Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
Blog

5 slimme keukenkasten: voor een efficiënt gebruik van de ruimte

Geplaatst op: 18 november 2016

Keukenfabrikanten worden steeds innovatiever op het gebied van keukenkasten. Keukenkasten bieden hierdoor extra gebruiksgemak en daarnaast meer ruimte, wat extra handig is voor kleine keukens. In dit blog bespreken we de vijf meest innovatieve keukenkasten en de bijbehorende kenmerken, want u wilt toch ook zo efficiënt mogelijk met de ruimte in uw keuken omgaan?

Extra grote kasten door lage plint

Wanneer u meer kastruimte in uw keuken kunt gebruiken, kunt u ervoor kiezen om kasten te vergroten door de plint lager bij de grond te laten plaatsen. Deze slimme oplossing biedt u meer opbergruimte. Let er wel op dat u hierdoor ook dieper moet bukken om iets onder uit de kast te pakken.

Lades in lades

Wanneer u de voorkeur geeft aan een rustige uitstraling in uw keuken is het raadzaam om voor wat minder en dus grotere keukenkasten te kiezen. Om deze toch praktisch te kunnen indelen is het concept lades in lades ontstaan. Dit wil zeggen dat er achter hetzelfde keukenfront verschillende laden zitten die vanaf de buitenkant niet zichtbaar zijn.

Hoeklades

Hoeklades vullen de dode hoek van uw keuken op met een aantal volledig uittrekbare lades die op deze hoek zijn aangepast. Vanaf de buitenkant zien deze lades eruit als normale lades. Als u ze echter opentrekt, blijkt dat de lades in een hoek van 90 graden aan elkaar verbonden zijn. Een hoeklade is hierdoor vaak wat breder en dus zeer praktisch om bestek en ander kookgerei in op te bergen.

Carrouselkast

Een carrouselkast wordt in de hoek van een keuken geplaatst en vult hiermee de dode hoek van uw hoekkeuken op. Dankzij de draaibare carrousel kunt u eenvoudig potten en pannen uit de kast pakken: u draait namelijk net zo lang aan de carrousel totdat de pan die u nodig hebt voor u staat. Een carrouselkast is dus praktisch en efficiënt.

Le Mans

De “Le Mans” (vernoemd naar het bekende raceparcours in Le Mans, Frankrijk) is een variant op de carrouselkast. Het systeem bestaat uit een keukenfront waaraan aan de binnenzijde plateaus zijn bevestigd. Wanneer u de kast opent komt er een heel systeem naar buiten waar u uw potten, pannen en andere spullen op kwijt kunt. Wanneer u de kast vervolgens weer sluit, verdwijnt het systeem in het keukenblok. Het voordeel van deze kast is dat u geen moeite hoeft te doen om bij uw spullen te kunnen, omdat deze direct bereikbaar zijn wanneer u de kast opent. Ideaal!

Vraag ons inspiratie magazine aan

Wilt u meer informatie over de verschillende slimme kasten uit ons assortiment? Bestel dan nu ons magazine waarmee u naast informatie ook een heleboel inspiratie op kunt doen.