Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Keukenkast kopen; welke opties zijn er?

Keukenkasten kopen is een belangrijk onderdeel tijdens de aanschaf van een nieuwe keuken. Waar moet u opletten als u besluit om nieuwe keukenkasten te kopen? Mandemakers Keukens zet de tips op een rij. En onthoud: u heeft altijd meer opbergruimte nodig dan u denkt.

Aandachtspunten bij keukenkasten

Keukenkasten zijn een belangrijk onderdeel van uw keuken. Zonder opbergruimte wordt het immers een zooitje. Goede keukenkasten kopen doet u op basis van de beschikbare ruimte. Zeker in een krappe keuken is de keuze voor keukenkasten belangrijk voor een efficiënte indeling. In een kleine keuken kiest u voor hoge bovenkasten met vouwkleppen, om ruimte te besparen. In een ruime (eiland)keuken kiest u voor grote brede ladekasten, zodat u overal gemakkelijk bij kunt. Uiteraard zijn de keukenkasten verkrijgbaar in verschillende soorten, maten, stijlen en met verschillende opbergsystemen.

Het genot van de voorraadkast

De voorraadkast is vaak een van de meest volle kasten in uw keuken. Wat moet een mens zonder genoeg plek voor voorraad? Zeker als u vaak en uitgebreid kookt is het handig om een voorraadkast hebben voor al uw potjes, zakjes en pakjes. Tegenwoordig kunnen veel ladekasten wel meer dan 80 kilo dragen. Hier kunt u dus flink wat voorraad in opslaan! Ook de apothekerskast is een bekende; een hoge smalle kast met veel ruimte (in rekjes) voor voorraad, specerijen en kruiden. Het handige aan deze kast is dat alles overzichtelijk opgeruimd is en u alles gemakkelijk kunt pakken.

Berg uw pannen en servies zorgvuldig op

Wilt u een keukenkast kopen voor uw pannen en servies? Ook dan heeft u de keuze uit verschillende opties. Ga voor een keukenkast met een vouwklep (scharnier aan bovenzijde). Dit zijn vaak bovenkasten en erg geschikt voor mensen met een klein keukenoppervlakte. Dekasten zijn vaak breder dan gewone keukenkasten en makkelijk in gebruik. De onderhoekkast of draaicarrousel nemen relatief weinig oppervlak in beslag, maar bieden ontzettend veel opbergruimte. Daarnaast kunt u de inhoud van deze kasten makkelijk ronddraaien of uitdraaien totdat u de juiste pan te pakken heeft.

Keukenkast kopen? De trends van 2016

Bent u van plan om een keuken te kopen? Dan is het natuurlijk handig om te weten wat de huidige trends in keukenkasten zijn. De standaard onderkasten worden tegenwoordig steeds breder en er zijn minder lijnen zichtbaar. Denk in een moderne keuken aan greeploze kasten van roestvrijstaal. De lades van SieMatic zijn zelfs aan de binnenkant voorzien van een moderne uitstraling door bijvoorbeeld een notenhouten- of rvs indeling. Combineer strakke, moderne kasten met de gezellige, landelijke look. Tegenwoordig hoeft echt niet alles meer achter deuren verstopt te worden! Keukenkasten kopen is dus niet altijd nodig. Planken, pannenrekken en haken zijn namelijk weer terug van weggeweest. Dit open karakter brengt veel sfeer in huis. Vooral in ruime keukens kan een houten plank vol potten met pasta of specerijen ontzettend gezellig staan. En wat denkt u van hangende pannen boven het kookeiland?

Keukenkast kopen met hulp

Komt u er niet helemaal uit met een nieuwe keukenkast kopen? Dan helpen wij u natuurlijk graag verder in één van onze showrooms. Hier kunt u de kasten en opbergsystemen zelf ervaren. Daarnaast zijn er altijd gekwalificeerde adviseurs aanwezig die u graag een handje helpen onder het genot van een kopje koffie.