Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

PITT Cooking

PITT Cooking is dé nieuwste vorm van koken op gas. De gaskookpitten zijn hierbij direct op het werkblad geplaatst, wat voor een strak geheel zorgt. Zo geniet u van de voordelen van het traditioneel koken op gas in combinatie met een stijlvol design. Daarnaast bent u zeker dat er altijd genoeg ruimte is voor uw pannen, ook meerdere grote pannen zijn hierbij geen enkel probleem. Wilt u meer weten over PITT Cooking? Lees verder en ontdek de voordelen bij Mandemakers Keukens.

Wat is PITT Cooking?

Bij PITT Cooking kookt u, net als vroeger, op gaskookpitten. Het verschil ten opzichte van een traditionele gaskookplaat is de opstelling. De gaskookpitten bevinden zich namelijk direct op uw werkblad. Dit zorgt voor een extra ruime opstelling én een prachtig design. Daarnaast is een PITT Cooking systeem eenvoudiger schoon te maken dan een traditionele gaskookplaat. Kortom, u profiteert enkel van voordelen als u kiest voor koken met PITT Cooking. 

De voordelen van PITT Cooking

Met PITT Cooking bent u verzekerd van meerdere voordelen. Deze zetten wij hier voor u op een rijtje.
 

1. Hygiënisch

Doordat PITT Cooking eenvoudiger is in het onderhoud dan een traditionele gaskookplaat, wordt het koken ook hygiënischer. Het aanrechtblad maakt u snel schoon, de schoonmaakwijze hangt af van het door u gekozen materiaal. 
 

2. Ruime, flexibele opstelling

U heeft de keuze uit maar liefst twintig verschillende PITT Cooking opstellingen, waarbij de kookpitten op verschillende wijze zijn opgesteld. Zo is er voor iedere kok een passende opstelling te vinden. Verschillen uw wensen van de mogelijkheden? Het is ook mogelijk om opstellingen te combineren, zodat u de ideale kookcombinatie voor uw kookgedrag creëert. Welke opstelling u ook kiest, u geniet altijd van een ruime opstelling met voldoende ruimte voor verschillende (grote) pannen naast elkaar. Daarnaast kunt u kiezen voor een gecombineerde wok-/ en sudderbrander die uniek is dankzij de 2-in-1 functie.  
 

3. Stijlvol design

Naast alle praktische voordelen zorgt PITT Cooking ook voor een echte eyecatcher in uw keuken. De stijlvolle combinatie van robuuste kookpitten op het gladde aanrechtblad zorgen voor een prachtig aanzien. 

Welke werkbladen zijn geschikt voor PITT Cooking?

Kiest u voor PITT Cooking is het natuurlijk handig om te weten met welke werkbladen u dit kunt combineren. Werkbladen gemaakt van composiet, graniet, beton, terrazzo, glas, keramiek, Solid Surface, Green Core, Tope Core en roestvrij staal behoren tot de mogelijkheden. De enige materialen die niet kunnen worden gecombineerd met PITT Cooking zijn massief houten werkbladen of bladen met een HPL topcoating, in verband met de hitte die vrijkomt bij het koken. Er zijn dus ruim voldoende opties om PITT Cooking te combineren met een stijl die past bij u en uw keukendesign. 

Het onderhoud

In vergelijking met een traditionele gaskookplaat zijn PITT Cooking systemen eenvoudiger in het onderhoud. De afwezigheid van lastige randjes en hoekjes maakt het oppervlak een stuk egaler en dus ook gemakkelijker om schoon te maken. Daarnaast dient u er wel rekening mee te houden dat bij het koken vet op het aanrechtblad kan komen. Afhankelijk van het door u gekozen materiaal moet u voor het gepaste onderhoud zorgen, om zo blijvende vlekken te voorkomen. Sommige materialen zijn namelijk gevoeliger voor vet en andere kookvlekken dan andere materialen. De kookpitten reinigt u door ze een uurtje in warm water, vloeibare zeep en soda te laten weken. Daarna zijn ze snel en eenvoudig te reinigen met een natte doek of spons. Kiest u voor aluminium pitten, dan kunt u deze absoluut niet met soda reinigen. Een nacht in een badje van schoonmaakazijn is voldoende om ze de volgende dag te reinigen met een natte doek. 

Meer weten over PITT Cooking?

Wilt u meer te weten komen over PITT Cooking of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw keuken? Breng dan een bezoek aan een van onze keukenwinkels. Hier bekijkt u verschillende mogelijkheden en voor vragen kunt u terecht bij onze professionele keukenadviseurs. Voor een uitgebreid, persoonlijk advies maakt u een afspraak, zodat de adviseur de tijd kan nemen om u te helpen.