Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
Inspiratie

Planten in de keuken

Geplaatst op: 23 januari 2019

Planten in de keuken zorgen voor een oase van sfeer en kleur. Met groen haalt u een stukje natuur in huis. Planten staan daarom garant voor een levendige, natuurlijke uitstraling in de keuken. Bovendien zijn het niet alleen echte sfeermakers. Planten hebben ook een positieve invloed op de gezondheid. Wilt u daar meer over weten? Mandemakers Keukens vertelt over de voordelen van planten in de keuken. Ook ontdekt u hier welke planten geschikt zijn voor diverse keukenstijlen.

 

De gezondheidsvoordelen van planten 

Planten zuiveren de lucht. Ze zetten CO2 om in zuurstof, een stof die we allemaal niet kunnen missen. Met planten in de keuken blijft het zuurstofgehalte op peil en zo blijft uw leefomgeving gezond. In huis is de lucht ook vaak droog, zeker in de winterperiode. Dit kan weer leiden tot allerlei gezondheidskwaaltjes. Planten zijn ook hiervoor de ultieme oplossing. Ze verbeteren de luchtvochtigheid en zorgen daarmee voor een aangename, frisse en gezonde leefomgeving. Sommige planten, zoals de klimop of aloë vera plant, zuiveren de lucht zelfs van allergenen en chemicaliën. Kortom, planten zijn multifunctionele sfeermakers met een positieve invloed op uw gezondheid.

 

Ga voor groen in uw keuken

Planten zien we vaak terug in de Scandinavische en industriële keukenstijl. Maar groen past in iedere keuken, ongeachte de keukenstijl. Wel zijn er verschillende soorten planten die extra goed tot hun recht komen in bepaalde keukens. Een sierlijke hangplant met veel kleine bladeren, zoals de klimop, past bijvoorbeeld goed bij de elegante sfeer in klassieke en landelijke keukens. Heeft u een industriële of moderne keuken? Kijk dan eens naar een opvallende plant met grote bladeren, zoals een graslelie, dracaena of vrouwentongen. Hiermee haalt u een echte blikvanger in huis. Denk ook eens aan diverse kleine kruidenplanten. Deze multifunctionele plantjes zorgen voor sfeer, zijn aromatisch én geven u heerlijke, verse kruiden.

 

Bestel ons inspiratie magazine

Wilt u meer inspiratie opdoen over planten in de keuken? Vraag dan geheel vrijblijvend ons inspiratie magazine aan. De voorbeeldkeukens met planten geven u volop inspiratie voor het aankleden van uw keuken met groen. Ook ontdekt u de nieuwste trends op keukengebied en leest u ervaringsverhalen van onze klanten.

Ontwerp zelf uw eigen 3D keuken!

3D keuken ontwerpen

Kies uw eigen stijl, opstelling en indeling. Eenvoudig kostenloos en snel met onze 3D tool.