Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Klassiek landelijke keukens

De termen landelijk en klassiek roepen direct associaties op: Brits, brocante, maar vooral vintage. Een warme, statige keuken met wat vleugjes nostalgie. In het hart van een klassiek landelijke keuken staat een donkere houten eettafel met sierlijke poten, daaromheen stoelen met lichte of bordeauxrode bekleding en elegante leuningen.

Sierlijke nostalgie

Authentiek, statig, warm, gevarieerd. Dat beeld moet u keer op keer overvallen bij het betreden van uw klassiek landelijke woonkeuken: alsof u in de grote keuken van opa en oma bent. Het mag dus best een tikkeltje ouderwets aanvoelen, maar wel op een fijnzinnige wijze. De sierlijke stijl komt misschien nog het best naar voren bij onze keukenseries Victorians (puur Engels) en Ariadne at Home (iets moderner).

Kenmerken van de klassiek landelijke keuken

Hoe geeft u uw keuken een klassiek landelijk karakter? We hebben 8 eenvoudige tips op een rijtje gezet. Fluitje van een cent, toch?

1. Pure ambacht
Handgemaakt is het toverwoord. Dat spat ervan af als u potten en pannen, liefst van koper, zichtbaar in de keuken hebt hangen. Ook tegeltjes dragen daaraan bij: die vindt u nergens, behalve in de klassiek landelijke keuken.

2. Warme kleuren
Donkere, warme tinten komen in veel elementen naar voren. Denk aan werkbladen van marmer of donker hout, netjes gelakt en afgewerkt maar met de nerven duidelijk zichtbaar. Ook het opvallende fornuis, voorzien van de nodige koperen randen en sierlijsten, is vaak donkerblauw of bordeauxrood. Bekijk de keukens van Victorians maar ter inspiratie. Inclusief grote schouw boven het fornuis.

3. Sierlijke ornamenten
De klassiek landelijke stijl draait om details: sierlijke ornamenten geven uw keuken in een handomdraai de gewenste uitstraling.

4. Gebloemde grepen
De grepen accentueren het klassieke karakter van de landelijke keuken. Sierlijke grepen met een gedetailleerde afwerking, bijvoorbeeld kleine knoppen voorzien van bloempatronen. Vintage liefhebbers lopen ermee weg.

5. Sfeervolle verlichting
De verlichting speelt een grote rol bij het klassiek landelijke karakter van uw keuken. Aan de katoenen en linnen lampenkappen hangen uiteraard gouden kwastjes. Of maak het helemaal statig met een kroonluchter.

6. Uitgebreid assortiment
Het ultieme voordeel van de ambachtelijke, klassieke stijl: alles in de keuken is handgemaakt en daardoor verkrijgbaar in alle gewenste kleuren en materialen.

7. Glimmende kranen
U gebruikt ze de hele dag: de kranen! Kleine, glimmende kranen, voorzien van draaiknoppen met vier poten, zijn een eyecatcher in uw klassiek landelijke keuken. Om het helemaal af te maken, staan op de draaiknop de teksten 'hot' en 'cold' verwerkt, in een crèmekleurig rondje.

8. Fijne kruiden
Op een grote schouw met mantel boven het fornuis, staan specerijen, oliën en andere kleine accessoires met een ambachtelijk karakter. Dit creëert een plattelandsgevoel pur sang.

Kom langs of maak een thuisafspraak

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij u in huis? Maak dan een afspraak in de winkel of plan een thuisafspraak in. Wij geven je een vrijblijvend en vooral inspirerend advies. Onze keukenfamilie richt al meer dan 35 jaar de mooiste landelijke keukens in. Bekijk ze hier.