Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Eikenhouten keukens

De eikenhouten keuken is een van de populairste uitvoeringen onder de houten keukens. Dat is niet voor niets, want eikenhout biedt diverse voordelen. Bovendien zorgt het eikenhout voor een warme, knusse sfeer in de keuken en biedt het veel mogelijkheden wat betreft keukenstijlen. Wilt u meer weten over eikenhouten keukens? Lees dan snel verder en laat u inspireren door de mogelijkheden bij Mandemakers keukens.

De voordelen van eikenhout

De eiken keuken heeft diverse voordelen. Allereerst is eikenhout een sterk en duurzaam materiaal, waardoor u jarenlang geniet van uw eiken keuken. Daarnaast is het materiaal zeer bewerkbaar. Dit houdt in dat het vele mogelijkheden biedt, maar ook dat een beschadiging snel gerepareerd kan worden. Met het juiste onderhoud en goede zorg voor het eikenhout is dit echter niet vaak nodig. Tot slot biedt eikenhout een grote diversiteit. Zo kiest u zelf voor een lichte of donkere tint van deze houtsoort en is het bovendien te combineren met diverse keukenstijlen.

Hoe verwerk ik eikenhout in mijn keuken?

Als u kiest voor eikenhout in de keuken, bepaalt u zelf de mate waarin dit materiaal terugkomt in de keuken. Zo kunt u ervoor kiezen om de gehele keuken uit te voeren in eikenhout voor het complete, warme gevoel dat dit materiaal met zich meebrengt. Een massief houten keuken is niet alleen erg stijlvol, maar geeft uw keuken ook een warme sfeer. Ook kunt u kiezen voor een subtielere variant. Eikenhout heeft namelijk als voordeel dat het overal toepasbaar is in de keuken en zo kiest u zelf waar u dit type hout het liefste terugziet. Zo kunt u bijvoorbeeld voor een eiken keukenblad kiezen of slechts de keukenkastjes voorzien van een eiken front.

Kom naar een van onze keukenwinkels

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van eiken keukens? Breng dan een bezoek aan een van onze keukenwinkels en bekijk de diverse eikenhouten voorbeeld keukens ter inspiratie. Bovendien kunt u met al uw vragen terecht bij een van onze keukenexperts. Zij helpen u graag en geven u persoonlijk en passend keukenadvies.

Meer keukenstijlen bekijken?

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.

Lees verder

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.