Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image
Inspiratie

3 x de nieuwste bakovens

Geplaatst op: 18 april 2016

Van perfecte taarten kunnen bakken tot zwarte apparatuur en ovens met 100% luchtvochtigheid; Mandemakers presenteert de drie nieuwste innovaties op het gebied van bakovens.

Een bananenbrood voor in de ochtend, snelle saucijzenbroodjes voor de lunch of een lekkere lasagne of groentequiche voor ’s avonds op tafel; met een goede bakoven tovert u zonder veel gedoe de meest smakelijke gerechten op tafel. Maar wat zijn de trends in uiterlijk en functionaliteit? We noemen de drie grootste.


Bakken met stoom
Feit: een vleugje stoom zorgt voor lekkerdere ovengerechten als brood, cake en taarten. Stoom helpt het deeg namelijk rijzen en houdt de binnenkant zacht, terwijl hete lucht de buitenkant knapperig maakt. De PlusSteam ovens van <link keukencollectie keukenapparatuur aeg>AEG werken exact volgens dit principe, met een speciale PlusSteam knop die tijdens de eerste vijftien minuten de juiste hoeveelheid stoom toevoegt die nodig is voor smakelijk gebak. Daarna neemt de conventionele oven het over. Resultaat: perfecte taarten en heerlijk brood. Uiteraard is de oven ook geschikt voor braden en grillen.

The New black
<link keukencollectie keukenapparatuur aeg>AEG introduceert met de nieuwe, hoogglans zwarte apparaten van ProBlack de eerste volledig donkere apparatuur in keukenland. De ProBlack lijn combineert zwart glas namelijk met zwart geanodiseerde (ofwel gecoate) aluminium handgrepen. Het ovenassortiment bestaat uit een combi-stoomoven en een multi-heteluchtoven met magnetron functie die, ongeacht welk gerecht u aan het bereiden bent, automatisch de temperatuur en vochtigheid aanpassen voor de beste textuur en smaak. Wilt u het plaatje compleet maken, combineer een ProBlack oven dan bijvoorbeeld met een Pure Black inductiekookplaat en een design afzuigkap!

Vrijstaand fornuis met Combi-Steam oven
Kiest u in uw nieuwe keuken voor een vrijstaand fornuis? Dan kunt u hierin nu ook kiezen voor een Combi-Steam oven! Bij de bereiding van een gerecht in een conventionele oven is de lucht heet en droog, waardoor het vocht uit het voedsel wordt getrokken en smaak, voedingsstoffen en vitaminen verloren gaan. Zo niet bij de Combi-Steam van Lancellotti; deze houdt 100% vochtigheid in de lucht, waardoor het vocht in de gerechten aanwezig blijft. Waar rundvlees in een conventionele oven bovendien 90 minuten nodig heeft om te garen, doet de Combi-Steam dat al in 70 minuten. Hij is dus nog sneller ook.