Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Quooker

De innovatieve Quooker kokendwaterkraan is niet meer weg te denken uit de hedendaagse keuken. De heetwaterkraan van Quooker vergroot het gemak en de efficiëntie in de keuken aanzienlijk, omdat u dankzij deze kraan altijd direct kokend water bij de hand heeft. Over de werking, voordelen en verschillende soorten leest u hier meer. Zo ontdekt u direct welke Quooker het beste bij u en uw keuken past. 

Hoe werkt een Quooker?

Quooker is het eerste keukenmerk dat een kokendwaterkraan op de markt heeft gebracht. Dankzij deze innovatie heeft u altijd kokend heet water bij de hand, maar tapt u ook net zo makkelijk warm of koud water uit dezelfde kraan. Het kokend hete water is afkomstig uit het speciale Quooker reservoir. Quooker heeft verschillende soorten reservoirs, zodat u ook dit element volledig afstemt op uw gebruik van de kraan. De keuze voor een reservoir hangt grotendeels af van het feit of u een warmwaterleiding heeft.

Door het beantwoorden van de volgende vragen weet u welk reservoir u nodig heeft:

  • Is er een warmwaterleiding aanwezig en wacht u vaak lang op warm water? Kies dan voor het waterreservoir Combi+.
  • Is er een warmwaterleiding aanwezig en hoeft u niet lang te wachten op warm water? Dan voldoet het waterreservoir PRO 3.
  • Is er helemaal geen warmwaterleiding aanwezig? Kies dan voor de Combi.

In het reservoir wordt het kokend hete water op een temperatuur van 110 graden Celsius bewaard. Zodra u kokend water nodig heeft, is dit dus direct beschikbaar en vult u uw pan of mok met het hete water. Naast het traditionele exemplaar is er inmiddels ook een vernieuwde versie uitgebracht. Met deze uitvoering heeft u naast kokend heet, warm en koud water ook de beschikking over bruisend en gefilterd water. Bruisend water wordt gecreëerd door middel van een CO2 cilinder, die ervoor zorgt dat er koolzuur aan het water wordt toegevoegd. Al deze mogelijkheden kiest u stuk voor stuk met behulp van de bedieningsknop. Door twee keer te drukken en te draaien, wordt de lichtring rood en heeft u beschikking over kokend heet water. Door één keer te drukken en te draaien wordt deze lichtring blauw en tapt u bruisend water. Gefilterd water krijgt u door de knop iets langer in te drukken en vervolgens te draaien.

Welke Quooker past bij u?

Bent u overtuigd door de voordelen van Quooker? Dan is het tijd om te gaan kijken welke heetwaterkraan van Quooker het beste bij u en uw keuken past. Quooker heeft verschillende modellen in het assortiment, waardoor er aan diverse behoeften kan worden voldaan.

 

Bent u overtuigd door de voordelen van Quooker? Dan is het tijd om te gaan…

Lees verder

Bent u overtuigd door de voordelen van Quooker? Dan is het tijd om te gaan kijken welke heetwaterkraan van Quooker het beste bij u en uw keuken past. Quooker heeft verschillende modellen in het assortiment, waardoor er aan diverse behoeften kan worden voldaan.

 

Wat zijn de voordelen van een Quooker?

De Quooker heetwaterkranen bieden u extra gemak in de keuken dankzij enkele handige voordelen. Deze zetten wij hier voor u op een rijtje.

1. Heet water in een handomdraai

Het grootste voordeel van de Quooker is natuurlijk dat u altijd kokend water bij de hand heeft. Hiermee bespaart u tijd en wordt de waterkoker overbodig. Kiest u voor de nieuwste variant, dan tapt u net zo eenvoudig bruisend of gefilterd water uit de kraan.

2. Energiebesparend

Naast tijdbesparend is de Quooker keukenkraan ook energiebesparend. U tapt namelijk de precieze hoeveelheid water, waardoor er niet onnodig veel water gekookt wordt. In de waterkoker kookt u al snel meer water dan nodig, maar dit is verleden tijd dankzij Quooker. 

3. Eenvoudige installatie

Het complete Quooker systeem bestaat uit de kraan en het bijbehorende reservoir. Met wat eigen handigheid en de handleiding installeert u uw nieuwe Quooker helemaal zelf. Het complete installatieproces hebben wij in een aantal stappen voor u op een rijtje gezet. 

     

4. Veiligheid

Veiligheid staat bij Quooker voorop. Het direct bij de hand hebben van kokend water is erg handig, maar vraagt ook om enkele voorzorgsmaatregelen. Zeker als u kinderen heeft, is het fijn om te weten dat de Quooker een uiterst veilige werking heeft. De kindveilige bedieningsknop vraagt om meerdere handelingen voordat u heet water kunt tappen. Het dubbel indrukken en draaien van de knop zorgt ervoor dat uw kinderen geen toegang hebben tot het kokend hete water. Bovendien heeft de Quooker een druppelvormige waterstraal in plaats van een massieve straal, waardoor ook u zich niet snel zult verbranden aan het hete water. Tot slot is de Quooker voorzien van een dubbelwandige uitloop. Hierdoor blijft ook de kraan zelf koel en kunt u zich hier niet aan branden.

5. Stijlvol

Het oog wil natuurlijk ook wat en daarom is er naast alle functionele eigenschappen ook aan een stijlvol design gedacht. De Quooker keukenkraan is verkrijgbaar in verschillende stijlvolle kleuren, zodat u kiest voor een kleur die perfect aansluit bij uw keukendesign. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de neutrale kleur chroom, maar ook goudkleurige, zwarte of roestvrijstalen uitvoeringen behoren tot uw opties. 

Hoeveel kost een Quooker?

Voordat u overgaat op het kopen van een Quooker is het natuurlijk fijn om te weten hoeveel een Quooker ongeveer kost. De prijs van een Quooker kokendwaterkraan is echter geheel afhankelijk van het soort dat u kiest. Denk hierbij aan het verschil in model, kleur en de mogelijkheden van de kraan. Voor specifieke prijzen en eventuele aanbiedingen kunt u het beste langskomen in een van de winkels. Onze adviseurs kunnen u hier meer vertellen over de verschillende Quooker kokendwaterkranen en de bijbehorende prijzen.

Kom langs en ontdek Quooker bij Mandemakers Keukens

Is een Quooker kraan iets voor u, maar weet u nog niet zeker welke uitvoering het beste bij u en uw keuken past? Of heeft u nog meer vragen over de werking van de Quooker? Kom dan langs in een van onze keukenwinkels. Hier bekijkt u de verschillende modellen en kunt u deze met elkaar vergelijken. Bovendien kunt u voor vragen en advies terecht bij een van onze professionele keukenexperts. Zij kunnen u meer vertellen over de specificaties en de verschillen tussen de Quooker kranen.