaast kan het aanrechtblad van keramiek redelijk goed tegen een stootje en is tevens hittebestendig. Natuurlijk raden wij persoonlijk altijd aan om gebruik te maken van onderzetters. Door het harde materiaal is het keramieken aanrechtblad ook behoorlijk krasbestendig. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over krassen op het werkblad. Gebruik wel altijd een snijplank voor het bereiden van uw maaltijd.

Bent u bang voor vlekken op het keramische aanrechtblad? Dat is nergens voor nodig! Het keukenblad van keramiek is namelijk vlekbestendig. De gezoete variant is echter in mindere mate vlekbestendig dan de gepolijste afwerking. Het is dus wel van belang dat vuil en vlekken snel verwijderd worden. Tot slot is een werkblad van keramiek bijzonder hygiënisch, dit komt mede door de toplaag. Een spoelbak kan dan ook makkelijk geïntegreerd worden in het keramiek keukenblad. 

Nadelen van een keramiek keukenblad
Er zijn ook enkele nadelen om te overwegen bij de aankoop van een keramisch keukenblad. Hoe sterk het materiaal ook is, een keramisch keukenblad is niet onbreekbaar. Scherpe voorwerpen in de keuken kunnen eventuele schade veroorzaken aan het keukenblad. Daarnaast blijven de randen van het keramische keukenblad kwetsbaar, enige oplettendheid is hierbij wel vereist. 

Ook is een keramiek keukenblad extreem gevoelig voor zuren. Maak uw keukenblad nooit schoon met schuurmiddelen. Mandemakers geeft u hieronder graag nog wat tips mee over het onderhoud van uw keramische werkblad. Tot slot hangt er ook een prijskaartje aan de keukenbladen die van keramiek worden gemaakt. Door het proces zijn deze keukenbladen relatief duur in vergelijking met andere keukenbladen. Daartegenover staat een keramisch keukenblad waar u jarenlang plezier van kunt hebben.


Verschil tussen keramiek en composiet

Een keramiek keukenblad is hitte-, vlek- en krasbestendig en geheel onderhoudsvrij. Wij raden wel aan om altijd een snijplank te gebruiken bij het snijden en een onderzetter voor hete pannen. Een composiet keukenblad is hittegevoelig. Hierdoor kunnen er verkleuringen optreden bij het plaatsen van een hete pan op het keukenblad. Waar u bij een keramiek keukenblad vlekken kunt verwijderen, gaat dit bij een keukenblad van composiet niet, deze trekken langzaam in het keukenblad. Hierbij vergt een composiet keukenblad meer onderhoud dan een keramiek keukenblad.


Verschil tussen keramiek en Dekton

Een Dekton keukenblad is net als een keramiek keukenblad geheel onderhoudsvrij, want het is hitte-, vlek- en krasbestendig. Het verschil zit hem in de samenstelling van de producten. Keramiek wordt onder meer met klei gebakken en Dekton met glas. Daarnaast is een Dekton keukenblad relatief prijziger dan een keramiek keukenblad.

Onderhoud keramieken keukenblad

Een keramiek keukenblad vergt weinig onderhoud. Het is al voldoende om dagelijks een vochtig doekje met mild afwasmiddel over het keukenblad te halen. Wij raden aan om twee keer per jaar de bijgeleverde onderhoudsset te gebruiken, zodat u voor langere tijd kunt genieten van uw keramieken keukenblad. Wilt u meer weten over het schoonmaken en onderhouden van een keramisch keukenblad? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Zij staan altijd voor u klaar om u te voorzien van passend advies.

Keramiek keukenblad kopen

Overweegt u een keramiek keukenblad aan te schaffen, maar vraagt u zich af wat de kosten hiervan zijn? Deze zijn voornamelijk afhankelijk van de grootte en uw persoonlijke wensen. Wilt u graag een prijsindicatie van de kosten voor uw nieuwe keuken? Maak dan een afspraak met een adviseur van Mandemakers Keukens of gebruik onze online budgetplanner.

Enthousiast geworden over een keramiek keukenblad?

Bent u benieuwd naar de verschillende mogelijkheden van een keramiek keukenblad? Bestel dan geheel gratis en vrijblijvend ons keukenboek of kom eens langs in een van onze winkels. Onze deskundige adviseurs staan altijd voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van passend advies.

 

Welk werkblad past in uw keuken?

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en…

Lees verder

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.