Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Moderne keukens inrichten

Kijk eens goed rond in moderne keukens die u aantrekkelijk vindt: rust en symmetrie zijn de pijlers van de inrichting. Hoe zorgt de opstelling van uw meubels voor een modern karakter? Waar plaatst u bijvoorbeeld het kookeiland, voor een ruimtelijk gevoel? Lees hier meer over het inrichten van moderne keukens.

Kenmerken van moderne keukens

In een moderne keuken draait alles om details. Een stenen werkblad of een luxe kraan maken uw keuken al snel modern. Hieronder vindt u acht tips waarmee u binnen een handomdraai een moderne look creëert.

 • Creëer kleureenheid tussen werkblad, frontjes en apparatuur. Essentieel voor een moderne uitstraling.
 • Gebruik weinig of geen bovenkasten. Uw kookgerei en voorraad bergt u op in de (uiteraard brede) laden van het kookeiland.
 • Zorg voor een lijnenspel met smalle ruimtes tussen bijvoorbeeld twee kastdeuren. Dat versterkt het minimalistische karakter.
 • Breng zoveel mogelijk rust en symmetrie aan. Bijvoorbeeld met greeploze kasten en lades. Wilt u toch een keuken met grepen? Kies deze dan zorgvuldig. Zeer brede staafgrepen zorgen bijvoorbeeld ook voor een moderne touch.
 • Wees creatief met de dikte van het aanrechtblad. Dunne aanrechtbladen zijn de trend, maar een enkeling kiest voor een dik werkblad. Ook dat staat voor modern.
 • Ga voor een strakke radius. Dat betekent frontjes, deurtjes, laden en werkbladen met scherpe hoeken, zonder rondingen.
 • Neem een strakke, roestvrijstalen (rvs) afzuigkap. Deze moet één worden met het overige keukeninterieur. Daarnaast is rvs eenvoudig schoon te maken.

En tot slot: plaats een spoelbak met hoekige randen aan de bovenkant en zo min mogelijk franje. De spoelbak is een opvallend element in uw keuken en is bepalend voor het moderne karakter. Realiseer u wel: vanwege het schoonmaakgemak kunnen de onderste randen beter niet hoekig zijn.

 

Meubels in de moderne keuken

Een veel gebruikt element bij het inrichten van de moderne keuken is een hoge kastenwand. De kasten hebben vaak brede en greeploze laden. Om het open karakter van de keuken te accentueren, kunt u het keukenwandmeubel bij de woonkamer betrekken. Bijvoorbeeld door deze in een warme houtkleur uit te voeren, of door kussens op een lage ladenkast te plaatsen. Hierdoor hoort de kast ook een beetje bij de woonkamer. Een ander bekend item in de moderne keuken is het kookeiland. Deze plaatst u voor de kastenwand, voor een open en ruimtelijk effect.

Meer keukenstijlen bekijken?

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.

Lees verder

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.

Moderne keuken met kookeiland

Het kookeiland is niet alleen een blikvanger in uw moderne keuken, maar bovenal een ruime werkplek met kookplaat en spoelbak. Gaat u een moderne keuken inrichten en twijfelt u nog over een kookeiland? We hebben de voordelen voor u op een rijtje gezet.

 • Het is een werkplek met bewegingsruimte rondom. Dat geeft vrijheid. En een opgeruimd werkblad creëert rust en ruimte tijdens het koken.
 • Geen wandtegels om schoon te poetsen na het koken. Slechts één strak vlak (de kookplaat en het werkblad) waar u eenvoudig een doek overheen kunt halen.
 • Brede lades, dus zeeën aan opbergruimte voor servies en etenswaren. Lades in een kookeiland zorgen voor overzicht. Met de softclose-techniek sluiten ze ook nog eens geruisloos, geleidelijk en zonder dat u kracht hoeft te zetten. Heftige slijtage en zere vingers zijn verleden tijd!
 • Een kookeiland nodigt uit om aan te schuiven tijdens het koken. Voor uw gezin met een kop koffie op zaterdagochtend, of voor uw dinergasten met een glas rode wijn. Zo kunt u het kookeiland ook als barmeubel opbouwen. Met een in- en uitschuifbaar werkblad of dankzij andere bewegende elementen.

Wilt u een kookeiland in uw keuken? Denk er dan aan dat de leidingen voor stroom, gas en water moten worden omgeleid en weggewerkt. Ook de afzuigpijp moet praktisch verwerkt worden.

Professioneel advies bij uw moderne inrichting

Uw moderne keuken inrichten? Wij adviseren u graag over alle elementen binnen de moderne stijl. Kom eens langs in één van onze vestigingen of maak een vrijblijvende afspraak met onze keukenspecialisten.