Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image
Inspiratie

De nieuwste innovaties in koken op inductie

Geplaatst op: 21 juli 2016

Het is in begin misschien even wennen, maar toch is koken op inductie na koken op gas tegenwoordig de populairste manier om een maaltijd te bereiden. En met de nieuwste innovaties, zal die populariteit alleen maar verder toenemen.

Het grote voordeel van koken op inductie is dat er weinig energie verloren gaat tijdens het koken en dat de glasplaat eenvoudig schoon te maken is. Een inductiekookplaat komt tegenwoordig bovendien niet alleen in moderne keukens, maar ook in landelijke keukens prima tot haar recht en kent tal van nieuwe functionaliteiten. We noemen er drie van Bosch.

Temperatuurregeling
Nooit meer een pan pasta die overkookt, perfecte risotto en biefstuk die altijd perfect gebakken is. Klinkt als een utopie? Niet met een inductiekookplaat met temperatuurregeling. Met de PerfectCook en PerfectFry sensoren in de nieuwe kookplaten van Bosch kán een gerecht bijna niet meer mislukken; de sensor houdt de temperatuur van het gerecht in de gaten en past die zo nodig aan. Perfect resultaat gegarandeerd!

Touch display
Ook nieuw van Bosch: inductiekookplaten met TFT-touchdisplay. Met deze technologie wijzigt u heel eenvoudig de instellingen van uw kookplaat of stelt u extra functies in. Verschillende gerechten vragen immers om verschillende pannen en verschillende temperaturen. Uiteraard zijn er ook tal van automatische functies om uit te kiezen. Koken wordt steeds gemakkelijker.

Flexibele kookzones
Met flexibele kookzones, zoals FlexInductie van Bosch, maakt het niet uit waar u de pan neerzet. FlexInductie detecteert automatisch welke delen van de kookplaat u gebruikt, zodat u naar hartenlust kunt schuiven en combineren, en zorgt er tegelijkertijd voor dat de juiste kookzones de juiste temperatuur hebben.