Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Steigerhouten keukens

Naast de klassieke houten keuken wint ook de steigerhouten keuken steeds meer populariteit. Dit type hout zorgt voor een extra robuuste uitstraling en heeft hierdoor een stoer effect. Ideaal te combineren met bijvoorbeeld de industriële keukenstijl. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden met steigerhout? Lees dan snel verder en laat u inspireren door Mandemakers Keukens.

De kenmerken van steigerhout

Steigerhout kenmerkt zich door het robuuste en ruwe uiterlijk. Scandinavisch hout, vooral vurenhout vormt vaak de basis van deze houtsoort. Het gaat hier om een zachte houtsoort. Als u kiest voor steigerhout, heeft u talloze opties. Zo kunt u kiezen voor oud of nieuw steigerhout en ook wat betreft de kleur van het hout zijn er vele mogelijkheden, variërend van licht tot donker. Dat zorgt ervoor dat u kunt kiezen voor steigerhout dat geheel past bij uw wensen en keuken.

De mogelijkheden met steigerhout

Steigerhout biedt diverse mogelijkheden in de keuken. U kunt ervoor kiezen om de gehele keuken uit te voeren in steigerhout, voor een complete, stoere uitstraling. Voor een subtieler effect kunt u er ook voor kiezen om het hout in slechts enkele elementen van de keuken te verwerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een steigerhouten keukenblad of keukenfrontjes uitgevoerd in steigerhout. Deze optie maakt het gemakkelijk om het houten design te combineren met een andere keukenstijl, zoals een landelijk of industrieel design. Ook het keukenblok kan worden uitgevoerd in steigerhout. Hiermee zorgt u ervoor dat er één centraal element in het middelpunt staat en u de typische uitstraling van het stoere hout naar uw keuken brengt.

Het onderhouden van steigerhout

Doordat steigerhout een zachte houtsoort is, is het belangrijk om deze op de juiste manier te onderhouden. Hiermee voorkomt u onnodige beschadigingen aan uw keuken. Zoals iedere houtsoort is ook steigerhout zeer gevoelig voor vocht. Het is daarom belangrijk dat het steigerhout behandeld wordt met steigerhoutbeits of een speciale lak. Dit zorgt voor een beschermende laag over het hout. Desondanks blijft het altijd belangrijk om voorzichtig te zijn met vochtige of hete objecten, deze kunnen blijvende schade aanrichten. Zorg er daarom altijd voor dat u onderzetters of snijplanken gebruikt, zodat het hout niet in directe aanraking komt met vocht of hitte.

Bezoek een van onze keukenwinkels

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een keuken van steigerhout? Breng een bezoek aan een van onze keukenwinkels en laat u inspireren door ons ruime assortiment voorbeeldkeukens. Bovendien kunt u bij een van onze adviseurs terecht voor een passend en persoonlijk keukenadvies.

Meer keukenstijlen bekijken?

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.

Lees verder

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.