Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image
Trends

3 x trends in gaskookplaten

Geplaatst op: 18 april 2016

Oké, apparaten als de vaatwasser en de oven zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de keuken, maar toch blijft de kookplaat dé plek waar het allemaal gebeurt. Wat zijn de laatste trends?

Zeventig procent van de Nederlandse huishouden kiest bij de keuze voor een kookplaat nog steeds voor gas en ook wanneer je een kok vraagt naar zijn voorkeur, zal gas waarschijnlijk het antwoord zijn. Gas is immers vertrouwd, gemakkelijk, snel en betaalbaar. De laatste trends in gaskookplaten, maken koken op gas bovendien nóg aantrekkelijker.  

1 High-efficiency brander
AEG heeft haar assortiment gaskookplaten uitgebreid met kookplaten die zijn voorzien van speciale high-efficiency branders. Dankzij het design van deze branders wordt de vlam direct op de onderzijde van de pan gericht. Resultaat: 20% minder energieverbruik en 20% snellere verhitting. De branders geven bovendien een directere controle over de sterkte van de vlam, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken met een zogenaamde quick ignition-vonkonsteking, waardoor u ze gemakkelijk kunnen bedienen.

2 Combineer 2 branders tot 1 grote brander
Nog een noviteit van <link keukencollectie keukenapparatuur aeg>AEG: u kunt tegenwoordig kiezen voor een zogenaamde BridgeBurner in uw gaskookplaat. De BridgeBurner combineert twee afzonderlijke branders tot één grote warmtebron; ideaal voor het gelijkmatig verwarmen van een grilllplaat of grote pan. Qua uiterlijk heeft AEG overigens ook goed haar best gedaan: de nieuwe gaskookplaten zijn veel dunner dan standaard gaskookplaten – wat zorgt voor een perfecte aansluiting op het aanrechtblad – en voorzien van stijlvolle gietijzeren pannendragers.  

3 King of Wok
Wokken zoals een echte Aziatische kok; het kan met de Fusion Volcano wokbrander van <link keukencollectie keukenapparatuur atag>ATAG. De wokbrander verbruikt minder energie voor méér hitte, doordat de vlam, vergelijkbaar met de high-efficiency branders van AEG, centraal op de onderkant van de wokpan gericht blijft. Met de wokbrander kunt u bovendien vanuit de binnenvlam schakelen naar een buitenvlam, bijvoorbeeld bij grote pannen met een platte bodem. De binnenvlam is tot slot voorzien van een extra lage sudderstand, ideaal voor bijvoorbeeld het smelten van chocolade.