Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Betonnen keukens: stoer en robuust

Met een betonnen keuken bent u verzekerd van een eigentijdse en unieke uitstraling in uw ruimte. Deze populaire keukenstijl zorgt direct voor een robuuste en stoere sfeer in uw keuken. Deze stijl is dan ook niet meer weg te denken uit het assortiment keukens. Deze keukenstijl komt niet alleen prachtig tot zijn recht in een industrieel interieur, maar ook in bijvoorbeeld een design keuken. Is een betonnen keuken iets voor u? Lees hier dan meer over de voordelen en mogelijkheden van betonnen keukens. Wij helpen u graag bij het opdoen van inspiratie voor uw droomkeuken.

De voordelen van een betonnen keuken

Betonnen keukens zijn erg populair en dat is niet zomaar. Deze keukenstijl biedt namelijk verschillende praktische voordelen. Wij lichten een aantal van deze voordelen voor u uit.

  • Hittebestendigheid. Het grootste voordeel van een betonnen keuken is dat het hittebestendig is. Een betonnen aanrechtblad kan goed tegen hete pannen. Wanneer een hete pan in contact komt met een betonnen werkblad, kan dit vaak geen kwaad. Ondanks dat een betonnen keukenblad erg hittebestendig is, raden wij altijd aan om een onderzetter te gebruiken! 

  • Een unieke uitstraling. Ieder betonnen aanrechtblad is anders en dat maakt de betonnen keuken extra uniek. De betonnen werkbladen bevatten kleine haarscheurtjes, diverse structuren en lichte en donkere delen. Ook zal de kleur in de loop van de tijd veranderen, waardoor u altijd een unieke uitstraling in de keuken heeft.

  • Duurzaamheid. Een betonnen keuken is erg stevig en gaat hierdoor jarenlang mee.

Onderhoudsadvies

Beton heeft een prachtige en unieke uitstraling, maar dient goed onderhouden te worden. Beton is vanwege de poreuze aard namelijk vlekgevoelig. Om schade te voorkomen, is het dan ook raadzaam om uw betonnen keuken regelmatig van een beschermlaag te voorzien. Deze laag zorgt ervoor dat vocht niet in het materiaal trekt. Bovendien ziet het beton met deze beschermlaag er weer als nieuw uit.

Betonlook aanrechtblad

Is de uitstraling van een betonnen keuken iets voor u, maar twijfelt u over dit materiaal? Een betonlook keuken is een stijlvol alternatief voor dit materiaal. Een betonlook keuken is niet gemaakt van echt beton, maar bijvoorbeeld van kunststof of laminaat dat een beton-look heeft. U geniet hierbij van een stoere en robuuste keuken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken om het onderhoud. Bovendien is een keuken met een betonlook goedkoper dan een echte betonnen keuken. Houd wel in uw achterhoofd dat de praktische eigenschappen zoals hittebestendigheid hierbij verloren gaan.

Meer keukenstijlen bekijken?

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.

Lees verder

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.

Kom naar de winkel

Wilt u een betonnen keuken kopen of meer inspiratie opdoen over deze keukenstijl? Breng dan een bezoek aan een van onze keukenwinkels. Hier bekijkt u diverse betonnen voorbeeldkeukens ter inspiratie en ontdekt u talloze mogelijkheden. Bovendien kunt u met al uw vragen terecht bij onze professionele keukenexperts. Ook kunt u geheel vrijblijvend ons gratis keukenboek aanvragen. Hierin vindt u voorbeeldkeukens in talloze stijlen. Dit geeft u volop inspiratie voor het kiezen van uw droomkeuken. Ook ontdekt u in het magazine de nieuwste trends op keukengebied en leest u ervaringsverhalen van onze klanten.