Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Waar kan ik u mee helpen?

Stel uw vraag of neem gewoon een kijkje door onze collectie....

Populairste zoektermen: SieMatic Witte keuken Mandemakers Kaatsheuvel

U geeft uw wens aan. Wij tonen de juiste keuken.

Mijn voorkeuren

Selecteer kleur

Uw budget

Keukengebruik

Trends & Blog

Inspiratie

Dé trends in vrijstaande fornuizen

Geplaatst op: 21 juli 2016

Een keuken zonder fornuis is als een eetkamer zonder eettafel; u kúnt wel zonder, maar erg handig is het niet. Het vrijstaand fornuis kan bovendien een stijlvolle stempel drukken op de uitstraling van uw keuken. Wat zijn de laatste trends?

Als u een nieuwe keuken gaat kopen, is het fornuis één van de belangrijkste elementen om rekening mee te houden. This is where the magic happens! En waar het fornuis vroeger verkrijgbaar was in één standaard model, zijn er in de loop der jaren steeds meer varianten en mogelijkheden bijgekomen. Zo is er voor iedere keuken, van landelijk tot modern, een perfect fornuis te vinden. Wilt u écht voorop lopen? Houd dan rekening met deze drie innovaties.

Nieuwe kleuren
De tijd dat het fornuis grijs, zwart, wit of een variant daarvan moest zijn, ligt tegenwoordig gelukkig achter ons. Dé trend van de afgelopen jaren is namelijk een fornuis in een hippe matte of juiste hoogglans kleur. Ga voor een zachte pasteltint zoals olijfgroen of maak van het fornuis dé eyecatcher van uw keuken door te kiezen voor fel rood of blauw.

Extra functies
De nieuwste fornuizen zijn tegenwoordig voorzien van handige opties die standaard zijn ingebouwd. Wat dacht u van een ingebouwde stoomoven, een braadspit om kip te kunnen grillen of een geïntegreerde kerntemperatuurmeter. Zo meet de Bratometer van bijvoorbeeld Miele continu de temperatuur van uw vlees, om de oven automatisch uit te schakelen wanneer de gewenste temperatuur is bereikt.

Inductie
De meeste fornuizen beschikken over een gaskookplaat, maar de laatste jaren kiezen steeds meer mensen juist voor inductie; zo combineert u de traditionele uitstraling van vroeger met de functionaliteiten van nu. Een inductiekookplaat wordt namelijk erg snel warm, maar verbruikt weinig energie. Daarbij wordt bij inductie alleen de pan verwarmd, niet de oppervlakte daaromheen; een veilige keuze dus. Het gladde oppervlak is bovendien gemakkelijk schoon te maken en dat maakt ‘m ook een stuk praktischer dan die ‘ouderwetse’ gaspitten.  

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste keukentrends?

  • Lees de nieuwste keukentrends en ontwikkelingen
  • Lees de nieuwste keukentrends en ontwikkelingen
  • Als eerste op de hoogte van alle acties en events
  • Ontvang de lekkerste recepten direct in uw inbox
  • Lees de nieuwste keukentrends en ontwikkelingen
  • Als eerste op de hoogte van alle acties en events
  • Ontvang de lekkerste recepten direct in uw inbox