Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image
Centrale plek

De keuken als dé centrale plek van het huis

Geplaatst op: 21 augustus 2020

De keuken is dé centrale plek in huis. Waar vroeger de deur werd dichtgetrokken na het koken, wordt er nu in de keuken geleefd én beleefd. Het is de plek waar het gezin samenkomt na een lange dag, maar hoe creëert u een echte gezellige woonkeuken? We geven een aantal tips waarmee u uw keuken moeiteloos verbindt met de rest van uw leefruimte.

Tip #1 het keukeneiland

Het zal niet verrassen dat een keukeneiland de perfecte manier is om van uw keuken de centrale plek in huis te maken, een plek waar geleefd wordt. Een keukeneiland met bar is perfect om na het eten samen na te borrelen en de dag door te spreken. 

Tip #2 L-keuken

De L-keuken, ook wel bekend als de hoekkeuken, heeft een open uitstraling, waardoor als vanzelf de woonkamer met de keuken samenvloeit. Bovendien geeft de L-keuken vaak ruimte voor een lange eettafel, waardoor men zich direct thuis voelt. Ideaal voor avonden met gasten en gezelligheid.

Tip #3 Verplaats de keuken naar midden

In veel huizen vinden we de keuken aan de achterzijde of voorzijde van het huis. Helemaal van nu is om uw keuken naar het midden van het huis te verplaatsen. Alle leefruimtes worden met elkaar verbonden en de keuken vormt letterlijk het hart en centrale middelpunt van de woning.

Tip #4 styling

Vaak wordt de keuken gezien als extra ruimte en wordt de keuken vooral praktisch ingericht: er moet gekookt kunnen worden, er moet genoeg bergingsruimte zijn, maar u wilt ook werkruimte overhouden. De keuken is niet langer alleen functioneel. Met wat extra styling wordt uw keuken echt een onderdeel van de woning: verstop alle spulletjes achter een kastje en stal bijvoorbeeld mooie kookboeken uit of zet kruiden in mooie potten voor extra sfeer.

Tip #5 vloer 

Van oudsher hebben huizen vaak een tegelvloer in de keuken, praktisch natuurlijk, maar niet altijd even mooi. Door de vloer in het huis gelijk te trekken, vormen woonkamer, eetkamer en keuken een eenheid. Een mooie vloer door de hele woning, zorgt niet alleen voor rust, maar ook een fijne flow in de woonkamer. 

Een woonkeuken brengt gezelligheid en gemak. Bent u benieuwd welke mogelijkheden er voor uw woning zijn? In onze showrooms van Mandemakers denken we graag met u mee om ook in uw huis de keuken het hart van uw woning te maken.

Nieuw
Vraag hier ons inspiratie magazine aan!

Ontdek het ruim 100 pagina’s dikke magazine boordevol inspiratie, tips en de laatste trends op het gebied van keukens.