Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Greeploze keukens: rust en eenvoud

De greeploze keuken vormt dankzij het strakke en luxe design de basis van vrijwel iedere moderne keuken. Omdat er geen sprake is van keukengrepen die aandacht trekken, straalt een greeploze keuken rust en eenvoud uit. Dit maakt greeploze keukens dé trend van het moment.

De techniek in greeploze keukens

Omdat greeploze keukens geen grepen bevatten, zijn zij van een speciale techniek voorzien waarmee u kasten en lades toch gemakkelijk kunt openen: de tip-on techniek. Met slechts een zacht duwtje opent het keukendeurtje of de lade automatisch. De grepen zult u hierdoor geen moment missen. Wanneer u een kastje hebt geopend, moet deze vanzelfsprekend ook weer gesloten worden. Om te zorgen dat dit subtiel gebeurt, beschikken de meeste greeploze keukens ook over een soft close systeem. Dit systeem zorgt dat deuren en lades extra soepel sluiten en dempt hierbij tevens het geluid. Over het openen en sluiten van kastjes hoeft u zich dus geen zorgen te maken. De techniek maakt het u zo gemakkelijk mogelijk.

Greeplijsten

Greeplijsten zijn bedoeld om het openen van lades en kasten nog eenvoudiger te maken. Tussen de lades en kastjes worden daarom holtes gemaakt waardoor u deze eenvoudig open kunt trekken. Vaak zijn greeplijsten uitgevoerd in edelstaal of in de kleur van de keuken zelf. Wanneer u kiest voor edelstaal wordt het strakke karakter van een greeploze keuken subtiel doorbroken. Bij greeplijsten in de kleur van de keuken zelf is dit minder het geval. Hier gaan de greeplijsten in de keuken op.

De voordelen van een greeploze keuken

Het grootste voordeel van een greeploze keuken is dat de ruimte groter en rustiger lijkt. Daarnaast zijn de lades en kastjes zeer eenvoudig te openen, of u nu voor een greeplijst of de tip-on techniek kiest. Het ontbreken van keukengrepen zorgt echter wel voor meer vette vingers op de keukenkastjes, maar deze zijn gemakkelijk schoon te maken met een natte doek. Zeker nu er geen grepen in de weg zitten.