Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image
Tips

MAAK UW KEUKEN WINTERPROOF

VIER TIPS VOOR EEN MINI METAMORFOSE.

Geplaatst op: 5 november 2015

Vraagt u zich af hoe u eenvoudig een heerlijke maaltijd kunt bereiden met een stoomoven? Of wat de mogelijkheden zijn van een teppanyaki plaat? Bezoek de inspiratieavond bij Mandemakers Keukens Kaatsheuvel of Zwolle op donderdag 15 oktober!

We zijn klaar voor de winter! Maar is uw keuken dat ook?

Een nieuw seizoen vraagt om een nieuwe look en de kou van buiten, vraagt om een knus gevoel in huis. Met een plaid over de bank, schapenvel op de vloer en sfeervolle accessoires tovert u uw huis in mum van tijd om van zomers naar winters. Maar ook uw keuken is met een paar simpele aanpassingen winterklaar te maken. Vier tips voor een mini metamorfose.

Schijn een lichtje
Licht is de sfeermaker bij uitstek. En waar het ons in de zomer vaak niet licht, fris en helder genoeg kan zijn, kiezen we in de donkere maanden liever voor sfeerverlichting. Maak uw keuken gezellig en knus met kaarsen op tafel of de vensterbank. Kies voor veel kleinere kaarsjes of juist voor een paar grote stompkaarsen en groepeer ze bij elkaar in plaats van ze over de ruimte te verspreiden. Een glazen stolp blijft populair en is ideaal voor een mooie kaars op het aanrecht.

Winterbloesem
Bloemen zorgen in alle seizoenen voor een heerlijk huiselijk gevoel - met witte bloemen haalt u de winter zelfs rechtstreeks van buiten naar binnen - maar ook planten doen het goed tijdens donkere dagen. Verzamel verschillende of juist dezelfde soort planten en zet ze bij elkaar. Wanneer u kiest voor één soort of kleur potjes, blijft het één geheel. Dé najaars- of winterplant is natuurlijk de rode bessenstruik. Losse bessentakken komen in huis het best tot hun recht in een grote vaas of pot. Tijdens de feestdagen lenen de takken zich bovendien perfect om ze aan te kleden met kerstaccessoires.

Kleur
Het kleurenpalet dat komende winter populair is, is er eentje met terracotta-achtige, warme tinten zoals rood en oranje, maar ook perzik en vintage roze. Voeg potjes, schalen, accessoires of kleine apparatuur in deze tinten toe of verf, wanneer u echt wilt uitpakken, één muur van de keuken in een van deze wintertinten. Denk aan de wand achter het aanrechtblad of die grenzend aan het keukenblok.

Geur
Één van de meest onderschatte sfeermakers in huis is geur. Maar net als kleur, kan ook geur bepalend zijn voor de ambiance in huis. Voor de winterse geur van versgebakken appeltaart in de keuken, hoeft u gelukkig niet elke dag in de keuken te staan. Met geurkaarsen, geurstokjes of oliën in warme, winterse geuren haalt u de winter direct naar binnen. Een lekkere geur werkt bovendien niet alleen sfeerverhogend, maar ook heerlijk ontspannend.