Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image
Inspiratie

De laatste trends in afzuigkappen

Geplaatst op: 21 juli 2016

Van een luidruchtige grijze koof die gezien móet worden in uw keuken - u kunt er simpelweg niet omheen - verandert de afzuigkap steeds meer in een onderdeel dat gezien mág worden. Wat zijn de laatste trends?

Kookplaat afzuiging
Met <link keukencollectie keukenapparatuur bora>BORA bevindt de afzuigkap zich niet meer boven de pannen maar ín de kookplaat; het BORA afzuigsysteem zuigt de kookdampen direct naar beneden af. Zo worden vieze geurtjes niet meer in de ruimte verspreid en hangt er geen storende afzuigkap meer op hoofdhoogte; ook koken onder het keukenraam is dus mogelijk. Het BORA systeem is verkrijgbaar in drie varianten: BORA Basic, BORA Classic en BORA Professional.

Uiterlijk
De keuze van uw afzuigkap heeft redelijk wat invloed op de uitstraling van uw keuken. Gelukkig zijn er steeds meer varianten om uit te kiezen. Zo beschikken de nieuwste afzuigkappen over mooie verlichting en strakke displays, maar kunt u met Lancelotti bijvoorbeeld kiezen voor een afzuigkap die qua kleur precies matcht met uw fornuis. Daarnaast zijn er opvallende afzuigkappen voor boven een kookeiland, zogenaamde vlakscherm afzuigkappen of afzuiginstallaties die zijn ingebouwd in een keukenkastje. Voor iedere keuken, van modern tot landelijk, is er een passende kap.

Intelligente afzuigkappen
Ook nieuw is de intelligente afzuigkap die samenwerkt met de kookplaat. Zo heeft AEG een intelligente afzuigkap die synchroon met uw fornuis werkt. Wat u ook kookt, de afzuigkap schakelt automatisch in en past de afzuigsnelheid voortdurend aan; meer kracht tijdens het bakken en braden, minder vermogen tijdens het stoven bijvoorbeeld.