Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

8 tips voor een landelijke keuken opstelling

Tip 1: Open en dichte kasten

Maak zichtbaar wat de keuken in zijn mars heeft, met open vakken en buffetkasten. Bij modern design wordt de inhoud vaak verstopt om het zo strak mogelijk te maken. Een landelijke keuken heeft geen geheimen!

Tip 2: Smaakvol wijnrek

Laat gerust zien dat u van een glaasje wijn houdt. Een wijnrek is gemaakt om de inhoud te tonen. Een gevuld exemplaar staat voor vriendschap, verfijnde smaak en een bourgondisch welkom gevoel. Zoals in de landelijke keuken New Classic Baronville. Proost!

Tip 3: Functionele accessoires

Een derde kenmerk voor een landelijke keuken: tover een functioneel element als een theedoek om tot accessoire. Knoop deze bijvoorbeeld aan de stang van de oven, of hang aan een haak boven het fornuis. Boerennostalgie verzekerd.

Tip 4: Sierlijke ornamenten

Plaats keukenkasten met ornamenten en klassieke grepen. Ook spelen met symmetrie creëert pardoes een plattelandstint. Schuilt er geen Jan des Bouvrie in u? Wij beschikken over een haarfijne neus voor inrichting. Onze landelijke keuken van Ariadne at Home is hier een goed voorbeeld van.

Tip 5: Hangend kookgerei

Hang groot kookgerei aan een rails tegen de achterwand. Een verzameling koperen pannen maakt het ambachtelijke tafereel compleet. Iedere gast associeert dat met rammelende lepels in de hectische keuken van een topkok.
 

Tip 6: Houten planken

Verwerk her en der grove houten planken. Kenmerkend voor landelijke keukens zijn kasten met verschillende houtkleuren. Liefst met wat noesten en duidelijke nerven, dat versterkt het ongerepte karakter.

Tip 7: Smaakvolle kruiden

Zet een kruidenrekje op een zichtbare plek op het werkblad of hang het rekje aan de muur. Dat wekt de indruk dat u dagelijks experimenteert met smaken. We komen graag een grote pan soep bij u halen!

Tip 8: Open ruimte

Een echte plattelandskeuken grenst aan een andere open ruimte. De huiskamer of de eetkamer bijvoorbeeld. Hoogstens gescheiden door een grote boog of door steunpilaren. Bedrijvigheid en verhalen vloeien in elkaar over!

De mogelijkheden bij u thuis

Kortom, alles is mogelijk in een landelijke keuken. Iedere keuken vertelt een eigen een verhaal. Gezinnen en complete families komen er samen om met zijn allen te koken, te eten en de dagen te bespreken. In het weekend ruikt het er naar vers gebrande koffie en is de leeftafel een verzameling van papieren, gereedschappen en lekkernijen. De kinderen knutselen terwijl de ouders klussen of de krant lezen. De landelijke keuken is het bruisende hart waarin geleefd wordt! Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij u in huis? Maak dan een afspraak in de winkel of plan een thuisafspraak in. Wij geven je een vrijblijvend en vooral inspirerend advies. Onze keukenfamilie richt al meer dan 35 jaar de mooiste landelijke keukens in. Bekijk ze hier.

Meer keukenstijlen bekijken?

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.

Lees verder

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.