Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Moderne keukens met hout

Houten materialen en een moderne keuken lijken in eerste instantie geen voor de hand liggende combinatie. Toch is hout juist een unieke en sfeervolle toevoeging aan een moderne keuken. Hout is de perfecte tegenhanger van de strakke lijnen en glanzende materialen waar een moderne keuken doorgaans van voorzien is. Op deze pagina vertellen we u meer over deze bijzondere combinatie.

Hout in combinatie met modern

Moderne keukens hebben een aantal kenmerken die deze keukenstijl typeren. Zo hebben moderne keukens altijd een strak design, vaak met geïntegreerde apparatuur. De keukenkasten zijn meestal vlak en greeploos. Basiskleuren als wit, grijs en zwart komen veel voor, vaak met een hoogglans afwerking. Daarnaast vindt u in moderne keukens weinig tot geen tierelantijntjes of andere sfeermakers. Wanneer u hout integreert in uw keuken, voegt u net dat beetje warmte en gezelligheid toe dat het verschil kan maken. Hoewel hout normaal gesproken voornamelijk rijmt met een landelijke keuken, geven houten accenten ook wat meer persoonlijkheid aan moderne keukens. Afhankelijk van uw smaak en de huidige stijl van uw moderne keuken, kunt u kiezen uit diverse houtsoorten. U kunt gaan voor donker hout, licht hout, hout met een natuurlijke look of juist bijzonder afgewerkt, gevlamd hout.  

Hout verwerken in een moderne keuken

U kunt op verschillende manieren hout verwerken in uw moderne keuken, variërend van een klein accent tot een groter oppervlak dat de aandacht naar zich toetrekt. Als u groots wilt uitpakken, gaat u bijvoorbeeld voor een houten wand en/of plafond. Dit vormt een prachtig contrast met het glanzende en strakke uiterlijk van uw moderne keuken. Een kookeiland dat deels van hout is en deels van bijvoorbeeld beton creëert ook een ware eyecatcher. Houten keukenkasten in combinatie met een wit of zwart hoogglans aanrechtblad is eveneens een traktatie voor het oog. Wilt u een moderne keuken met hout, maar dan op een wat subtielere manier? Ga dan voor houten opbergplanken aan de muur, waar u uw keukenaccessoires op tentoonstelt. 

Bezoek onze winkel

Bent u benieuwd geworden naar de diverse toepassingen van moderne keukens met hout? Kom dan langs in een van onze winkels. Onze keukenadviseurs voorzien u graag van deskundig advies en laten u alle mogelijkheden zien.