Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Strakke keukens

De naam zegt het al, strakke keukens worden gekenmerkt door een strak lijnenspel zonder ronde of organische vormen. Een strakke keuken straalt niet alleen eenvoud uit, maar ook rust en ruimtelijkheid. Wij vertellen u graag meer over de kleuren, materialen en apparatuur in een strakke keuken.

Ruimtelijk en rustgevend

Net als bij de moderne en design keuken is een ruimtelijke en rustgevende sfeer het uitgangspunt van iedere strakke keuken. Accessoires en andere versiersels komen in dit type keuken daarom beperkt voor. Het resultaat is een overzichtelijke keuken waarin u geniet van alle ruimte. In strakke keukens worden niet alleen lichte kleuren veel gebruikt, ook donkere tinten zoals zwart, bruin en donkergrijs passen perfect bij de moderne uitstraling. Het ruimtelijke en rustgevende karakter wordt gecombineerd met een hoog gebruikersgemak.

Trends in strakke keukens

Greeploze kasten vormen de grootste trend als we het hebben over strakke keukens. Het greeploos design zorgt voor een gladde afwerking die niet wordt onderbroken. Wanneer u het moderne karakter van de keuken wilt benadrukken, zijn hoogglans kasten een goede optie. Hoogglans wordt vaak gecombineerd met een glazen werkblad wat zorgt voor een ultramodern effect. Daarnaast wordt er steeds vaker de voorkeur gegeven aan zwevende keukenkasten die tegelijk de ruimtelijke sfeer bevorderen.

Bijpassende keukenapparatuur

Om het strakke karakter niet te verstoren, zijn apparaten zoals de koelkast, oven en vaatwasser in een strakke keuken volledig weggewerkt in de keukenfronten. Andere graag geziene apparaten zijn onder andere de quooker, een ingebouwd koffiezetapparaat en een moderne inductiekookplaat. Een strakke en innovatieve afzuigkap maakt het plaatje vervolgens compleet.

Kookeiland

Een strakke keuken leent zich uitstekend voor een kookeiland. Een kookeiland biedt naast extra opbergruimte ook een bargedeelte waar familie of gasten aan kunnen plaatsnemen terwijl u zich om het eten bekommert. Strak, praktisch en modern: wanneer u over voldoende ruimte beschikt is een kookeiland zeker het overwegen waard.

Inspiratie opdoen

Wanneer u voor een strakke keuken kiest, hebt u veel keuze uit onder andere kleuren en materialen. Dit maakt dat iedere keuken anders is. Inspiratie opdoen? Bestel dan nu ons gratis keukenboek dat vol staat met tips en trends.