Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Glazen werkbladen: het toppunt van design

Een glazen keukenblad maakt van uw keuken direct een exclusieve blikvanger. Dankzij het gladde, eigentijdse materiaal oogt uw keuken strak en modern. Daardoor past een glazen aanrechtblad uitstekend in moderne en design keukens. Een werkblad van glas is kern-gehard om de sterkte ervan te optimaliseren. Daarbij heeft glas nog allerlei positieve eigenschappen, waardoor het een genot is om mee te werken. Meer weten over glazen bladen? Mandemakers vertelt u over de voordelen, stijlmogelijkheden en het onderhoud.


Een glazen werkblad in de keuken

Wellicht denkt u niet gelijk aan glas bij de keuze voor een werkblad. Over het algemeen is glas namelijk een breekbaar materiaal. Dat geldt niet voor de werkbladen, want deze zijn gemaakt van industrieel gehard glas. Het glas bevat extra bestanddelen en wordt met een speciale techniek samengeperst, wat resulteert in een stevig werkblad.

Naast de vorm en de dikte die u zelf bepaalt, kunt u ook kiezen uit verschillende kleuren coatings. Zo zorgt u ervoor dat het glazen aanrechtblad volledig aansluit bij de rest van uw keuken.

Een genot om mee te werken

Wie voor een glazen werkblad in de keuken kiest, zal al snel te spreken zijn over de verschillende voordelen. Eén van de prettige eigenschappen is dat dit materiaal extreem glad en waterafstotend is. Water en andere vloeistoffen krijgen geen kans om in te trekken, waardoor u ze in een handomdraai met een doek wegveegt. Dat maakt een werkblad van glas enorm hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Naast het fijne, gladde oppervlak is het kern-geharde werkblad ook meer stoot- en krasvast dan normaal glas. Daarnaast kan een glazen keukenblad relatief goed tegen hitte, vlekken en zuren. Desondanks is het raadzaam om altijd een snijplank en onderzetters voor hete pannen te gebruiken. Op deze manier geniet u zo lang mogelijk van uw glazen keukenblad.

Perfect voor in een design keuken

Design keukens zijn allesbehalve doorsnee. Deze keukenstijl kenmerkt zich door een unieke opstelling, opvallende kleurcontrasten en gewaagde materiaalkeuzes, zoals glas. Een glazen werkblad laat zich eenvoudig combineren met andere kleuren en materialen. Denk bijvoorbeeld aan witte, hoogglans keukenfronten voor een strakke en ruimtelijke uitstraling of creëer een uniek contrast met een houtlook keuken. Doordat u kiest uit diverse coatings en een matte of glanzende afwerking kunt u een glazen werkblad in iedere keuken integreren.

Welk werkblad past in uw keuken?

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en…

Lees verder

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.

Kiest u voor een glazen werkblad?

Is een glazen werkblad wat voor u? Breng dan een bezoek aan één van onze showrooms. Onze deskundige adviseurs staan hier voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Bovendien bewondert u hier de diverse glazen aanrechtbladen met eigen ogen.