Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

De juiste diepte van uw keukenblad

Het aanrechtblad is een belangrijk onderdeel in de keuken. Wanneer u een nieuwe keuken koopt, is het ook van belang dat u het juiste aanrechtblad aanschaft. Dat betekent dat het aanrechtblad groot genoeg is en de juiste hoogte en diepte heeft. Het is dan ook belangrijk om hier van tevoren goed over na te denken. Zo heeft u altijd voldoende ruimte op het blad en is het aanrechtblad goed afgestemd op de persoon die het meeste gebruik van de keuken maakt. Wilt u weten hoe u de juiste diepte van het aanrechtblad bepaalt? Lees dan verder, Mandemakers vertelt u er graag meer over.


Standaard diepte keukenblad

De ideale diepte van een keukenblad hangt af van diverse factoren. De indeling van de keuken en de hoeveelheid ruimte die u wenst zijn twee belangrijke aspecten. Ook de lengte van de persoon die het meest van de keuken gebruik maakt is belangrijk voor de ideale werkruimte. De meeste aanrechtbladen beschikken over een standaard diepte. De meest voorkomende diepte van een keukenblad is 60 cm.

Een keukenblad met een diepte van 70 cm behoort ook tot de standaard afmeting. De extra 10 cm zorgt bovendien voor een hele hoop extra ruimte en opbergplek op uw keukenblad. Ook een werkblad met een diepte van 80 cm is een standaard diepte.

Toch is de standaard afmeting niet voor iedereen de beste maat. Als u langer bent dan 170 cm, mag het blad best iets groter zijn dan wanneer u kleiner bent. Het belangrijkste is dat u eenvoudig bij het achterste gedeelte van het blad komt, zonder op uw tenen te moeten staan of uw schouders te belasten.


Is een diep werkblad niet mogelijk voor u, maar wilt u toch het maximale uit de ruimte halen die u hebt? Lees dan onze tips voor een kleine keuken. Naast de diepte, is ook de hoogte en het materiaal van het werkblad van belang.

Kom langs in de showroom

De ideale diepte is afhankelijk van diverse factoren. Wij begrijpen daarom dat het lastig is om zomaar de juiste diepte te bepalen. De beste manier om de juiste afmetingen te ontdekken, is om zelf te ervaren wat voor u het prettigst is.

Kom daarom gerust langs in een van onze showrooms. Onze adviseurs staan voor u klaar om u te helpen. Bovendien kunnen zij al uw vragen beantwoorden over de juiste diepte van uw keukenblad.

 

Welk werkblad past in uw keuken?

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en…

Lees verder

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.