Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
Trend

Sous Vide koken: koken is nog nooit zo gemakkelijk geweest

Geplaatst op: 30 januari 2017

Bent u een echte hobby kok en wilt u uw gasten op een eenvoudige manier het lekkerste eten serveren? Denk dan eens aan Sous Vide koken. Wanneer u deze manier van koken eenmaal gewend bent, kunt u gegarandeerd niet meer zonder!

Wat is Sous Vide?

Sous Vide is de Franse vertaling voor 'onder vacuüm'. Sous Vide koken houdt in dat producten vacuüm verpakt worden en vervolgens in een waterbad worden verwarmd. Deze manier van koken is geschikt voor allerlei producten waaronder vis, groenten, granen en zelfs chocolade. Bent u niet in staat om vacuüm te verpakken? Geen probleem, een diepvrieszakje volstaat ook zolang deze maar goed is afgesloten.

De voordelen

Een biefstuk bakken precies zoals u hem hebben wilt, of een stukje zalm perfect willen garen: u heeft hier ongetwijfeld wel een keer een negatieve ervaring mee gehad. Met Sous Vide koken hoeft u hier niet meer bang voor te zijn. U legt het betreffende product ingepakt in een (vacuüm)zak in een Sous Vide apparaat van bijvoorbeeld AEG. Vervolgens stelt u de juiste temperatuur in en gaart het product precies zoals u dat wilt. Zo serveert u altijd het perfecte stukje vlees of vis en de heerlijkste groenten. Het grootste voordeel van Sous Vide koken is dat de smaak en textuur van de producten optimaal blijven. Door de verpakking is er namelijk geen sprake van smaakverlies. Bovendien hebt u geen omkijken naar het eten: wanneer u het langer in het water laat liggen kan dit geen kwaad, omdat de watertemperatuur constant blijft. Dit maakt koken een stuk meer ontspannen!

Tips voor hobby koks

  • Wees voorzichtig met het gebruik van kruiden. Doordat er geen smaak uit de zak ontsnapt, zijn de producten van zichzelf al een stuk smaakvoller.
  • Wanneer u producten gebruikt die normaal gesproken worden gebraden (bijvoorbeeld een steak), is het lekker om deze na de Sous Vide bereiding nog even kort in de pan te bakken zodat ze een bruine kleur en een krokant laagje krijgen.
  • Bent u van plan om vaak Sous Vide te gaan koken? Dan is het handig om een vacuümlade aan te schaffen. Merken als AEG en Miele bieden deze bijvoorbeeld aan. Deze trekt de gevulde zak namelijk automatisch vacuüm wanneer u de lade sluit. Bovendien is de lade eenvoudig onder uw oven of magnetron in te bouwen.

Kom langs voor advies

Wilt u meer weten over deze eenvoudige en bovendien heerlijke manier van koken? Kom dan langs in één van onze winkels waar onze adviseurs u graag helpen met uw keuze.

Nieuw
Vraag hier ons inspiratie magazine aan!

Ontdek het ruim 100 pagina’s dikke magazine boordevol inspiratie, tips en de laatste trends op het gebied van keukens.