Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
Aflevering 2

vtwonen Verbouwen of verhuizen? Aflevering Haarlem

Geplaatst op: 13 november 2017

Voor de tweede aflevering zijn we afgereisd naar Maarten (37), Elise (36) en hun 1-jarig zoontje Kai in Haarlem. Drie jaar geleden kochten Maarten en Elise een prachtig sprookjeshuis met een speelse indeling. De woning was oorspronkelijk een doorgang voor paarden en koeien, en is in 1900 omgebouwd tot een karakteristiek woonhuis. De karakteristieke elementen vindt zowel Maarten als Elise schitterend, maar de indeling van het huis, de piepkleine keuken en de gemixte interieurstijlen zorgen dat de woning voor beide niet helemaal meer naar wens is. Elise geeft de voorkeur aan verbouwen, omdat ze geen afscheid wil nemen van de oude uitstraling van de woning. Maarten, daarentegen, wil graag verhuizen naar een modern, vrijstaand huis met rechte ruimtes. Tijd voor ons om samen met vtwonen in actie te komen!

Het dilemma en de wensen

Het sprookjeshuis van Maarten en Elise heeft zijn naam te danken aan de bijzondere indeling, gekke hoekjes en speelse trappetjes. De benedenverdieping bestaat uit twee delen waarbij er weinig sprake is van eenheid. Bovendien is de keuken erg klein en heeft deze een rommelige uitstraling. Het gezin wil graag dat de benedenverdieping goed onder handen wordt genomen, zodat de ruimte praktischer en gezelliger wordt. Daarnaast hopen ze op een warme, sfeervolle keuken waar ze weer met plezier in kunnen koken. Belangrijk is wel dat de nostalgische sfeer bewaard blijft.

Oops, an error occurred! Code: 20230926105924238431ca

Het resultaat: een lichte keuken die de moderne en landelijke stijl combineert

Vol enthousiasme zijn we samen met het team van vtwonen aan de slag gegaan met de wensen van Maarten en Elise. Allereerst is de keuken verplaatst naar de voorkamer, zodat deze ruimte beter benut wordt. Er is gekozen voor een witte keuken uit de Mandemakers/vtwonen collectie, omdat deze de moderne en landelijke sfeer combineert en dus perfect bij de smaak van Maarten en Elise past en hun huis. Daarnaast is de keuken voorzien van: 

  • vtwonen White fronten;
  • Een composiet werkblad met een marmeren look dat zorgt voor een klassiek effect;
  • Veel opbergruimte, zodat een rommelige uitstraling kan worden voorkomen (spoelkast, twee ladekasten en een servieskast);
  • De allernieuwste Bauknecht apparatuur (koel/vriescombinatie, afzuigkap, vaatwasser);
  • Prachtig vrijstaand fornuis van Bertazonni La Germania;
  • Groene en sfeervolle details die passen bij de charme en stijl van de woning.
     
Oops, an error occurred! Code: 20230926105924e1dd00b6

Wat is vtwonen Verbouwen of Verhuizen?

Bent u na het zien van de make-over in Haarlem nieuwsgierig geworden naar meer? Mandemakers Keukens en de stylisten van vtwonen hebben nog veel meer werk verricht. Kijk snel op de pagina van Verbouwen of Verhuizen voor alle andere afleveringen uit de serie.

360° beeld: loop zelf door de woning

Nieuw
Vraag hier ons inspiratie magazine aan!

Ontdek het ruim 100 pagina’s dikke magazine boordevol inspiratie, tips en de laatste trends op het gebied van keukens.