Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image
Inspiratie

De mooiste kleurcombinaties voor uw keuken

Geplaatst op: 28 juni 2016

Hoewel er tientallen tinten zijn om uit te kiezen, is de meest voorkomende nog altijd wit. Niet gek, maar zonde om niet even verder te kijken! We tippen u graag welke kleuren keuken óók heel erg stijlvol zijn.

De witte keuken blijft razend populair. Niet in de laatste plaats omdat kiezen voor wit een veilige keuze is, waarmee u alle kanten op kunt. In dit blog leest u bovendien nog allerlei andere redenen om te kiezen voor wit. Toch zijn er ook tal van andere kleuren en combinaties voor zowel landelijke als moderne keukens die prachtig staan in ieder interieur. En die minstens zo mooi zijn als wit. Kijk maar!

Hoge contrasten
Door verschillende primaire keukenkleuren met elkaar te combineren, creëert u direct een spannend en speels effect. Voeg gele, groene of blauwe kastjes toe aan een witte keuken of kies voor grijze kastjes tegen een rode muur. Zo maakt u van de kleuren in uw keuken regelrechte blikvangers.  

Ton sur ton
Ton sur ton (of tint op tint) staat voor een combinatie van kleuren in dezelfde tint, maar in donkere en lichtere nuances. Vaak kiezen we juist voor een contrast tussen de kleur van de keukendeuren en het keukenblad, maar u kunt er ook voor kiezen beiden in dezelfde kleur, maar een andere tint, uit te voeren. Stijlvol!

Vijftig tinten grijs
Waar wit of zwart (ook een trend!) na verloop van tijd wat saai kunnen worden, blijft grijs langere tijd spannend. Een chique kleur als antraciet straalt bovendien volop luxe uit en combineert mooi met andere tinten grijs, felle kleuren of juist pastellen. Het betonnen blad is tot slot hét bewijs dat de keukenkleur grijs niet saai, maar juist heel stoer is.  

Combinaties met wit
Oké, we noemen toch ook wit nog even in dit rijtje. Ook daarin veranderen de trends namelijk voortdurend en kunt u naar hartenlust variëren. Wat dacht u van een witte keuken met wit blad of verschillende tinten wit (ton sur ton) in één keuken? Zo kunt u ook uw witte keuken, een kleurrijk gevoel geven.

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden op het gebied van keukenkleuren? Neem snel een kijkje in onze uitgebreide keukencollectie