Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image
Tip

Huis bezichtigen? Doe de keukencheck!

Geplaatst op: 31 maart 2016

Aandachtig rondkijken tijdens de bezichtiging van een koophuis is naast heel erg leuk, óók heel erg belangrijk. Waar moet u op letten in de keuken? We geven u vijf handige tips.

Op de Open Huizen Dag op zaterdag 2 april trekken duizenden Nederlanders er weer op uit om een kijkje te nemen in hun potentiële nieuwe huis. Bent u zich ook aan het oriënteren op een nieuwe woning en van plan de Open Huizen Dag te bezoeken, dan is het handig al vooraf te bepalen waar u op gaat letten. Zo voorkomt u dat u, al blind van verliefdheid bij binnenkomst, essentiële zaken over het hoofd ziet. Als adviseur in keukens geven we u vijf slimme tips voor het kritisch bekijken van de keuken in iedere woning. 

  1. Bepaal vóór u een huis gaat bezichtigen wat uw keukenwensen zijn. Is voldoende opbergruimte een absolute must, een grote koelkast of wilt u dit keer écht een ruim keukenblad om op te werken? Check bij de bezichtiging of de keuken aan uw wensen voldoet, of dat u deze eventueel eenvoudig kunt realiseren in de bestaande keuken.

  1. Zit de aanwezig keuken ‘verstopt’ in een kleine, afgesloten ruimte maar wilt u graag een open keuken? Vraag de makelaar dan direct of deze ruimte kan worden vergroot, bijvoorbeeld door de muur naar de woonkamer uit te breken. Misschien blijkt uw ideale keuken heel gemakkelijk te realiseren. Of juist niet, omdat de muren dragend zijn. Dan kunt u dat het best maar meteen weten.

  1. Een keuken, en zeker een open keuken, is bepalend voor de sfeer van een huis en het gevoel dat u erbij heeft. Is de keuken niet naar uw smaak? Probeer daar dan zoveel mogelijk doorheen te kijken. Met een kleine aanpassing, zoals een andere kleur op de keukendeuren, andere grepen of een nieuw blad, kunt u al een heel ander beeld van de keuken en dus van het huis krijgen.  

  1. Is de keuken wel direct naar wens? Vraag de makelaar naar de leeftijd van de inbouwapparatuur. Apparatuur gaat over het algemeen lang mee, afhankelijk van merk en product, maar heeft niet het eeuwige leven. Het zou zonde zijn als u er al snel na aankoop achter komt dat de apparatuur moet worden vervangen.

  1. Vraag de makelaar of er mankementen zijn geweest aan de keuken of de apparaten. Is er eens een lek geweest? Heeft de oven het weleens begeven? En hoe hebben de eigenaars dat destijds – blijvend of tijdelijk - opgelost? Zo voorkomt u dat u voor verrassingen komt te staan.

Veel plezier met bezichtigen en wie weet: veel geluk in uw nieuwe woning!