Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Kookplaten met afzuiging

De nieuwste innovaties vindt u bij hét huis van keukens

In de keukenwereld en op het gebied van keukenapparatuur komen vele trends voorbij en de kookplaat met afzuiging hoort daar ook bij. Deze revolutionaire technologie zorgt ervoor dat kookluchtjes bij de oorsprong van het probleem worden aangepakt: het kookveld. Naast de functionaliteit geniet u met afzuiging in de kookplaat ook van een stukje design in uw keuken.

De voordelen

Een kookplaat met afzuiging biedt diverse voordelen. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk de effectieve, sterke afzuiging. Doordat de kookluchten direct bij de bron worden aangepakt, krijgen zij geen kans om zich door de ruimte te verspreiden. De krachtige downdraft afzuiging voorkomt dat kookluchten opstijgen, waardoor u op geen enkel moment last heeft van geurtjes in de keuken.

Daarnaast vervangt kookveldafzuiging de traditionele afzuigkap. Hiermee bespaart u ruimte in de keuken. Een grote wandschouwkap of eilandafzuigsysteem is hierdoor verleden tijd. Hierdoor geniet u van vrij zicht door de keuken en stoot u bovendien nooit meer uw hoofd.

Tot slot zijn de kookplaatafzuigsystemen eenvoudig schoon te maken. De meeste filters kunnen in de vaatwasser worden geplaatst, zodat u zelf minimale inspanning hoeft te leveren om de afzuiging optimaal te houden. 

De merken

Het meest bekende merk is waarschijnlijk toch wel BORA. Dit merk begon de trend en heeft diverse kookafzuigsystemen ontwikkeld in de afgelopen jaren. Zo is er voor iedere keuken en iedere kok een passend systeem te vinden. De BORA kookplaten met afzuiging zijn ook te combineren met verschillende soorten kookplaten, waarbij de inductiekookplaat het populairst is. Andere merken waar u terecht kunt voor een geavanceerd afzuigsysteem in de kookplaat zijn Miele, ATAG en Siemens.

Meer weten over kookplaten met afzuiging?

Bent u benieuwd naar deze geavanceerde afzuigsystemen? Wilt u meer weten over de mogelijkheden en verschillende merken? Breng dan een bezoek aan een van onze showrooms en bekijk het met eigen ogen. Bovendien staan onze professionele keukenexperts hier voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.