Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Houtlook keukens

Een houtlook keuken is een stijlvol alternatief voor een houten keuken. Hierbij is het basismateriaal MDF of spaanplaat. Dit ‘nephout’ heeft vele voordelen. Het materiaal is namelijk nauwelijks te onderscheiden van echt hout, waardoor de keuken een sfeervolle uitstraling heeft en een stuk goedkoper is dan een echte houten keuken. Is een houtlook keuken iets voor u? Lees hier dan meer over de voordelen en mogelijkheden van houtlook keukens. Wij helpen u graag bij het opdoen van inspiratie voor uw droomkeuken.

De voordelen van een houtlook keuken

Een keuken van echt hout heeft al snel een unieke uitstraling. Iedere keuken van hout is namelijk anders. Een houtlook werkblad bevat kleine haarscheurtjes, diverse structuren en lichte en donkere delen. Ook zal de kleur in de loop van de tijd veranderen, waardoor u altijd een unieke uitstraling in de keuken heeft. Echter vergt een houten keuken veel aandacht in onderhoud. Onbewerkt hout is namelijk niet goed bestand tegen water, waar u in de keuken niet onderuit kunt. Daarom dient u een houten keuken goed te behandelen en regelmatig te onderhouden. Een houtlook keuken is een stijlvol alternatief voor dit materiaal. Een houtlook keuken is gemaakt van bijvoorbeeld kunststof met een houtlook design. Hierdoor geniet u van de warme en sfeervolle uitstraling in de ruimte en hoeft u zich nauwelijks zorgen te maken over het grondige onderhoud van de keuken. Naast dat een houtlook keuken weinig onderhoud vergt, is het ook een goedkoper alternatief dan echt hout. Houtlook keukens zijn dankzij deze praktische voordelen erg populair bij Nederlandse huishoudens.

Keramisch parket: houtlook tegels

In plaats van een houten keuken kunt u ook kiezen voor houtlook tegels in deze ruimte. Keramische parket is een tegelvloer met de uitstraling van een houten vloer. Deze houtlook tegels zijn niet te onderscheiden van echt hout. Houtlook tegels passen perfect in de landelijke keukenstijl, maar ook bij andere stijlen komt dit materiaal goed tot zijn recht. Combineer het bijvoorbeeld met een zwarte keuken en geef de ruimte een industriële uitstraling.

Meer keukenstijlen bekijken?

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.

Lees verder

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.

Houtlook aanrechtblad

Zelfs een aanrechtblad in houtlook is een mogelijkheid in de keuken. Is de uitstraling van een houten keuken iets voor u, maar twijfelt u over dit materiaal? Dan is een houtlook werkblad een geschikte optie voor u. Dit aanrechtblad is niet gemaakt van echt hout, maar bijvoorbeeld van kunststof dat een houtlook heeft. Ook in de houtlook aanrechtbladen van kunststof heeft u talloze mogelijkheden qua design en kleur. Hierdoor laat u het perfect aansluiten op de rest van uw interieur.

Kom naar de winkel

Wilt u een houtlook keuken kopen of meer inspiratie opdoen over deze keukenstijl? Breng dan een bezoek aan een van onze keukenwinkels. Hier bekijkt u diverse houtlook voorbeeldkeukens ter inspiratie en ontdekt u talloze mogelijkheden. Bovendien kunt u met al uw vragen terecht bij onze professionele keukenexperts. Ook kunt u geheel vrijblijvend ons gratis keukenboek aanvragen. Hierin vindt u voorbeeldkeukens in talloze stijlen. Dit geeft u volop inspiratie voor het kiezen van uw droomkeuken. Ook ontdekt u in het magazine de nieuwste trends op keukengebied en leest u ervaringsverhalen van onze klanten.